despre comunisti

Cine ne conduce si incotro.

despre comunisti

Mesajde mikutzoo pe 24 Sep 2010 09:52

vreau sa aduc in atentia forumistilor ceva ce ma framanta de mult timp ( stiu ca aici sunt destui care citesc :D ). intrebarea pe care o pun eu...de ce nu au comunistii , fostii comunisti, filocomunistii, astia care spun 'ca mai bine era pe timpul lui ceausescu' un partid al lor , cum asa ar fi corect, sa se numeasca partid comunist sau oricum , numai ca sa se stie ca ei sunt cei care gandesc asa ca mai bine era atunci ? sunt vreo 2 partidulete , pms si numai stiu eu care , cei care fac parastas lui nea nicu de parca ar fi fost vreun sfant, dar alea nu au nici o importanta . oare nu o fi asa cum spuneau niste tipi care au scris o carte ...? acum 10 ani am citit o carte scrisa de 4 filozofi si sociologi care atrageau atentia lumii occidentale ca , virgula, comunismul a facut un pas in spate ca dupa un timp sa faca 2 in fata . ma gandesc la chestia asta tot mai des , mai ales ca in zilele astea mai in toate ziarele se fac sondaje intreband lumea cum se traia mai bine , acum sau atunci ? o intrebare fara logica pentru ca si atunci si acum ...nu e bine deloc. dar vedem in toate partidele , fie de stanga , fie de dreapta fosti comunisti, absolut peste tot , ei conducand si acum destinele tarii, oare acesti oameni nu saboteaza bunul mers al treburilor ca oamenii sa se gandesca tot mai mult la vremurile apuse ? nu se pregateste cumva o revenire la comunism, multi poate ar spune ca ar fi bine, dar eu nu cred .o dictatura asa de bine pusa la punct cum a fost cea a lui ceausescu a cazut prea repede, fara presiunea unui razboi condus de o alianta a zeci de tari impotriva ta cum a fost spre exemplu: nazismul, mi-aduc aminte de revolutia din '89 vazuta la tv era atat de naiv totul de parca era o punere in scena, ce mai pui ca printre 'revolutionari' erau si actori si regizori (oare nu acela era pasul facut inapoi ?).este imposibil ca o dictatura sa nu aiba servicii care sa saboteze statul pana la revenirea ei la putere . nu stiu daca m-ati inteles, din pacate nu am abilitatea de a asterne cuvintele pe foaie asa cum imi stau ele in cap :D . dati-va cu parerea .
mikutzoo

Re: despre comunisti

Mesajde cyco pe 24 Sep 2010 10:37

Desi din cate stiu, accepti cu greu parerea altora (mai ales cand nu coincide cu a ta), am sa-ti zic totusi parerea mea:
( Nu-mi dau seama cam ce varsta ai, ca sa-mi fac o impresie daca vorbesti din proprie experienta, sau vorbesti asa cum am mai vazut pe unii care vorbesc, din auzite si,,,imprumuta parerile altora mai ales daca sunt ale unor persoane "importante" fara sa gandeasca doar asa,,, sa para si ei in "trend" dar nu se gandesc ca acei oameni s-ar putea sa aibe vre-un interes ascuns) Scuze de aceasta paranteza putin cam mare.... si acum raspunsul:
Hai sa punem in balanta, ce aveam inainte, si ce avem acum:
INAINTE: servici, CASE, invatamant (aveam olimpici internationali, spoartivi olimpici,etc), agricultura (de exportam), industrie (exportam), sanatatea era pusa mai bine la punct. Sau construit metroul, casa poporului (aia care este hulita de multi, dar cu care am intrat in cartea recordurilor si care reprezinta un punct de atractie), se construiau cartiere intregi de locuinte, si dupa parerea mea, eram MULT mai respectati ca tara, inainte dacat acum. Chiar si Ceausescu, ca presedinte era mai respectat de ceilalti sefi de stat decat au fost respectati cei de dupa '89 . ACUM: ce avem? Servici? nu cred! bani? nu deajuns! case? nu cred!agricultura? industrie? atunci, ce avem? care este partea buna? Ca putem sa vorbim? mie una nu-mi tine de foame! Stii,,, inainte nu vorbeam de teama ca "ne aude" cineva,,, acum putem sa vorbim cat vrem, ca sigur nu ne aude nimeni (sau nu ne baga nimeni in seama) atunci, care este diferenta? Ti se pare ca o ducem bine? Eu nu zic ca era mai bine inainte, zic ca acum este atat de rau ca de nu se poate trai. Nu stiu cate sinucideri din cauza lipsurilor erau inainte, in schimb, acum sunt foarte multe, ceea ce-i tragic...
cyco

Mesajde mikutzoo pe 24 Sep 2010 17:28

fleosc
mikutzoo

Mesajde mikutzoo pe 24 Sep 2010 18:26

eram sigur ca esti una din fostele guriste ale BOB :D , tot ce ai zis tu despre case, munca , salarii, sportivi premiati, olimpici era propaganda . eu sunt sigur ca nici unul din cei care zic ca atunci era mai bine nu s-ar intoarce la asa ceva, asta daca ar fi posibil . sa-ti povestesc ce am vazut eu in perioada epocii de aur : m-am nascut intro augusta zi de 21 martie 1966 (de echinoctiu) , am facut scoala marxist-leninista-materialista pe gratis, dar in fiecare an trebuia sa dau bani pt fondul scolii, sticle si borcane, fier vechi, haine vechi, maculatura, plante medicinale , etc, plus spaga care dadea mama la inceput pana prin clasa a 4-a , la invatator, ca sa ia odorul ei premiu... :D , m-am dus la liceu ...industrial evident...ca asa spunea tata, ca trebuie sa fac o meserie, ok , adevarul e ca nu m-am omorat eu cu scoala si nu am terminat liceul, asa ca am facut o profesionala, deh am facut o meserie, m-am angajat la munca, ei si acolo pur si simplu nu aveam ce face , ma invarteam prin curte jenat ca pur si simplu nu aveam ce face, mi-amintesc ca de cate ori iesea seful din birou luam o cheie si ma repezeam la un tractor sau vreo masina si desurubam un surub, care mai tarziu cu aceeasi ocazie, adica mai iesea seful pe-afara il insurubam la loc :D . ma rog , aveam servici destul de bine platit, eram tanar, si ajungeam la aproape 3000 lei pe luna, buuun. Pana aci ai zice ca traiam in sanul lui Avraam ,dar nu era asa, ca sa-ti cumperi ceva de mancare trebuia sa stai 5-6 ore la coada si asta pt niste oase de porc, carne nu exista pe galantare, sau niste gheare de pui numite pompos tacamuri , sau cum le ziceam noi 'takemuri' adica erau din japonia :D , era cartela la orice , dar tot trebuia sa stai la coada ore, eram deci tanar si nu aveam unde sa ma distrez decat la 'cantarea romaniei'. daca mergeam la disco pe la ora 9 eram dati afara, la vreun local la fel , nu prea beam eu alcool pe atunci, dar mai ieseam si noi ca baietii la o bere, ei bine trebuia sa cautam pe timp de vara jumate de Braila ca sa gasim o bere...ca sa nu mai zic ca voiam si noi toale , deh eram tineri, si nu voiam sa cumparam prostiile din magazine asa ca luam si noi blugi de la bisnitari pe care dadeam un salariu, atunci era un pret imens sa dai 2000-2500 pe o pereche de blugi si vreo 3000 de lei pe o geaca de blugi, ce sa mai zici de adidasi sau altfel de mergatori . ieseam pe centru seara de seara si cand vedeam pe vreunul cu pantofi la sub-brat il intrebam de undei-ai luat frate, si fugi la magazinul respectiv poate apuci . seara evident ca nu aveai ce vedea la tv , asta daca aveai curent electric. pt ca se oprea cate 2-3 ore in fiecare seara in sezonul toamna-primavara. cand avea nationala de fotbal un meci, asta daca-l dadea la tv desigur era de groaza pt ca erai sigur ca ramai fara curent si ne faceam o strategie , cam pe unde se oprea mai tarziu sau mai devreme ca sa mergem 4-5 insi din blocuri diferite sa vedem meciul pe etapa , la fiecare cate 10-15 min. mama saraca lucra la combinat si dupa ce iesea din tura numai de 8 ore ce-i drept trebuia sa mai stea 6 ore la coada sa ne cumpere de-ale gurii. cand eram mici ne rugam de mama sa ne faca prajituri , dar aveam mai mereu raspunsul 'nu se gaseste margarina' nu mai vorbesc de unt ca era ceva sfant pe care-l mancau numai privilegiatii, pe un timp am lucrat ca ajutor de sofer pe un trailer, mergeam prin tara, si daca faceai prostia sa nu-ti iei paine de acasa greseai amarnic, odata am mancat fasole cu carnati la borcan cu cozonac deci am facut exact ce spunea Marie Antoinette in timpul revolutiei franceze :D , pt ca nu aveam cartela de paine la Focsani, iar vanzatoarea era ca un fel de semi-zeu pe atunci deh avea cutitul in mana si nu a vrut nici de-al dreaq sa ne dea ...asa ca scuteste-ma cu aberatii propagandistice. stiu ce fel era .punct.
mikutzoo

Mesajde mikutzoo pe 25 Sep 2010 08:26

pai tovarasa cyco (mi-aduc aminte ca era un banc pe timpul lu' nea nicu cu cico o ....beep) ai abilitatea de hopa mitica de intoarce pe placul tau vorbele...eu de fapt pusesem intrebarea de ce voi comunistii nu va faceti un partid al vostru unde sa stie lumea ca sunteti voi si eventual sa va voteze, si nu sa impanziti toate partidele, sabotand treburile ? la asta raspunde draga , lasa propaganda .
mikutzoo

Mesajde cyco pe 26 Sep 2010 13:06

Auzi, eu am avut bun simt, si am incercat sa-ti dau raspuns, dar se pare ca cu tine nu se poate purta un dialog.Esti atat de redus(a) incat chiar nu meriti nici macar sa fii bagat(a) in seama. De *** ca tine ii plina lumea, tocmai de aceea ne merge asa de bine.
cyco

Mesajde cyco pe 26 Sep 2010 14:55

Scuze dar esti de-a dreptul ***, nici nu era nevoie sa dezvalui faptul ca nu ai prea multa carte, ca se vede de la o posta ca ai creierul cat o aluna. Daca citeai cu atentie, vedeai ca eu am scris acolo, citez "Eu nu zic ca era mai bine inainte, zic ca acum este atat de rau ca de nu se poate trai ". Dar la mintea ta....
Iar in al II-lea rand am vrut sa-ti raspund ca sa nu te simti nebagat in seama, dar se pare ca era mai bine daca nu o faceam.
ps. nu te mai obosi sa raspunzi, ca oricum, nu-ti mai raspund nici acum nici cu alta ocazie. dupa parerea mea, esti o nulitate.
cyco

Mesajde mikutzoo pe 26 Sep 2010 15:35

*** de ce nu raspunzi la ce intreb eu , chiar credeai ca nu am scoala, *** !
mikutzoo

Mesajde legionaru' pe 26 Sep 2010 16:29

cyco ce faci draga mea ? te-ai apucat de politica. Ai lasat trotuaruuuu ??? iauzi ... :D
legionaru'

Mesajde legionaru' pe 26 Sep 2010 16:36

mikutzoo ai dreptate...unde o fi partidul comunist ?, dar nu-i nimic in curand v-a rasari din nou mandra miscare legionara ,va astept pe toti sa aderati , deocamdata contactati-ma aici!
legionaru'

Urmatorul

Inapoi la Politica si Administratie