casa...dulce,casa!

Comunitatea macinenilor din Italia.

casa...dulce,casa!

Mesajde delia_tm pe 21 Iul 2010 19:48

Buna tuturor de pe forum!
Ma numesc Teodora, si am trait in Roma("caput mundi") mai mult de 10 ani, timp in care am invatat ce inseamna sa suferi, ce inseamna sa te bucuri, sa iubesti, sa dai nastere unui copil, sa muncesti, sa numeri multi bani si sa cheltui tot pe atat, sa inveti, sa te afirmi, sa ajungi acolo unde ti-ai propus...si totusi, sa te simti incomplet! Am muncit foarte mult, am studiat incepand de la lb.italiana pentru straini, acum 10 ani, pana la cursuri de calificare pentru barman si ospatari, si nu in ultimul rand masterat in cristaloterapie....M-am intors in tara, si mi-am dat seama cat poate fi de frumoasa aceasta Romanie, cat poate fi de magica si primitoare...Am inteles ca de fapt eu inca mai vreau sa cresc, iar fara radacini, e greu sa ajungi in varf! M-am intors la radacini, si nu-mi pare rau. Ma simt asa de bine in oraselul nostru scaldat de undele dunarii si umbrit de rammasite hercinice.
Am ajuns, la un moment dat la Roma, in pofida castigului economic, sa nu mai suport traficul (faceam duoa ore sa ajung la locul de munca cu masina), sa nu mai suport grevele (aproape in fiecare vineri este greva la Roma!), sa nu mai suport insisi compatriotii mei romani, care vand tigari si seminte si asculta manele la o cunoscuta statie de metro, sa nu mai suport aglomeratia....tanjeam dupa linistea orasului meu natal...si iata-ma!
La apraope 30 ani, o noua sfida sau, asa cum s-ar zice pe italiana: "ricominciando!" sau pe dialect roman:"namo' va'!"
delia_tm

Re: casa...dulce,casa!

Mesajde nea vasile pe 22 Iul 2010 12:24

masterat in cristaloterapie? glumesti, nu?
nea vasile

Inapoi la Italia