legat de turism incet, incet se fac pasi si in acest sens. pot spune din propria experienta ca turismul in zona incepe sa miste cu toate ca infrastructura de cazare lipeste cu desavarsire. un atuu in acest sens ne este oferit dupa cum ati specificat si voi de catre cadrul natural in care suntem plasati Dunare-Munte-Delta-------Mare. Acest cadru ne-a permis ca incet incet sa fim vizitati de turisti.
Dunarea- cadrul natural foarte frumos, pe drumul de la Smardan la Macin in toamna erau o graada de pasari parca era delta. mai nou , nu stiu cati dintre voi au aflat, se pot face excursii pe dunare cu salupa
Muntele- ne-a oferit un potential extraordinar mai ales ca ne aflam in imediata vecnatate a Parcului National Muntii MAcinului. legat de acest obiectiv turistic se pot organiza trasee turistice impreuna cu angajatii parcului . dupa cum ati vazut un coleg a prezentat deja harta turistica a parcului in care sunt trecute si aceste trasee.
Delta ofera legatura cu turistii. avand in vedere ca este principalul drum catre delta multi il vor folosi si vor fi oblgati sa treaca prin oras. important este sa stim sa-i atragem si sa-i facem sa revina cu placere in fiecare an.
Marea ocupa un loc mai putin insemnat datorita faptului ca traseele catre mare sunt numeroase si nu toti turisti care merg la mare trec prin Macin
Macinul- legat de turism sunt putine de spus dar incet incet lucrurile incep sa mearga. obiective:
cetatea Arrubium,
Parcul National Muntii Macinului
Mica Delta de la Macin
Excursii cu salupa pe Dunare
Degustari de vinuri din Podgoria Sarica Niculitel: acestui capitol voi acorda o mai mare atentie deoarece pana in prezent am avut degustari organizate pentru grupuri de turisti din : Austria, Germania, Ucraina, Belarus, Frantacat si din Romania. In cursul acestui an un numrar de 250 de turisti ne-au vizitat orasul si au ramas impresionati de ceea ce au gasit aici mai ales ca vinurile au fost bune si ospitalitatea romanilor este bine cunoscuta. Pe acesta cale am reusit sa realizam o buna colaborarea cu angajatii parcului national Muntii Macinului pe care i-am avut in vizita de doua ori cu grupuri de colegi ai lor din intreaga Roamanie- deasemenea responsabili de parcuri nationale, naturale, arii protejate. pentru oricine vine in zona poate poposi la Alcovin sa faca o degustare de vinuri in Pivnita lui Terente sau la Crama Dobrogeana.
http://www.curtearegala.ronoi speram ca acesta sa fie doar inceputul turismului in zona.......
legat de vizite in zona va atasez un link sa vedeti si voi ce cred oamenii de la oras
http://www.len.ro/2008/05/o-zi-in-macin/