Diplomele au valoare in Romania?

Recomandari, intamplari, amintiri, profesori buni, profesori rai, tot ce tine de invatamantul macinean.

Diplomele au valoare in Romania?

Mesajde kili pe 17 Mar 2009 04:15

Cunosc foarte multe persoane care au terminat mai multe facultati si in momentul de fata sunt someri. Au fost dati afara, in ciudat pregatirilor dobandite cu multa munca si de-a lungul a cativa ani. Se pare ca-n Romania, diploma nu mai are o valoare asa de mare la angajare. Mai nou se tine cont de salariu, pile si eventual fizicul.
Si eu m-am lovit de aceste probleme cand am dorit sa ma angajez. In cele mai multe cazuri s-a tinut cont de salariul cerut.

Un caz asemanator l-am dezbatut si eu pe blog. http://sorin.rusi.ro/conteaza-diplomele-in-romania.html

Se mai merita sa ne tocim coatele pe bancile facultatilor si sa cheltuim zeci de milioane pentru "nimic"?
kili

Re: Diplomele au valoare in Romania?

Mesajde marian pe 17 Mar 2009 04:18

Cred că diplomele au o valoare indirectă, nu te ajută foarte mult, dar dacă nu o ai nu e bine... trebuie doar să fie.. oricum școala din România nu te învață decât să te descurci nu să și practici o meserie... Păcat :(
marian
Site Admin

Re: Diplomele au valoare in Romania?

Mesajde georgecantea pe 21 Mar 2009 00:22

Da se merita sa faci o facultate si dak nu ptr diploma macar pentru experienta si informatiile dobandite. Asta dak vrei mai mult de la tine?
Si de obicei toti vrem = natura umana.
georgecantea

Inapoi la Educatie