Ce te-ar face sa te intorci in Macin?

Discutii diverse despre orasul Macin.

Ce te-ar face sa te intorci in Macin?

Mesajde marian pe 05 Dec 2008 00:55

M-a inspirat subiectul ăsta să deschid un topic nou.
Hai să ne gândim așa cu atenție... ce te-ar convinge să te întorci acasă, în Măcin? Ce ai vrea să găsești acolo? Ce nu are Măcinul și tu ai nevoie? Hai se vedem unde este problema...
marian
Site Admin

Re: Ce te-ar face sa te intorci in Macin?

Mesajde kili pe 05 Dec 2008 00:58

Macinul duce lipsa de multe. In primul rand ii trebuie niste oameni politici apti pentru a conduce macinul. Locurile de munca care lipsesc total.
kili

Mesajde chrisrotlmacin pe 15 Dec 2008 03:04

Podul ... fara pod e jale .. suntem separati de tara de ceata , gheata si la mana celor cu bacul . Din pacate asta e realitatea .. Mi s-a intamplat de cateva ori sa ajung pe malul dunarii la Braila noaptea venind din nordul tarii , sa fie ceata sau gheata , in conditii extreme nu trece decat bacul mare cu curse regulate numai pina la ora 22:00 , am intors masina si am continuat spre Bucuresti ... Mama lui de Macin .. La ce sa ne intoarcem ??? In afara sa tin casa ca loc de vacanta nu vad alta oportunitate . Daca deschid afacere aici si produc sunt blocat ... clientii nu vor sa auda de intarzieri cauzate de ceata sau gheata ... vor produsele .. Precum am zis intr-un topic anterior mai rentabil e Vadeni (Baldovinesti) - Braila decat Macin .
chrisrotlmacin

Mesajde regepsinan pe 20 Noi 2009 14:07

Haideti sa punem noi in miscare ceva,va propun sa amenajam la vara plaja veche .se poate cu vointa si o masina de tuns iarba eventual 2-3 basculante nisip e totul ok in anii 80 veneau brailenii sa faca plaja la macin la dunare. o alta ideie ar fi <mi-a sugerat-o Dan Jalea> un festival al vinului si strugurelui de masa in memoria lui HAFUZ ALI .Acesta este din Macin a adus din turcia soiul de strugure care la origine se chiama sultan,terenul unde a fost plantata hafuz alia pentru prima data a fost prima sa de la curul urligii,acolo unde este acum padurea de ciresi salbatici.DE la el s-a raspindit in tot macinul tot atunci au plantat si soiul ceasla si tamiioasa romineasca bunicul meu facea busuioaca de macin combinind acesti struguri .ar fi o idee sa se faca un tirg de vin si struguri unde se pot expune vinuri de macin<sarica niculitel> struguri de masa de la tornea turcoaia,produse agricole de la Romi LOmbardi,lgume GArvan Vacarenii si de ce nu fiecare gospodar sa expuna ce are produs de el brinza ,fructe<Vasile Oprea are o mica livada in curte>artizanat sunt la cautare rogojini si palarii de papura<nea Kiss> presuri artizanale si chiar antichitati.Pot fi invitati eventuali clienti<propietari de restaurante,en grosisti> pentru asta astept pareri.Am uitat sa va spun ca Hafuz ALI este inmormintat in cimitirul musluman din macin si a locuit linga famila Staicu<Papilot bunicii lui Mirel staicu>
regepsinan

Mesajde sorina ene pe 27 Noi 2009 20:40

Am locuit in Macin pina acum 8 ani si sincer nu m-as mai intoarce decit in vacanta.Lipsesc prea multe lucruri: locuri de munca decente, cinema,parcuri ca sa nu mai vorbim de scoli,am inteles ca pina si la liceu fac cursuri dimineata si dupa-amiaza, nu sunt sali de sporti ,dicoteci pentru tineri, dezastru la capitolul legaturi cu orasele din jur.Sunt multumita ca am plecat si ca pot sa-i ofer fetei mele posibilitatea de a invata in unul dintre cele mai cunoscute licee artistice din Roma in inima orasului pentru cine stie Piata Poporului, avind dupa aceea posibilitatea de a se inscrie la o buna facultate de arhitectura recunoscuta in toata lumea.Plecind din Macin chiar si eu la 35 de ani m-am inscris la facultatea de Sociologie la cea mai mare universitate din Europa "La Sapienza" si anul viitor sper sa devin asistent social, daca ramineam in Macin nefacind parte din asa zisa elita, locul meu era in fabricile italienilor ca sclava platita.
Macinul ramine pentru mine orasul unde am crescut,invatat, indragostit ,maritat... locul natal plin de amintiri si atit.
In Macin poate ma voi intorce cind voi fii la pensie, daca ajung.
Eu ii salut pe toti macineni si le doresc mult noroc.
Sorina Ene (Budei) Roma
sorina ene

LA MULTI ANI MACIN SI MACINENI DE PRETUTINDENI!

Mesajde regepsinan pe 25 Dec 2010 15:10

UN CRACIUN FERICIT TUTUROR MACINENILOR.Perioada sarbatorilor este mirifica in Macin,colindele au un farmec aparte sunt obiceiuri unicat in lume.Cel putin asa simt eu,ma leaga cele mai placute amintiri ale copilariei cand mergeam la colindat cu cel mai bun prieten al meu ALEXANDRU JALEA ;DUMNEZEU SA_L ODIHNEASCA IN PACE;facem trupe de colindatori si mergeam din casa in casa la toti colegii.Plecam la colindat noi doi si la fiecare casa ni se alaturau cei colindati astfel ca spre miezul noptrii aveam una dinte cele mai mari trupe de colindatori si incepeam sa colindam profesorii.SANDEL era un organizator desavirsit ,TINEL BIZDADEA era dirijorul corului iar BARI doctorul era oleleu,SoRIN SIMA se ocupa cu recuperat cirnati iar VALY SIMION zis nexam era cu vinul.CEA mai placuta amintire o avem cinad. l-am colindat pe dl profesor TOFAN CORNEL.inca o data LA MULTI ANI TUTUROR!
regepsinan

Inapoi la Diverse