eram sigur ca esti una din fostele guriste ale BOB

, tot ce ai zis tu despre case, munca , salarii, sportivi premiati, olimpici era propaganda . eu sunt sigur ca nici unul din cei care zic ca atunci era mai bine nu s-ar intoarce la asa ceva, asta daca ar fi posibil . sa-ti povestesc ce am vazut eu in perioada epocii de aur : m-am nascut intro augusta zi de 21 martie 1966 (de echinoctiu) , am facut scoala marxist-leninista-materialista pe gratis, dar in fiecare an trebuia sa dau bani pt fondul scolii, sticle si borcane, fier vechi, haine vechi, maculatura, plante medicinale , etc, plus spaga care dadea mama la inceput pana prin clasa a 4-a , la invatator, ca sa ia odorul ei premiu...

, m-am dus la liceu ...industrial evident...ca asa spunea tata, ca trebuie sa fac o meserie, ok , adevarul e ca nu m-am omorat eu cu scoala si nu am terminat liceul, asa ca am facut o profesionala, deh am facut o meserie, m-am angajat la munca, ei si acolo pur si simplu nu aveam ce face , ma invarteam prin curte jenat ca pur si simplu nu aveam ce face, mi-amintesc ca de cate ori iesea seful din birou luam o cheie si ma repezeam la un tractor sau vreo masina si desurubam un surub, care mai tarziu cu aceeasi ocazie, adica mai iesea seful pe-afara il insurubam la loc

. ma rog , aveam servici destul de bine platit, eram tanar, si ajungeam la aproape 3000 lei pe luna, buuun. Pana aci ai zice ca traiam in sanul lui Avraam ,dar nu era asa, ca sa-ti cumperi ceva de mancare trebuia sa stai 5-6 ore la coada si asta pt niste oase de porc, carne nu exista pe galantare, sau niste gheare de pui numite pompos tacamuri , sau cum le ziceam noi 'takemuri' adica erau din japonia

, era cartela la orice , dar tot trebuia sa stai la coada ore, eram deci tanar si nu aveam unde sa ma distrez decat la 'cantarea romaniei'. daca mergeam la disco pe la ora 9 eram dati afara, la vreun local la fel , nu prea beam eu alcool pe atunci, dar mai ieseam si noi ca baietii la o bere, ei bine trebuia sa cautam pe timp de vara jumate de Braila ca sa gasim o bere...ca sa nu mai zic ca voiam si noi toale , deh eram tineri, si nu voiam sa cumparam prostiile din magazine asa ca luam si noi blugi de la bisnitari pe care dadeam un salariu, atunci era un pret imens sa dai 2000-2500 pe o pereche de blugi si vreo 3000 de lei pe o geaca de blugi, ce sa mai zici de adidasi sau altfel de mergatori . ieseam pe centru seara de seara si cand vedeam pe vreunul cu pantofi la sub-brat il intrebam de undei-ai luat frate, si fugi la magazinul respectiv poate apuci . seara evident ca nu aveai ce vedea la tv , asta daca aveai curent electric. pt ca se oprea cate 2-3 ore in fiecare seara in sezonul toamna-primavara. cand avea nationala de fotbal un meci, asta daca-l dadea la tv desigur era de groaza pt ca erai sigur ca ramai fara curent si ne faceam o strategie , cam pe unde se oprea mai tarziu sau mai devreme ca sa mergem 4-5 insi din blocuri diferite sa vedem meciul pe etapa , la fiecare cate 10-15 min. mama saraca lucra la combinat si dupa ce iesea din tura numai de 8 ore ce-i drept trebuia sa mai stea 6 ore la coada sa ne cumpere de-ale gurii. cand eram mici ne rugam de mama sa ne faca prajituri , dar aveam mai mereu raspunsul 'nu se gaseste margarina' nu mai vorbesc de unt ca era ceva sfant pe care-l mancau numai privilegiatii, pe un timp am lucrat ca ajutor de sofer pe un trailer, mergeam prin tara, si daca faceai prostia sa nu-ti iei paine de acasa greseai amarnic, odata am mancat fasole cu carnati la borcan cu cozonac deci am facut exact ce spunea Marie Antoinette in timpul revolutiei franceze

, pt ca nu aveam cartela de paine la Focsani, iar vanzatoarea era ca un fel de semi-zeu pe atunci deh avea cutitul in mana si nu a vrut nici de-al dreaq sa ne dea ...asa ca scuteste-ma cu aberatii propagandistice. stiu ce fel era .punct.