Despre siguranta locuitorilor orasului Macin

Discutii diverse despre orasul Macin.

Despre siguranta locuitorilor orasului Macin

Mesajde marian pe 07 Feb 2009 21:25

Două grupuri de interlopi măcineni, cunoscuţi cu antecedente penale şi-au reglat conturile în plină stradă trăgându-se chiar şi cu o armă.
Cetăţenii care mai circulau pe stradă în zona unei staţii PECO au fugit şi s-au ascuns pe unde au putut, unii chiar pe sub maşini la auzul focurilor de armă. Cu toate acestea, poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au reţinut pe nimeni, mulţumindu-se să-şi noteze datele personale ale celor implicaţi în conflict.
Înjunghiat pentru 8000 de euro
Cel mai şifonat din altercaţie a ieşit măcineanul Săndel Vlase, care susţine că le împrumutase atacatorilor 8000 de dolari în urmă cu mai mulţi ani şi nu a mai reuşit să-i recupereze, primind în schimb ameninţări de la cei cărora le ceruse banii înapoi.
"Conflictul se trage de la o sumă de bani pe care i-am câştigat în Spania şi apoi am împrumutat unor persoane. Nu au vrut să-mi dea banii, ba dimpotrivă, am fost ameninţat de mai multe ori cu moartea", le-a povestit Vlase procurorilor.
În urmă cu câteva zile ameninţările s-au materializat şi pe când se afla cu un prieten a fost atacat de mai mulţi indivizi veniţi cu două maşini, care l-au înjunghiat şi i-au rupt o mână, în încăierare trăgându-se şi focuri de armă.
"Problema este că mai apoi tocmai cel care a tras cu arma - Darie Eugen, a depus o plângere la noi la Parchet, susţinând că a fost nevoit să se apere de doi atacatori, Vlase şi prietenul său.Toţi cei implicaţi sunt cunoscuţi cu antecedente, a fost o altercaţie şi acum fiecare are varianta lui", declară procurorul Constantin Balaban, purtător de cuvânt al Parchetului Măcin.
Scandalagii au fost lăsaţi să plece acasă
Deşi s-a tras cu arma în stradă, în plin oraş, două găşti de recidivişti s-au încăierat cu bâte şi cuţite, nimeni nu a fost reţinut, poliţiştii mulţumindu-se să-i verifice pe cei care s-au implicat în conflict.
"Există întocmit un dosar penal cu număr unic, s-au reţinut mai multe probleme cum ar fi uzul de armă fără drept, distrugere, fiind distrusă o maşină în timpul conflictului, plângeri pentru ameninţări. La momentul respectiv nu s-a luat măsura reţinerii vreunei persoane", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, Daniela Condrea.
Practic, după ce bătaia a fost întreruptă de poliţişti, interlopii au arătat buletinele, au dat câte o scurtă declaraţie şi au plecat liniştiţi, scandalul putând reizbucni oricând în oraş, punând în pericol oameni nevinovaţi.
Sursa: Acum Tulcea

Despre aceeași poveste și în Gardianul.
Deci până la urmă camerele video din Măcin nu ne vor ajuta prea mult, că oricum Poliției îi este frică să acționeze.
marian
Site Admin

Re: Despre siguranta locuitorilor orasului Macin

Mesajde Maryline pe 07 Feb 2009 21:42

Au dat si la stirile de la Pro tv, vineri (6 febr), despre cazul asta...Am citit in Gardianul comentariile despre articol si...nu se anunta zile prea bune pt orasul nostru :( Cei implicati in scandal, probabil isi vor incheia socotelile oriunde si oricand s-ar intalni (poate fi in plina zi, in piata civica, spre exemplu).
Maryline

Mesajde kili pe 07 Feb 2009 22:02

Este trist ca pot fi implicati oameni nevinovati. Ce s-a intamplat intre ei nu ma priveste, dar e vorba de siguranta cetateanului roman si al locuitorilor din Macin.
kili

Mesajde Gabry pe 07 Feb 2009 23:18

Tocmai aseara ma uitam si eu pe pagina de la Gardianul si am ramas cu un gust amar,dar cel mai mult cum spunea si Maryline am ramas ingrozita de comentariile care erau.Daca aruncati o privire pe comentarii,este si un anumit procuror din Macin care declara fara par pe limba ca e corupt de victima si e dispus sa-si piarda si functia pt. a-l apara.Din punct de vedere al sigurantei,Macinul nu va fi niciodata asa cum ne-am dori pt.ca polizia de la noi este egala cu 0.Asta este un motiv in plus pt.care eu nu dau pe acasa e 6 ani si multi tineri prefera sa locuiasca in orase mai mari si mai civilizate.Persoana ca astea de erau in Italia acum erau acolo unde le e locul.In fine nu vreau sa mai continui ca as avea multe de spus dar...n-are rost, oricum nimanui nu-i pasa de nemultumirule locuitorilor.Ah...unde-i Macinul de altadata?
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde paoola pe 11 Feb 2009 11:02

hm.... Ne mai mira?? Poate ca nu e de vina numai Macinul, ci tara asta de tot rasul in care traim! Nastase e un corupt.. si e in parlament. E unul dintre cei care stau la "carma" tarii. De ce nimieni nu ii face nimic?! Pentru ca toti ceilalti sunt la fel ca el. Acum 2 luni stateam la o masa, undeva... iar despre una din persoanele cu care eram am aflat ca a ucis pe cineva intr-un accident de masina.. si ca nu a fost inchis nici macar o zi. pentru ca banii..rezolva totul..
Si apoi... daca ies in Macinul asta.. PROXENETISMUL e in floare. Toti ies... isi etaleaza masinile la Peco.. fac intreceri... sunt liberi.. nimeni nu le spune nimic.. au bani.. si pot sa-si bata joc de orcine...pot cumpara pe oricine..
Se poate vorbi oare despre "siguranta locuitorilor" in Macin? in Romania?
paoola

Mesajde chrisrotlmacin pe 21 Apr 2009 02:11

Din pacate o sa devieze intr-o situatie indentica ca in Craiova . Arme , batai ,sabii , si fiecare isi face legea singur ,politia sta si ai lasa sa se bata intre iei si cetatenii de rand sunt victime colaterale .
chrisrotlmacin

Mesajde mikutzoo pe 03 Mai 2009 14:12

mda ,cam greu, cand in fata politistilor, vinovati sunt numai agentii de paza pt. ca nu sunt vigilenti pe timp de noapte, si nu le fac lor jumate din treaba. Cand ii intrebi de ce nu se acctioneaza mai cu elan asupra interlopilor care au masinile intesate cu arme albe ,iti raspund ca legea nu le da voie .Asa o fi oare?
mikutzoo

Inapoi la Diverse