de regepsinan pe 22 Noi 2009 17:53
A existat intradevar cariera avea si un tren care transporta piatra de la suluc in port. Calea ferata trecea prin linia a treia traversa drumul national si pe linga actualul loc de depozitare a gunoaielor ajungea in port.Mai multe lamuriri iti poate da mama deoarece la acea vreme distribuia piine pentru tot macinul si satele din jur plus institutii.Poti lua legatura cu ea prin intermediul nepotului meu id mes<Cherim Burhan>.Revenind la personalitati putem mentiona pe marele doctor chirurg ,intemeietor al partidului liberal,domnul George Vernescu,a fost o binecuvintare pentru macin s-a dedicat cu pasiune meseriei un mare chirurg si nu numai pentru ca prin anii 50-70 facea de toate inclusiv obstretica-ginecologie,toti din generatia mea fiind adusi pe lume cu ajutorul dinsului.alta personalitate fiind poetul Ion Lacustra acesta fiind pseudonimul regretatului profesor ION BUZEA,mare dascal a insuflat dragostea pentru literatura in sufletul a mii de generatii care au trecut prin mina lui.nu in ultimul rind il pot enumera pe bunul meu prieten BIZDADEA CONSTANTIN prufesor universitar, doctor, cercetator in fizica nucleara.Din aceasta lista nu cred ca trebuie sa lipseasca eroul aviator profesor VASILE POPA si pe plan sportiv l-as numi pe domnul profesor Jan Bujenita intemeietor al e chipei de rugby si antrenor a multi fotbalisti macineni.Un loc intre personalitati l-ar putea ocupa si batrinul Hafuz Ali care a facut ca soiul de strugure sa-i poarte numele cu acesta facind celebru si macinul.