de sorina ene pe 27 Noi 2009 20:40
Am locuit in Macin pina acum 8 ani si sincer nu m-as mai intoarce decit in vacanta.Lipsesc prea multe lucruri: locuri de munca decente, cinema,parcuri ca sa nu mai vorbim de scoli,am inteles ca pina si la liceu fac cursuri dimineata si dupa-amiaza, nu sunt sali de sporti ,dicoteci pentru tineri, dezastru la capitolul legaturi cu orasele din jur.Sunt multumita ca am plecat si ca pot sa-i ofer fetei mele posibilitatea de a invata in unul dintre cele mai cunoscute licee artistice din Roma in inima orasului pentru cine stie Piata Poporului, avind dupa aceea posibilitatea de a se inscrie la o buna facultate de arhitectura recunoscuta in toata lumea.Plecind din Macin chiar si eu la 35 de ani m-am inscris la facultatea de Sociologie la cea mai mare universitate din Europa "La Sapienza" si anul viitor sper sa devin asistent social, daca ramineam in Macin nefacind parte din asa zisa elita, locul meu era in fabricile italienilor ca sclava platita.
Macinul ramine pentru mine orasul unde am crescut,invatat, indragostit ,maritat... locul natal plin de amintiri si atit.
In Macin poate ma voi intorce cind voi fii la pensie, daca ajung.
Eu ii salut pe toti macineni si le doresc mult noroc.
Sorina Ene (Budei) Roma