Sursa: Acum TulceaDouă grupuri de interlopi măcineni, cunoscuţi cu antecedente penale şi-au reglat conturile în plină stradă trăgându-se chiar şi cu o armă.
Cetăţenii care mai circulau pe stradă în zona unei staţii PECO au fugit şi s-au ascuns pe unde au putut, unii chiar pe sub maşini la auzul focurilor de armă. Cu toate acestea, poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au reţinut pe nimeni, mulţumindu-se să-şi noteze datele personale ale celor implicaţi în conflict.
Înjunghiat pentru 8000 de euro
Cel mai şifonat din altercaţie a ieşit măcineanul Săndel Vlase, care susţine că le împrumutase atacatorilor 8000 de dolari în urmă cu mai mulţi ani şi nu a mai reuşit să-i recupereze, primind în schimb ameninţări de la cei cărora le ceruse banii înapoi.
"Conflictul se trage de la o sumă de bani pe care i-am câştigat în Spania şi apoi am împrumutat unor persoane. Nu au vrut să-mi dea banii, ba dimpotrivă, am fost ameninţat de mai multe ori cu moartea", le-a povestit Vlase procurorilor.
În urmă cu câteva zile ameninţările s-au materializat şi pe când se afla cu un prieten a fost atacat de mai mulţi indivizi veniţi cu două maşini, care l-au înjunghiat şi i-au rupt o mână, în încăierare trăgându-se şi focuri de armă.
"Problema este că mai apoi tocmai cel care a tras cu arma - Darie Eugen, a depus o plângere la noi la Parchet, susţinând că a fost nevoit să se apere de doi atacatori, Vlase şi prietenul său.Toţi cei implicaţi sunt cunoscuţi cu antecedente, a fost o altercaţie şi acum fiecare are varianta lui", declară procurorul Constantin Balaban, purtător de cuvânt al Parchetului Măcin.
Scandalagii au fost lăsaţi să plece acasă
Deşi s-a tras cu arma în stradă, în plin oraş, două găşti de recidivişti s-au încăierat cu bâte şi cuţite, nimeni nu a fost reţinut, poliţiştii mulţumindu-se să-i verifice pe cei care s-au implicat în conflict.
"Există întocmit un dosar penal cu număr unic, s-au reţinut mai multe probleme cum ar fi uzul de armă fără drept, distrugere, fiind distrusă o maşină în timpul conflictului, plângeri pentru ameninţări. La momentul respectiv nu s-a luat măsura reţinerii vreunei persoane", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, Daniela Condrea.
Practic, după ce bătaia a fost întreruptă de poliţişti, interlopii au arătat buletinele, au dat câte o scurtă declaraţie şi au plecat liniştiţi, scandalul putând reizbucni oricând în oraş, punând în pericol oameni nevinovaţi.
Despre aceeași poveste și în Gardianul.
Deci până la urmă camerele video din Măcin nu ne vor ajuta prea mult, că oricum Poliției îi este frică să acționeze.