Mancarea preferata

Totul despre arta gatitului. Retete, discutii despre mancarurile preferate, bauturi.

Re: Mancarea preferata

Mesajde razwin pe 03 Oct 2009 21:14

paoola scrie:Dac-as putea, m-as muta la mc donald's....nu e sanatos..dar e gustos... :D

si dupa o luna de stat acolo nu o sa mai poti iesi afara pe usa :lol:
cred ca mincarea ar trebui facuta cit mai fara gust, asa o maninci doar daca nu ai incotro :D
razwin

Mesajde oldfashion pe 18 Noi 2009 13:10

eu prefer pizza, nu un anume fel. Poti sa mananci de care ai pofta, cand te plcitisesti de un tip o dai pe altu, paote sa fie cu blat pufos sau subtire, ketchup ducle sua picant, cu ciurcpersi sua , fara etc. Sortimentele sunt multiple asa canu te plcitisesti nicidoata de pizza:D
Cand sunt in bucaterie testez noi Retete culinare
oldfashion

Mesajde mikutzoo pe 18 Noi 2009 22:29

oldfashion scrie:eu prefer pizza, nu un anume fel. Poti sa mananci de care ai pofta, cand te plcitisesti de un tip o dai pe altu, paote sa fie cu blat pufos sau subtire, ketchup ducle sua picant, cu ciurcpersi sua , fara etc. Sortimentele sunt multiple asa canu te plcitisesti nicidoata de pizza:D

mai frate ...invata sa scrii !
mikutzoo

Mesajde regepsinan pe 20 Noi 2009 13:20

draga marian ai incercat ghiudemii de oaie si vita parpaliti la gratar si imbinati cu molan negru ca sa-ti astimpere iuteala de ciusca rosie si piper .reteta e simpla >carne tocata de vitel si oaie se sareaza se adauga piper ardei iute rosu tocat usturoi si cimbru toate dupa gust daca sunt in exces devin mai picante.compozita se amesteca bine se lasa o zi la rece se amesteca din nou si se umple in mate de oaie,din 10 in 10 cm se rasucesc si se iau la batut cu un bat gros cit un creion pina se turtesc devenind mai plati se lasa la zvintat afara o saptamina se maninca la gratar sau cruzi.Viorel Dutu cind avea barul la macin facea ghiudemi deosebiti de buni.daca nu iti place vinul negru poti incercaun aligote de la danutz jalea se imbina beton.
regepsinan

Mesajde regepsinan pe 22 Noi 2009 18:23

incercati si ghiudemii din oaie si vita .mod de preparare se amesteca carnea de vita cu cea de oaie dupa ce a fost sarata sicodimentata in prealabil cu piper,cimbru,ciusca<ardei iute rosu> pisata si usturoi dupa gust se lasa la rece o zi dupa care se framinta bine si acesta compozitie vine umpluta in mate de oaie,se rasucesc din 10 in 10 cm.Se lasa la zvintat afara pe culme o zi dupa care se bat cu un bat de grosimea unui creion pina devin plati se scot din nou la zvintat o saptamina.SE consuma cruzi sau la gratar.Obigatoriu se imbina cu molan negru de macin sau daca nu cu feteasca de la DAN JALEA.Meseriasi sunt cei facuti de Viorel Dutu.
regepsinan

Mesajde regepsinan pe 09 Dec 2009 13:12

Poate va intereseaza sa stiti cum se prepara spaghete ala carbonara.E foarte simplu,se pun la fiert spagheti in apa cu putina sare se introduc spagheti cind da apa in clocot.Sosul se prepara separat intr-o tigaiese prajesc cubullete de kaizer sau muschi de porc afumat se adauga ceapa taiata marunt si un catel de usturoi.cind ceapa este calita se adauga in tigaie spagheti strecurate se amesteca si se stinge focul.peste compozita din tgaie se toarna un sos facut din 2 oua si 150g de smintina,se serveste cald si cu cscaval razuit deasuprasi cine vrea putin piper negru macinat.Pofta buna.Reteta o am de la ENZO MARZOCHO fost chef la tratoria Rivella Verona.
regepsinan

Mesajde ram0n478 pe 28 Sep 2011 16:33

Si mie imi place KFC dar si Mc Donald's. Acasa prefer sa mananc diverse tipuri de paste dar si multe salate.
ram0n478

Mesajde faiton maria pe 11 Oct 2011 12:28

EU,VA SPUN SINCER CA PREFER MANCAREA ITALIANA A CEA ROMANEASCA. E MULT MAI SANATOASA SI PREFER SA FAC MEREU DE MANCARE ACASA, IESIM DAR FOARTE RAR SI CAND IESIM MERGEM LA RESTAURANTE ITALIENE....
RECUNOSC CA AM LUAT 5 KG IN TREI LUI CAND AM AJUNS IN ITALIASI ASTA DIN MAI MULTE MOTIVE.
1. MANCAREA LA ORA FIXA..... IN ROMANIA MANCAM MEREU LA ORE DIFERITE SI ORI SINGURA ORI IN FUGA ORI CAND IMI ADUCEAM AMINTE, NICI MACAR SEARA NU AVEAM UN ORAR FIX.....
2. MANCAM MEREU FELUL INTAI (PASTA), DOI (CARNE, GRATAR SAU FRIPTURA), TREI (SALATA, CONTORNO), FRUCTE SAU DESERT
3. DUPA MANCAT NU MAI AVEAM TIMP SI NICI FORTA SA IES SA FAC PLIMBARE SAU ALTFEL DE ACTIVITATE, MINIM O ORA IN FATA TELEVISORULUI CA SA INCEAPA DIGESTIA....
DECI, VA DATI SEAMA CUM M-AM TRANSFORMAT, NOROC CA VIATA ASTA A DURAT APROAPE UN AN CU AI MEI ACASA, DUPA AM PLECAT LA FACULTATE SI TOTUL S-A SCHIMBAT DIN NOU. CU PRIETENELE SI COLEGELE MERGEAM MEREU LA MENSA SI MANCAM TOT MANCARE GATITA NUMAI CA IN PORTIUNI MAI REDUSE SI DUPA MANCAT OBLIGATORIU, CAFEA SI PLIMBARI PANA LA AULE SAU IN ALTE PARCULETE PRIN JURUL FACULTATII. VA SPUN CATEVA RETETE PREFERITE.....
1. PASTA AGLIO, OLIO E PEPERONCINO (PASTA CU USTUROI, ULEI DE MASLINE EXTRAVERGINE SI ARDEI ROSU PICANT)
OBLIGATORIU
-100-120 G DI SPAGHETTI NR 3 SAU 5 DEPINDE DE PREFERINTELE FIECARUIA
-DOI CATEI DE USTUROI
- 3-4 LINGURI DE ULEI DE MASLINE EXTRAVERGINE
- 1 MAX 2 ARDEI MICI DACA GASITI CALABREZI SAU CEI MAI BUNI IN APSOLUT INDIENI)

PUNETI APA LA FIERT PENTRU PASTE, INTRETIMP IN TIGAIE PUNETI ULEIUL DE MASLINE CU USTUROIUL TAIAT FELII SUBTIRI. FITI FOARTE ATENTI, USTUROIUL TREBUIE SA FIE AURIT NU PREA FRIPT PENTRU CA DA GUST AMAR, SI LA SFARSIT PEPERONCINO ) EU UNEORI PUN PEPERONCINO IN TIGAIE UNEORI DACA AM OASPETI SI VOR PEPERONCINO FRASCO IL PUN LA URMA DIRECT PE PASTA IN FARFURIE.
FACUTA PASTA "AL DENTE" ADICA NU COAPTA LA MAX (eX: DACA PE PACHET E SCRIS TIMP DE COPTURA 8 MIN SAU 11 VOI LASATI SA FIARBA 7 SAU 10. P.S PASTA SE PUNE LA FIERT DUPA CE APA DEJA FIERBE NU PRIMA)
UNII VOR SI GRANA PADANO GRATTUGIATA DEASUPRA. (GRANA PADANO = BRANZA STAGIONATA RASA)

POFTA BUNA!

ALTA RATETA BUNA E PASTA ALLA CARBONARA
INGRDIENTE:
SUNCA TAIATA CUBULETE 60 GR
CEAPA- UN SFERT DE CEAPA MEDIE MICA
GRANA PADANO- 30 GR
OUA- I OU
SPAGHETTI 100-120
ULEI DE MASLINE EXTRAVERGINE - 3-4 LINGURI

SE CALESTE CEAPA IN TIGAIE, SE ADAUGA IMEDIAT SUNCA, CAND SE FACE AURIE SE ADAUGA OUL SI SE MESTACAMEREU, NU TREBUIE SA ASEMENE FRITATEI...
DUPA CE PASTA E GATA, TOT AL DENTE, SE AMESTECA TOTUL SI DEASUPRA GRANA PADANO. PENTRU CINE IUBESTE PICANTUL SE ADAUGA SI PEPERONCINO....
POFTA BUNA!

DACA MAI VRETI RETETE AM O MIE!
RASPUNDETI.MI SI VA DAU CATE VRETI...
P.S AM LUCRAT SI IN RESTAURANT ITALIAN ASA CA AM RETETE FOARTE MULTE

VA PUP!
faiton maria

Mesajde faiton maria pe 11 Oct 2011 12:32

RETETA LUI REGESPAM, E DIFERITA DE A MEA, EU STAU IN CALABRIA IAR AICI SE GATESTE ALTFEL. EU PRFER RETETELE CAT MAI SIMPLE, BUNE SI CAT MAI RAPIDE POSIBIL...... ACUM CHIAR CA IMI VINE FOAME , MA DUC SA GATESC...... CIAO!
faiton maria

Anterior

Inapoi la Culinar