Fantana arteziana Macin

Ce face macineanul in timpul liber?

Re: Fantana arteziana Macin

Mesajde marian pe 21 Aug 2008 15:55

Alex, nu mai ai noutăți? :?:
marian
Site Admin

Mesajde georgecantea pe 27 Aug 2008 14:44

Mai oameni, in cea mai mare parte aveti voi dreptate, dar atat, cum spune dutumihai. Stiti care e faza, e simplu dar nu se vrea.
eu lucrez la Primaria Macin, la serviciul public al Politiei Comunitare (fostii gardieni publici), si sa va spun pe scurt o situatie: intr-o oarecare dupa-amiaza, in timpul serviciului de patrulare ma aflam singur in parcul primariei (olegul de patrula se duse-se pana la market sa-si ia o apa) unde state-am de vorba cu colegul care era de tura la primarie, a-m intrat in holul primariei cand dupa circa 5 min a venit o persoana mai in varsta de sex feminin care ne-a adus la cunostinta verbal ca in piata civica un gurp de tineri fac baie in fantana arteziana. Cncomitent instiintarii mi-am rugat colegul de la primarie sa ma insoteasca sa vedem despre cine, ce cum ce fel si asa mai departe, dar el nu a putut sa ma insoteasca deoarece face serviciul de paza inarmat si nu are voie sa paraseasca perimetrul, asa ca m-am dus singur la fata locului, vorba aia trebuia sa ma deplasez cum necum ca doar era vorba de o reclamatie in regim de urgenta (situatii care se pot rezolva si preveni la fata locului), desi conform planului de ordine publica nu este indicat sa actionezi de unul singur (din simplul motiv ca nu stii cu cine ai de-a face, nu stii ce varsta au pesoanele,cati sunt la numar si in ce stare se alfa acestia). Ajuns la fata locului, am vazut o gasca de 8,9 copii, cu varste pana in 14 ani (care nu intra sub incidenta legii), pe marea parte dintre ei ii cunosc, i-am chemat lanaga mine, i-am avertizat verbal si i-am gonit de acolo, asta dupa ce le-am luat datele de identitate.
Intr-adevar "dracaretu" facea-au baie cu sarituri in fantana, se spalau, etc, o parte dintre ei erau rromi provenit in general din familii dezorganizate iar restul copii din familii bune, asa ca fapta nu poate fi incadrata decat la categoria de teribilism infantil.
Eui va inteleg pe voi toti ceilalti care spune-ti sa vina Politia, sa vina "gardienii publici", sa faca sa dreaga Primaria, ....
Cu ce oameni buni, cu ce, cu cine? stiti cati oameni avem noi la politia comunitara pe oras? Va spun eu, nu stiti, 2 atat, care se ocupa si de probleme de curatenie stradala si de mopede, motoscutere si de ordine publica scoli, parcul tineretului loc joaca copii Bl 19 si multe, multe, multe altele. (reclamatii scrise verbale etc.) Nu avem dotari auto de nici un fel, nu avem statii radio, nu avem personal, si mai nou nici salarii, eu cu vechimea cea mai mica 5% iau un salariu lunar de stati sa ma uit ca ieri seara mi-au dat fluturasu' ............. 564 lei. ATAT pe bune, care nu ma crede-ti ne intalnim in oras si va arat ca nu e secret de serviciu.
Va spun nu e mult de vorbit pe aceasta tema, e foarte mult, in oras nu se prea vrea a se face treaba, din pacate.
georgecantea

Mesajde georgecantea pe 27 Aug 2008 14:50

Simt civic. adeti mai terminati-o
Bai Alex noi venim nu zilnic, dar odata pe saptamana trecem pe la tine la munca, de ce nu mi-ai aratat filmul asta pana acum?
i-l identificam si personal ii dadeam amenda contraventionala, ce drak? Noi (comunitarii) de unde sa le stim pe toate dak voi cetatenii nu ne anuntati, pe bune era nevoie de internet ca sa aflam. daca ne aratai filmu i-l identificam (ca-ci altfel degeaba, toata munca) si nu luam masuri, da puteai sa zici ca nu vrea
Nu pe bune acuma!
georgecantea

Mesajde oanna pe 29 Aug 2008 18:36

George, ai si tu dreptatea ta. Pentru ca autoritatile sa actioneze, mai intai trebuie informate. Insa, ca sa fie informate, oamenii orasului trebuie sa aiba incredere ca daca informeaza, se si face ceva cu adevarat, ca nu vor ajunge, de exemplu, "in gurile" parintilor copiilor teribilisti. Stii atitudinea romanului in societate "Nu ma bag, ca mai rau o pot pati eu!". In final, am inteles, s-a actionat, ati fost informati, dar asta a fost doar un caz. Sunt sigura ca oamenii sunt destul de neincrezatori fata de primarie si politie, inclusiv politia comunitara, avand ca principala motivatie tocmai lucrurile pe care le spui tu, care nu sunt secrete de serviciu si pe care oricum le cunosc si ei. Si le este realmente lehamite sa isi puna la treaba spiritul civic. Pacat - inca o data spun asta pe forum. :| Pentru mine, Macinul, in cele 5-6 vizite pe care i le-am facut, mi-a parut o oaza de liniste si de relaxare, cu oameni calzi si primitori, veseli, cred ca asta e specificul Dobrogei, in fond. Si acesta ar trebui promovat cel mai mult, atat pe forum, cat si in viata de zi cu zi. :)
Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic!
www.oanna.eu
oanna

Mesajde georgecantea pe 30 Aug 2008 00:01

Da oana ne multumim in Rah.TUL nostru, nu!
Deaia e liniste si numic nu intampla
Vino seara in cursul saptamanii dupa ora 10 in centru sau la peco ca acolo se strange lumea
sii mai vedem daca ti se pare un oras linistit]
eu i-ti d-au dreptate intr-o oarecare masura dar hai sa facem asa eu ma duc i-mi iau salariul nu vad nu fac nimic
ce zici?
ca si asa lumea nu ne cunoaste, nu ne baga in seama/ Oare?
ce zici, facem asa?
georgecantea

Mesajde chrisrotlmacin pe 05 Sep 2008 04:25

Las ca vine iarna , nu se mai arunca in cap , se transforma in pationar :lol:
chrisrotlmacin

Mesajde marian pe 06 Sep 2008 01:38

Dacă e pe gratis va merge, altfel nu... :cry:
marian
Site Admin