de Macineanul pe 23 Dec 2008 16:46
"La multi ani!" macineni.
Inchei anul cu regretul ca speranta ca cei ce scriu pe forum doresc sa-si lase amprenta, in binele acestor locuri de care suntem, mai mult sau mai putin legati. Dezamagire. Subiectele, sporadice, ce apar "...din an in an..." (a se citi la perioade destul de lungi) sunt asa ca sa fie. Nimic concret. Vesti ca "s-a aprins becul de pe nu stiu ce strada", "se va monta bradul...", etc etc nu ajuta la nimic. A evaluat cineva -macar cel ce a dat stirea- o astfel de activitate? Frectie la picior de lemn. Am fost de curand in Macin. N-am avut starea si timpul de a fotografia strazi din zona centrala, pe care iti rupi incaltamintea si suspensia la masina: Mihai Bravu, Walter Maracineanu, Mircea Voda (mai trec si salvarile pe aici in drum spre spital-saracii bolnavi), Vanatori, Romana, Grivitei, Rahova.....................etc. etc. etc. As fi castigat Premiul pentru cele mai reusite imagini de pe Luna. Cred ca si acolo craterele sunt mai blande. E doar un aspect care mi-a retinut atentia. Dar conditii din spital, siguranta cetateanului, conditiile in care te poti aproviziona cu produse din asa zisa piata, scoala si cultura locala - nu e suficient sa pui termopane la scoli, Gradinite, Club sau Casa de cultura... . Asa ca soarta si-o fac oamenii. Nu ma pot entuziasma cand aceasta situatie persista de cel putin 15-20 de ani; Primarii si subordonatii nu fac NIMIC iar comunitatea ii voteaza cu mare bucurie. Sa-ti vinzi existenta pe vorbe goale, minciuni cat cuprinde, 2 mici si-o bere e prea mult pentru mine. Nu e spiritul macinenilor pe care-i cunosc eu. Nu vrea sa stric sarbatorile nimanui. Dar realitatea exista, e vizibila la orice pas. Daca cineva este ofertant la realizarea unor obiective practice (care pot foarte usor sa-i puna la treaba pe cei pe care-i platim sa ne slujeasca-vezi exemplul grupului Cultura pentru Macin) sunt dispus sa revin. Sunt constient ca un astfel de proiect necesita timp si multa disponibilitate dar pentru puterea sufletului de macinean Merita.
Sarbatori fericite!