Cum ai vrea sa arate Macinul?

Discutii diverse despre orasul Macin.

Cum ai vrea sa arate Macinul?

Mesajde marian pe 21 Aug 2008 16:18

dutumihai scrie:O altă rubrică pe care aş dori să o văd pe forum ar fi "Cum ai vrea să arate Măcinul", unde fiecare îşi poate expune propria imagine(imaginaţie) a oraşului. Sunt sigur că printre variantele fanteziste (gen: pod, semafoare, etc.) vom descoperi şi unele perfect realizabile şi de ce nu? poate cineva din primărie va reuşi să pună în practică cele descrise de noi.

Deschid un topic legat de ideea lui Mihai descrisă mai sus.
marian
Site Admin

Re: Cum ai vrea sa arate Macinul?

Mesajde georgecantea pe 28 Aug 2008 22:05

Mihai si am vazut nu numai el spuna ca nu sunte-ti bagati in seama de Primarie (autoritati in general). Pai e si normal sa nu fi-ti bagati in seama ca-ti memebri activi are forumul ? (sincer aproape de 0), poate ca nu va convine raspunsul dar cam asta e adevarul.
Nu sunteti o forta, iar majoritatea dintre voi sunte-ti plecati fie "afara", fie in alte orase, asa ca problemele stiti bine se vad altfel din "afara" decat di-nauntru.
1- Ce e www.macin.ro un site al orasului macin?
Sincer?
Nu cred
ca orice sitedaca nu e actualizat, nu e vizitat deci e degeaba (vorbim de un site desptre un oras, deci informatia trebuie sa existe permanent)
2 - cati vizitatori are site-ul?
Pai? ... vedeti?
3 - Cati forumisti activi exista maxim 10.
Iar voi vreti sa fiti bagati in seama de administratia unui oras de 10.000 de locuitori, care mare parte dintre ei (cei care au acces la net, ma refer) nici nu stiu ca exista un site al orasului (din simplul motiv ca nu mai este interesant) sau daca stiu cu ce ii ajuta pe ei acest lucru s.a.m.d.
Oricum initiativa e buna, dar cea mai buna modalitate ca sa va faceti afirmati este sa aderati la un partid parlamentar sau neparlamentar si sa creati o organizatie locala, asta daca aveti de gand cu adevarat sa schimbati ceva in viitorul acestui oras, daca nu, ... tastati incontinuare.
Bafta!
georgecantea

Mesajde georgecantea pe 31 Aug 2008 01:54

Auzi ma Mihai tu decand nu ai mai fost in Macin?
Scuza-ma fie nu cunosti oamenii din conducera orasului, fie nu vrei.
Crede-ma nu pot spune m-ai mult ptr. ca a-m serviciul asta si oricine poate afla cine sunt si ce spun dak intra pe site-ul asta, nu ca alti coklari care intara pe site cu tot felul de pseudonime si i-si d-au cu parerea.
Tu ai impresia ca lu' "vice" s-au lu' primar s-au lu' oricare alt consilier i-ar pasa de ce discutam noi aici"
Ma faci sa rad!
Li se rupe Pu.a de situatia orasului, primeaza doar interesele personale de la jegosii din PD-L pana in PNL si asa mai departe
Crede-ma eu ii cunosc m-ai bine decat multi altii de varsat mea ,(bine a-m si lucrat in domeniu = presa) i-am cunoscut oarecum si a-m c-aminvatat cumse face politicala Macin, si in general peste toe
O regula de aur:
ce inseamna POLITICA
interesele unui grup de persoane reprezentate in mod legal si cu ajutorul maselor
(nu conteaza ce interese)
Asa ca ai sa o lasa-m drakului de situatie, stai bine acolo unde esti si nu mai vorbi de investitori italieni
de jegosi si tepari ca Moritz Possamai si Martizza (cumo mai chemao') lis0a rupt pu.a deromania si muncitorul roman asa ca si Nokia la Jucu in CLUJ.
Bai nu uita bravo tie ca esti acolo.
Dak ai bai indeajuns de multi vino si investeste dak nu stain cakt in italia intemeiaza-ti o familie si uita de rahatul asta de tara, ca oruicum si eu vreau sa ple cat mai curam maxim intr-un an sau doi.
Asa ca sper m-ntelegi ce vreau sa spun.
georgecantea

Mesajde georgecantea pe 02 Sep 2008 01:54

Bine ma Nihai sa "zicem" ca oreacum te inteleg.
Dar ce cauti na in Italia, de ce nu esti aici sa te zbati ptr. orasul asta, dak tot tii mortis ca te-ai intoarce aici si ai vorba aia sperante de la o asemenea localitate, de un asa nivel mediu, pardom redus.
Si apropom de expresia cu "jurnalist", corect a-m fost dar nu am sa inghit niciodata manglelile politice ale unuia si ale altuia chiar dak esti tu prieten sau "l-ai cunoascut in alta postura" bLA, bLA, bLA.
Asa dak vrei sa-ti dai cu parerea k multi altii pe net nu ai dekt sao faci nu te retine nimeni.
Si cu chestia aia cu plecatu in afara a multor indivizi cu diplome si asa mai departe, dak crezi cumva ca au gresit vino tu baiatule si stai aici ptr. un salitu de maxin 200, 300 de euro si ai o "viata decenta" si sa te vad ca rezisti cu brio la nivel de Macin, nu in Bucuresti sau in alta parte si pe bune te vom urma si noi.
Asa k laso balta nu ai stat nici in pielea muncitorului din industria confectiilor, si nici la "ladite" si nici la alte mici locuri de munca si nu mai veni cu impresii de genul "dak stiu ce e industria de lohn"
Baiete nu esti dekt un musafir in orasul asta si nu ma intereseaza ca il cunosti pe "x" sau pe "y" si ce dakca i-ti expui parerea pe un forum cu te ajuta?
Esti interesat, te crezi capabil, vino, investeste si arata ca poti!
Te rog un lucru dar cat se poate de omenesc (nu mai vorbi de salarii europene, k nu ai nici macar habar de puterea posibilitatile si idealurile macineanului de rand = cei d\kre dau votul)
georgecantea

Mesajde georgecantea pe 02 Sep 2008 02:08

Bai Mihai per general tu nu vazi ca eu tu si inca doi trei insi intra pe site-ul asta, cine, drak vrei sa te auda, sa te citeasca si sa te mai si nteleaga?
Tu vorbesti de lucrui mari ptr. "targusorul asta", lucruri de-adreptul irealizabile iar voi majoritatea adik peste 90% din cei care a-ti scris pe forum sunte-ti plecati din oras
Nu traiti aici zi de zi nu interactionati zilnic cu locurile astea, deci nu va ramane decat sa va dati cu parerea ... si atat.
Deci pentru simplul motiv ca nu esti un "oarecare" (personal nu te cunosc in afara de salut) hai te rog cum vrei tu respectuos , amical, sa discutam de orisice altceva dar numai de politica locala si situatia orasului NU!
Dak esti cu adevarat subiectiv si realist ai sa accepti dak nu ... asta e ... asta e netu'
georgecantea

Mesajde georgecantea pe 04 Sep 2008 22:01

Bine Mihai si dak tu i-ai propus vicelui ideea cu infratirea cu Pordenone ce raspuns ai primit?
Si aici ma refer la cuvintele lui.
Consideri ca tu ti-ai creat relatii cu aomeni de afaceri (posibili investitori )italieni care ar investi aici?
Confectiile cad si asta treptat, treptat e clar ca se vor muta mai spre est.
Mai nou aomeni de afaceri italieni investesc in agricultura din Romania si cam atat momentan (nu zic, sigur mai sunt si alte domenii).
auzi tu mi se pare (sau ma insel?) ai fost in Franta la Blay, nu?
In general din ziua infratirii si pana la inclusiv vizita de anul acesta care au fost beneficiile infratirii romano- franceze?
Eu stiu de echipa medicilor oftalmologi francezi, de proiectele culturale si de educatie si a-r mai fi ceva? te rog completeaza-ma!
ma gandesc ca o infratire reprezinta avantaje ptr ambele parti, nu?
In fine mai discutam dar nu poti sa te duci la oficialitati far un proiect , ceva palpabil.
Iar acum mai nou vin alegerile si asa mai departe ...
georgecantea

Mesajde marian pe 16 Sep 2008 14:50

Eu văd orașul Măcin unul turistic, o mică stațiune, care sa nu fie trecută cu vederea de nimeni care se îndreaptă spre Delta Dunării sau chiar spre litoral, mulți alegând această rută în drumul spre aceste destinații. Munții Măcinului să devină un reper important pentru turismul românesc, să văd oferte turistice pentru această zonă, pachete care sa ofere excursii: Măcin (Munții Măcin), Mănăstirile nord-dobrogene, Delta Dunarii și chiar litoralul Mării Negre. Reamenajarea popasului de la Lacul Sărat.

În același timp mi-aș dori să se creeze locuri de muncă pentru toți măcinenii care au plecat în alte orașe din țară și străinătate motiv de întoarcere la locurile natale. Să existe locuri de muncă atât pentru persoanele cu studii medii cât și pentru cele cu studii superioare, bineînteles bine plătite :) Să avem tot strictul necesar: un supermarket mare, teatru, cinema, poate chiar un mic mall :D , sală de fitness, restaurante, cluburi, o piață modernă, un parc mare și verde :D, un stadion bine amenajat unde să fim prezenți cu toții la meciurile echipei locale, să se reia spectacolul Miss Arrubiana, la fel ca atunci când tot Măcinul era prezent la acest eveniment, locuri de joacă și de petrecere a timpului liber.

Să se facă podul peste Dunăre și să avem gară în oraș :D
Și multe alte necesare astfel încât să locuim toți fericiți în orașul nostru natal fără nici o grijă.
Voi ce idei (vise) aveți pentru orașul Măcin?
marian
Site Admin

Mesajde georgecantea pe 17 Sep 2008 00:41

POD bai asta as vrea.
Bine ar fi sa mai existe 3,4 cartiere :shock: , adik sa se extinda spre jijila si greci, in special spre lac.
Unde sunt, locuitori ,in general exista si infrastuctura, deci bani. :o
Ca si idei "futuristice" a-si vedea complexul ala de la lac sau cum ii spune Baza sportiva Lacu Sarat Macin, ca un punct de acces spre Parcul National Muntii Macinului, unde pe timp de iarna ( dec, ian, feb,) de undeva din varful colinei din dreptul lacului sa existe o partie artificiala pentru sanius in general, pate si schi, iluminata, undeva sus in varfur muntelui, acces cu telescaunul iar jos la poale locuri de distractie specifice anotimpului1
ce ziceti?
Hai ca pana maine ma mai gandesc ce ar merge vara! :lol:
georgecantea

Mesajde lucica pe 19 Sep 2008 14:41

bine as vrea sa imi imaginez ca Macinul in vvitor sa arate de frumos sau macar decent asa cum merita orice oras din ROMINIA dar adevarul e ca saracul arata jalnic si nu imi imaginez de ce miracol ar fi nevoie pentru ca acest lucru sa se schimbe.Cred ca nepasarea noastra a tuturor a facut ca totul sa se deterioreze si ca multa lume sa nu mai vrea sa se intoarca in locul unde a copilarit si e trist,dar trebuie sa ne dam seama cu totii de greselile facute in trecut si nu cred ca invinuind pe cineva anume se poate realiza ceva.
lucica

Mesajde Macineanul pe 30 Oct 2008 18:13

Nu as dori schimbari majore. Macinul a avut frumusetea lui naturala. Doar ca ar trebui pastrata aceasta naturalete binecuvantata de Dumnezeu. Daca as dori o schimbare MAJORA ar fi vis-avis de oameni. Stiu ca e greu dar se poate. Doamne! La ce moaste sa ne rugam sa ne dea un Macinean pentru Macin?
Macineanul

Urmatorul

Inapoi la Diverse