Podul, e precum cel din Nijmegen in 1944..."Un pod prea indepartat"

. Ar fi totusi o perioada buna de a atrage atentia asupra lui, caci nu-i asa, in campaniile electorale "te asculta" absolut toti in schimbul voturilor. Dupa aceea e mai nasol.
Macin ar avea de castigat mai intai de pe urma propriilor locuitori. Civilizarea celor care au lacune e un prim pas. E atat de simplu pentru toti sa-si ia inapoi acasa gunoaiele cand ies la "iarba verde"...le pui in portbagaj si la primul tomberon, le lasi. Banal de simplu...nu ? Pana vom ajunge sa si triem deseurile mai este...dar si atat ar fi de ajuns. La balta, la Piatra Fetei, intr-o ora , asta vara am adunat doar de pe 5 m lineari de tarm un sac de plastice si peturi - sacul era si el de plastic, aruncat acolo (oare l-a aruncat cineva sa ma ajute ?!). S-a umplut de mizerie locul ala...eu venind mai rar observ de la an la an. Batranii din Braila sau aiurea care pescuiesc, nu-si mai iau dupa ei sticla cu apa/bere...pungile,pachetul de tigari.
Strazile sunt ok , caci sunt pietruite...dar sunt atat de valurite incat trebuie sa faci slalom printre damburi. Strada Vanatori, o strada destul de importanta si circulata nu ar putea fi asfaltata ? In oras nu s-a mai asfaltat nimic de muuuulta vreme. Bun Florilor s-a asfaltat, dar asta doar ca e parte a DN22 si atat. O sosea de centura pentru camioanele grele ?
Spitalul...mai exista ?
O piata moderna cand vom zari si in Macin ? Un supermarket mai low cost, ceva gen Plus, Penny sau altceva ? Caci preturile pe acasa tind sa fie la fel de mari ca prin centrul Bucurestiului.
O terasa decenta ? Chiar daca azi este era DC++ sau torentelor, cred ca o sala de cinema mai micuta tot ar face fata. Cand doresc mult sa vad un film, prefer sa-l vad la cinema.
Politia din Macin cand va renunta la obiceiurile atat de vechi, stupide si oarecum comuniste de a vana soferii ?
Sunt furturi de rezolvat, derbedei de linistit, un anumit segment de populatie pus la respect sau macar adus in limitele civilizatiei.
Preotii din destul de multele biserici locale ar putea interveni mai mult in "educarea" enoriasilor, in si in afara bisericilor.