la revedere podule...

Discutii diverse despre orasul Macin.

la revedere podule...

Mesajde razwin pe 20 Iul 2009 22:33

o chestie gasita pe blogul unui senator, etc etc:
daca va plictisiti de citit toata chestia aia, e de ajuns sa cititi doar ce e scris cu rosu

Am primit pe blog, la unul din posturile mele mai vechi, un comentariu pe marginea constructiei podului Macin-Braila, la care voi incerca sa raspund astazi.

''Cometariul este facut de Anonim si il redau mai jos:

Promisiuni.. promisiuni... Acest pod nu se va construi niciodata. De ce nu spuneti oamenilor domnule sentor Belacurencu cum stau lucrurile intr-adevar? Se vorbeste despre construirea lui numai in campaniile electorale. In rest, subiectul este mort. Sunt interese prea mari la mijloc, cum ar fi faptul ca daca acest pod s-ar construi, bacurile nu ar mai trebui sa circule.Lucru care nu se va intampla niciodata. De ce nu spuneti care este omul de baza al dvs. in Macin? Fiul domnului Buradatencu, care asezat undeva bine, are grija ca acest lucru sa nu se intample niciodata prin cateva sponsorizari.. atunci cand trebuie si atat cat trebuie. Ca sa mentina pe pozitie firma lui taticu cu aceleasi bacuri harbuite si ruginite. Iar dincolo.. la I.C. Bratianu-Galati... e aceeasi poveste. E o problema grava lipsa podului. Suntem izolati in judetul Tulcea. Firmele mici de aici dau faliment pentru ca nu isi permit sa piarda mult timp pe bac importand si exportand peste Dunare si platind aceeasi "taxa de bac". Sunt izolati atatia elevi si studenti care invata peste Dunare si care fac CU bacul 1 ora si jumatate pana la Galati.. daca si nhu mai mult.. cand puteam ajunge pana acolo in 40 minute. umilitor pentru tulceni! jenant! credeti ca mai crede cineva poveste podurilor?! .. care se vor faceee.... nu. Oamenii nu mai sunt atat de prosti. Mi-e rusine de tara in care traiesc...m-am saturat de setea de putere si de bani unora.... !! Refuz sa merg la vot in tara in care traiesc!

Anonim, iti multumesc pentru comentariu.

Sunt bucuros sa comunicam in legatura cu o problema de mare importanta pentru zona Macinului si nu numai.Iti dau dreptate cand spui ca despre podul peste Dunare, intre Macin si Braila, se vorbeste din patru in patru ani, in campanile electorale, iar promisiunile curg de la toate partidele.

Cu toate acestea, noi PSD – ul, revendicam paternitatea ideii de a se realiza acest obiectiv, fiind singurul partid care am avut trecut in Oferta noastra, aprobata de Congres, realizarea a doua poduri peste Dunare: podul intre Calafat si Vidin si podul intre Macin si Braila.

Acest lucru, precum si faptul ca in anul 2004, in luna mai, am semnat la Braila, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, Protocolul prin care Compania de Autostrazi si Poduri din China se oferea sa se implice in realizarea podului de la Macin(se intampla dupa vizita Primului Ministru Adrian Nastase in China), au fost motivele pentru care eu, ca si candidat al PSD la Senatul Romaniei , am spus in Campania electorala din 2008, ca daca PSD va castiga alegerile si Mircea Geoana va fi Prim Ministru, va incepe constructia podului Macin – Braila. A lipsit putin ca PSD sa castige, mai detasat, alegerile parlamentare din 2008 si Mircea Geoana sa fie Prim Ministru. Asa a vrut electoratul si ne inclinam acestuia.

Mai mult decat atat, la negocierea Programului de Guvernare al aliantei postelectorale PD-L - PSD+PC, in final a ramas in program numai podul Calafat-Vidin. Motivele nu le cunosc, de ce nu a ramas si podul de la noi, unul din motive ar putea fi criza mondiala care ameninta indicatorii macro economici ai economiei romanesti. Nu este de neglijat nici pozitia prea flexibila a echipei PSD care a participat la negocieri si pozitia rigida a celor de la PD-L, care se stie ca nu au incurajat niciodata constructia podului peste Dunare intre Macin si Braila.

Parerea ta privind posibilitatea ca anumite firme, care asigura trecerea Dunarii cu bacul, sa influenteze decisiv hotararea de a nu se construi podul peste Dunare intre Macin si Braila, nu o impartasesc . Podul este un obiectiv de interes national, chiar European si nu se pot impiedica autoritatile romanesti si cele europene de parerea acestor firme la care va referiti, activitatea de trecere cu bacul fiind una secundara, pentru ambele firme , fata de activitatea de baza, care consta, din cate se stie, in transportul fluvial de marfa pe toata lungimea navigabila a Dunarii.

Apreciez modul in care vezi importanta unui eventual pod construit intre Macin si Braila.
Apariţia podului peste Dunăre între Măcin şi Brăila va genera o dezvoltare a Regiunii 2 SUD - EST în toate domeniile economice de activitate, va realiza o legătură facilă a părţii nordice a Dobrogei (inclusiv Delta Dunării) cu restul ţării, va contribui la dezvoltarea localităţilor de pe malul drept al Dunării, va permite dezvoltarea unei aglomeraţii urbane Măcin – Brăila - Galaţi şi o bună cooperare urban-rural în Zonă, aşa cum am arătat şi integrarea Zonei în sistemul de căi de comunicaţii naţional şi european.

Propunerea de construire a acestui pod se poate considera că se înscrie în măsurile pe care actualul Guvern le-ar putea avea în vedere pentru crearea de locuri de muncă într-o zonă unde rata şomajului, mai ales în rândul bărbaţilor, este cea mai ridicată din toată regiunea de dezvoltare 2 SUD - EST.

Astept sa comunicam si pe alte teme si inca ceva, sa fim optimisti si mandri de tara in care ne-am nascut si in care traim, cu cele bune, dar din pacate inca cu multe rele.
Publicat de Trifon BELACURENCU 0 comentarii""
razwin

Re: la revedere podule...

Mesajde razwin pe 20 Iul 2009 22:35

forumul e aici: http://belacurencu.blogspot.com/
daca aveti chef de 'sapat'
razwin

Mesajde paoola pe 21 Iul 2009 10:40

Multumesc . Nu stiam ca a raspuns la comentariu stimabilul senator.
paoola

Mesajde marian pe 22 Iul 2009 03:43

pacat... asta e.. oricum nu ma asteptam sa inceapa constructiile maine... dar 100% se va aminti de podul asta si in campania din acest an. ca merge la prosti...
marian
Site Admin

Mesajde chrisrotlmacin pe 30 Sep 2009 03:45

Cu criza asta nu o sa aiba astia bani nici de motorina sa sparga gheata pe Dunare la iarna .. o sa fie ca pe vremuri ..trecem pe jos Dunarea pe gheata :lol:
chrisrotlmacin

Mesajde georgecantea pe 01 Oct 2009 11:27

voi vorbiti aici de pod ca sa aveti subiect de discutie si atat.
Macinul asa cum este el nu are o sosea de centura, ce vreti mai mult.
Sunt foarte multe lucruri necesare si se vede faptul ca administratia locala a inceput multe proiecte, oare are bani si de finalizarea lor la timp?
Sunt deci subiecte mult mai interesante decat "podul de flori" nu uitati ca in Macin deja se lucreaza la reteaua de apa potabila si canalizare (inlocuire si extindere), se lucreaza la rampa ecologica de selectare a deseurilor menajere (sus la eoliana).
Vrem noi nu vrem, sau fie acceptam sau nu dar Macinul pare-se incet , incet se dezvolta, asa in ritmul sau, iar multi care intra si posteaza aici bineinteles sub anonimat nu fac altceva decat sa critice la infinit (si critica este buna atunci cand e construcitva) dar de cate ori au initiat sau contribuit ei la un proiect fie el economic de mediu, cultural etc. ptr. orasul Macin?
georgecantea

Mesajde mikutzoo pe 03 Oct 2009 20:08

georgecantea scrie:voi vorbiti aici de pod ca sa aveti subiect de discutie si atat.
Macinul asa cum este el nu are o sosea de centura, ce vreti mai mult.
Sunt foarte multe lucruri necesare si se vede faptul ca administratia locala a inceput multe proiecte, oare are bani si de finalizarea lor la timp?
Sunt deci subiecte mult mai interesante decat "podul de flori" nu uitati ca in Macin deja se lucreaza la reteaua de apa potabila si canalizare (inlocuire si extindere), se lucreaza la rampa ecologica de selectare a deseurilor menajere (sus la eoliana).
Vrem noi nu vrem, sau fie acceptam sau nu dar Macinul pare-se incet , incet se dezvolta, asa in ritmul sau, iar multi care intra si posteaza aici bineinteles sub anonimat nu fac altceva decat sa critice la infinit (si critica este buna atunci cand e construcitva) dar de cate ori au initiat sau contribuit ei la un proiect fie el economic de mediu, cultural etc. ptr. orasul Macin?

:D hehehehe m-ai spart cu dezvoltarea Macinului........dupa cate am auzit nu mai avem nici macar un chiosc de ziare..............bai George ai un limbaj de lemn ...ca pe vremuri.....
mikutzoo

Mesajde razwin pe 03 Oct 2009 20:31

vin cumva alegerile? a inceput gargara electorala?
:D

bun, deci podul nu e important..bun asa.
dl cantea, nu pricepi un lucru, de fapt mai multe: nu administratia locala trebuie sa construiasca podul, pentru ca nici nu are cum, e un proiect national. nu poti cere unui orasel sa faca un pod peste dunare , e imposibil. in schimb, oraselul respectiv poate face 'vilva', cum poate- mass-media, internet, ziare, senatori alesi, etc etc pentru a fi bagat in seama de mai marii de la Bucuresti. poate chiar forumul asta ajuta putin la asta.
treaba cu centura, canalizarea si celelte sunt de datoria administratiei locale sa le faca, e un lucru normal, doar pentru asta sunt platiti. nu trebuie confundat podul cu treburile locale.
ma mira un lucru: daca pina si eu, un strain care de abia stiu unde vine pe harta macinul si am fost doar de 2-3 ori prin oras imi dau seama de importanta unui pod care sa lege zona de restul tarii, cum poti dumneata care locuiesti acolo sa consideri ca realizarea unei gropi de gunoi e mai importanta decit asta? chiar trebuie sa explic eu avantajele unui pod?
razwin

Mesajde georgecantea pe 05 Oct 2009 12:27

Ce sens mai are sa vorbesti despre constructia asa zisului pod peste Dunare cand credem cu totii ca asa ceva e aproape imposibil si ne-am convins de-a-lungul anilor.
Dar de hai sa ne dam si noi cu parerea si sa criticam pe X si pe Y ca la asta ne pricepem , internetul ne da posibilitatea asta, nu?
Are vreun sens sa discutam de importanta existentei podului peste Dunare? Eu cred ca nu. Este foarte clar lucrul ca este necesar, dar atata timp cat nu sunt bani ... ... ..., asta e.
Exista organizatia "Salvati Rosia Montana" puneti bazele, cei interesati (inclusiv partinitorii care i-si dau cu parerea de la distanta) unei organizatii "Podul peste Dunare la Macin-Braila" si macar vedeti reactia mass media, autoritati, populatie, org internationale, etc. Dar hai sa vedem cati au curajul sa o faca?!
georgecantea

Mesajde marius pe 05 Oct 2009 16:19

toti suntem interesati(cel putin cei ce locuiesc in zona si nu au nici o legatura cu bacurile lu' Buru'...),dar chiar crezi ca o organizatie asa cum zici tu va primi vreun raspuns,va avea vreun ecou?eu nu cred.da,s-ar face valva,probabil vor avea loc niste intalnire unde se vor discuta alea-alea,dar totul se va opri aici...macinenii vor ramane cu speranta.de cati ani se discuta treaba asta?dintotdeauna...totusi nu s-a facut nimic nu?promisiuni?deja le avem pe cele din anii trecuti si cre'ca sunt de-ajuns,n-ar trebui sa plecam urechea la altele.... :(
marius

Urmatorul

Inapoi la Diverse