Ani de liceu

Discutii si amintiri din anii de liceu.

Ani de liceu

Mesajde marian pe 19 Oct 2008 02:04

Ni se spunea, de către "cei mari", atunci când eram liceeni că "Anii de liceu" sunt cei mai frumoși ani din viață. Atunci, fiind prinși cu ore, teme, lucrări de control, teze, meditații etc nu realizam că este așa și avem tendința de a ne dori să terminam liceul cât mai repede pentru a ajunge la facultate, în orașe mari (București, Galați, Constanța, Iași sau altele), acolo urma să recuperăm tot timpul "mâncat" în perioada liceului.

De fapt, după un timp ne dăm seama că anii de liceu nu au fost chiar așa de urâți ci dimpotrivă au fost cei mai speciali ani din viața nostră și ne dorim să-i retrăim. Este o chestie normală, care ni se întâmplă des în viață. Vrem ceva, îl obținem, ne bucurăm de el, ne plictisim, il urăm, nu-l mai vrem, scăpăm, apoi ne dăm seama că ne lipsește și trăim din amintiri și ne pare rău că a trecut.

Liceul este locul unde ne începem adolescența, perioada în care, în majoritatea cazurilor, ne trăim prima iubire, dezamagire, despărțire. Locul în care o notă proastă la teză e un capăt de țară, locul în care fuga de la ore ni se pare ceva "cool", locul unde cu siguranță am făcut cele mai multe nebunii, locul unde tragi primul fum cu colegii în pauza mare ascunși bine de profesori. Este locul unde încet, încet ne formăm personalitatea, ne descoperim talentele, înclinațiile, viciile și ne alegem meseria pe care vrem să o practicăm atunci când vom fi mari. Un loc special și inegalabil, perioada de care ne vom aduce aminte cu drag de fiecare dată.

Haideți să vorbim despre "anii de liceu"! Intâmplări, despre colegi, profesori, excursii, teze și tot ce vă trece prin cap.
P.S. Pentru înspirație: http://www.youtube.com/watch?v=fcokoGjTpCQ ;)
marian
Site Admin

Re: Ani de liceu

Mesajde paoola pe 25 Oct 2008 15:42

Imi place subiectul abordat. Pentru ca iata, mai avem si cateva lucruri cu care sa ne mandrim in orasul asta. Si este chiar liceul nostru...cu elevi care au avut rezultate destul de bune la invatatura.... cu profesori destul de bine pregatiti. mda. hai sa nu exagerez. :D cativa mai sunt din astia.
Liceul chiar e cea mai frumoasa perioada din viata fiecarui om. E institutia care te formeaza, care te educa, care te pregateste pentru viata, care te transforma dintr-un adolescent ... intr-un om adult; capabil. (deja mi s-a facut pielea de gaina...) ...cele mai frumoase amintiri le am din liceu. :) Ii sunt reconoscatoare "liceului" pentru ceea ce sunt astazi. Pentru ca tot ce stiu am invatat in liceu, pentru ca minimele cunostinte de cultura generala le am din liceu.
Primul lucru care imi vine in minte... despre liceu.. mda... sunt orele de limba romana; interminabile; infinite; imposibile; (asta pentru ca am fost filologie) si teama pe care o aveam in suflet de a fi ascultat...indiferent daca eram sau nu pregatiti.. pentru ca la Gilda daca nu stiai ceva...riscai sa te faci de panarama in toata clasa.
Si da... am o amintire hazlie din liceu pe care am sa v-o impartasesc. La noi in clasa mirosul nu era prea... "proaspat " sa spun. Asta pentru ca aveam un coleg in clasa mai special.... :D ( cine ma cunoaste stie despre ce vb.. ) care nu prea iubea apa si sapunul. Si cum el statea in prima banca..toti profesorii erau "imbiati" de un miros "specific" ... Si pana au ajuns sa il cunoasca..tindeau sa creada ca noi toti suntem de vina si ca toti suntem niste.... "neiubitori de ..apa si sapun".
Asa ca intr-una din zile, (asta se intampla pe la inceputul clasei a IX-a ) diriginta noastra ne-a ridicat pe toti in picioare, ne-a pus sa intindem bratele in lateral si a trecut pe la fiecare in parte, inspectandu-ne, mirosindu-ne .... :o sa vada care e problema. Sincer...imaginea pe care o am acum in minte e de circ. Sa vezi cum un prof. miroase fiecare elev in parte la subtziori. :D Ne-am amuzat copios dupa ora aceea, dar ne-am dat seama mai tarziu ca problema a fost chiar serioasa..caci acel coleg ne-a facut probleme pana mai tarziu...cu mirosul lui de levantzica expirata.
paoola

Ani de liceu

Mesajde maryana pe 10 Dec 2008 23:46

foarte frumos atins subiectul "ani de liceu".
ai atata dreptate marian ...
asteptam cu atata nerabdare sa terminam , nu mai suportam orele alea interminabile , mai ales la matematica mi se pareau groaznice.....
iar romana cu dna Gilda sincer , eu o iubeam , era si probabil mai este o femeie deosebita, fumoasa si foarte inteligenta... (chiar ce mai fc oare?) , insa cand se mai intampla sa nu stii ceva era grav tare... imi amintesc orele ei cu placere pentru k nu intodeauna se limita la disciplina respectiva, ci ne dadea atatea sfaturi si era deosebita pur si simplu...am admirat-o mult , chiar si atunci cand indiferent de cat stiam tot 7 sau 8 luam....nicodata mai mult , niciodata mai putin..
si de asemenea mi-a ramas in suflet scumpa noastra diriginta dna Constantin...de la ea am ramas cu un gust placut al "chimiei"....
cat despre pauze chiar nu mai stiu ce faceam ......
oricum acum imi amintesc cu placere ...
dar totusi nu as mai putea sa o iau de la capat dk ar fi....nu as mai avea rabdare !!!!
maryana

Mesajde marian pe 10 Dec 2008 23:50

Dacă ai avea 16, 17, 18 ani ai avea destulă răbdare, cred eu ... ;) Este o problemă a vârstei și a mentalității.
marian
Site Admin

Mesajde CristiM pe 24 Dec 2008 22:52

ani de liceu .. a 9 si a 10 de cand a venit anton numai suntem la liceu suntem la puscarie , intr-un lagar nazist
CristiM

Mesajde paoola pe 03 Feb 2009 16:49

Doamnee... :lol: nu stiu ce tot aveti cu Anton??!!? :lol: vad niste descrieri despre el... sa se fi schimbat chiar atat de cand e director?? oricum.. era nevoie de putina ordine in liceul ala...
paoola

Mesajde Vlas Mihail pe 06 Apr 2010 18:43

Eu am terminat liceul in 1984, diriginte profesor de romana CHIOVEANU si tare as fi bucuros sa mai vad si poze cu profesorii actuali din liceu. Imi aduc aminte cu foarte mare placere de profesor biologie RITCO CORINA, profesor de romana BUZA ION si tare as vrea sa apara pe site pozele generatiei de atunci de profesori si elevi.
AM O IDEE SI IN ACELASI TIMP O RUGAMINTE PENTRU ADMINISTRATORUL DE FORUM SA CREEZE O SECTIUNE SEPARATA PENTRU FIECARE PROMOTIE A LICEULUI DIN MACIN UNDE SA POSTAM FIECARE POZE SI ADRESE DE CONTACT SA VEDEM CUM ARATAM DUPA 26 de ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa poata scrie si profesorii.

Poate ar fi necesara o mai mare publicitate pentru acest site. Se pare ca numai netul ne poate ajuta.
Vlas Mihail

Mesajde danjalea pe 07 Apr 2010 08:34

Imi aduc aminte de tine. Eu am terminat in 1986. Am avut pe Patrascu diriginte. Nu te astepta sa deschida Marian un topic nou. El si asa face administrarea site-ului gratuit; si asa trebuie sa-i multumim ptr. initiativa lui. Nu cred ca trebuie sa-i dam sarcini suplimentare. Oricum fiecare dintre noi este liber sa scrie ce vrea. Parte din profesorii pe care i-ai amintit sunt bine. Noi cei care am ramas prin Macin ne intalnim permanent cu ei. Apropo, tu pe unde esti?
danjalea

Mesajde marian pe 08 Apr 2010 00:49

Am eu multa treaba... dar ideea cu promotiile este foarte buna. Cam cum te-ai gandit sa facem? Cand e prima promotie? Hai cu sugestiile si facem! ;)
marian
Site Admin

Mesajde Vlas Mihail pe 11 Apr 2010 20:24

Salut!
Sunt foarte bucuros pentru că se găsesc persoane care citesc acest site.
Pentru câteva momente m-am și văzut pe holurile liceului.
Am văzut că are pagină de net http://murgocimacin.licee.edu.ro
După 14 ani petrecuți în GALAȚI, din 2001, am ajuns la ARAD.
Ideea cu secțiune pentru fiecare promoție cred că pică, este adevărat, acest site poate fi folosit de oricine.
Voi căuta poze din liceu să le scanez și să le atașez acestui site.
[b]SĂ FIŢI FERICIŢI STIMAŢI ELEVI AI LICEULUI DIN MACIN[/b]
De la infiintare (1955) si pana in prezent liceul nostru a cunoscut mai multe transformari privind profilul si denumirea. La infiintare s-a numit "Scoala Medie" si avea in indrumare si clasele primare si gimnaziale. Se va trece apoi la denumirea de "Liceu" cu profil teoretic, sectia real si uman. In 1970 se hotaraste "politehnizarea" invatamantului liceal si se trece la titulatura de "Liceu Industrial - constructii de masini" si este arondat la I.C.N.U.T. Tulcea. Desi profilul de baza era constructii de masini s-a mai acceptat pentru perioada scurta si o clasa de liceu teoretic.
Dupa 1989 liceul revine la profilul teoretic, iar denumirea de "Gheorghe Munteanu Murgoci" a capatat-o in 1990, cand se cerea sa se individualizeze. Consilul profesioral a hotarat ca liceul din Macin sa poarta denumirea omului de stiinta care a fost Gh. M. Murgoci, nascut in zona Macin, odinioara elev la scoala primara din localitate. Si pentru a cinsti memoria marelui om, care este patronul spiritual al liceului nostru din martie 2001, consiliul profesional a hotarat ca in fiecare an la 23 aprilie de Ziua Sf. Mucenic Gheorghe sa se sarbatoreasca "Zilele liceului".
Vlas Mihail

Urmatorul

Inapoi la Liceul "Gh. M. Murgoci"