TURISM:Avem munti , avem Dunarea !

Avem munti, avem Dunare, ce facem cu ele?

Re: TURISM:Avem munti , avem Dunarea !

Mesajde chrisrotlmacin pe 12 Sep 2008 23:58

misha213 scrie:poti sa campezi in curtea mea..una de juma de hectar si care e la marginea macinului..spre munte :)

Cu curtea ta de juma de hectar la marginea Macinului poti face camping pe bune ,fara caterinca .

Apa curenta , canalizare ,curent , parcelata frumos , un site in engleza/germana/franceza/italiana si nu ai sa ai loc .

O pui in turul campingurlior pe rulote ,photo hunting si alte chestii si ai clienti toata vara .

Daca ai terenul pe bune , sunt interesat de parteneriat daca locatia e buna , fac site-ul , ma ocup de publictate pe site-urile de afara , modernizam curtea etc ,numai sa fii om serios de incredere .
chrisrotlmacin

Mesajde oanna pe 16 Sep 2008 00:54

kili scrie:Am fost la Macin si am reusit sa prind cateva cadre cu aparatul meu foto. Le-am facut pentru a le arata prietenilor mei din Bucuresti. Au ramas placut impresionati de trecerea cu bacul. Sunt oameni care n-au fost niciodata pe Dunare, care nu s-au plimbat cu un feribot sau un bac, iar la prezentarea fotografiilor, au ramas fascinati. Le-am promis ca pe viitor, daca am ocazia si se poate, o sa-i aduc la Macin sa le prezint micul nostru orasel. Cred ca si acest mod tine de promovarea turismului in zona. Incepem prin a ne aduce prietenii in micul nostru orasel si sa incercam sa le przentam lucrurile frumoase

Cand am trecut prima data cu bacul, mi-a fost groaznic de frica. De fapt, si acum imi este, insa, intr-adevar, recunosc ca are si ceva din adrenalina unui lucru nou incercat si evident neobisnuit, necunoscut.
Dar sa stiti ca zona aia este oarecum cunoscuta. Imi amintesc ca intr-o vizita la Macin, cand treceam cu bacul dinspre Braila, am abordat un cuplu de turisti slovaci la vreo 40-45 de ani, cu intentia de a ne lua cu masina pana in oras. Ne-au spus ca merg la Tulcea si stiau ca drumul lor trece prin "Măşin". :P
Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic!
www.oanna.eu
oanna

Mesajde CristiM pe 24 Dec 2008 22:54

ne uitam la ele ! altceva nu putem face cat in macinu asta inca se cumpara voturi la alegeri si etc ..
CristiM

Mesajde sigma23 pe 29 Dec 2008 17:55

legat de turism incet, incet se fac pasi si in acest sens. pot spune din propria experienta ca turismul in zona incepe sa miste cu toate ca infrastructura de cazare lipeste cu desavarsire. un atuu in acest sens ne este oferit dupa cum ati specificat si voi de catre cadrul natural in care suntem plasati Dunare-Munte-Delta-------Mare. Acest cadru ne-a permis ca incet incet sa fim vizitati de turisti.

Dunarea- cadrul natural foarte frumos, pe drumul de la Smardan la Macin in toamna erau o graada de pasari parca era delta. mai nou , nu stiu cati dintre voi au aflat, se pot face excursii pe dunare cu salupa

Muntele- ne-a oferit un potential extraordinar mai ales ca ne aflam in imediata vecnatate a Parcului National Muntii MAcinului. legat de acest obiectiv turistic se pot organiza trasee turistice impreuna cu angajatii parcului . dupa cum ati vazut un coleg a prezentat deja harta turistica a parcului in care sunt trecute si aceste trasee.

Delta ofera legatura cu turistii. avand in vedere ca este principalul drum catre delta multi il vor folosi si vor fi oblgati sa treaca prin oras. important este sa stim sa-i atragem si sa-i facem sa revina cu placere in fiecare an.

Marea ocupa un loc mai putin insemnat datorita faptului ca traseele catre mare sunt numeroase si nu toti turisti care merg la mare trec prin Macin

Macinul- legat de turism sunt putine de spus dar incet incet lucrurile incep sa mearga. obiective:
cetatea Arrubium,
Parcul National Muntii Macinului
Mica Delta de la Macin
Excursii cu salupa pe Dunare

Degustari de vinuri din Podgoria Sarica Niculitel: acestui capitol voi acorda o mai mare atentie deoarece pana in prezent am avut degustari organizate pentru grupuri de turisti din : Austria, Germania, Ucraina, Belarus, Frantacat si din Romania. In cursul acestui an un numrar de 250 de turisti ne-au vizitat orasul si au ramas impresionati de ceea ce au gasit aici mai ales ca vinurile au fost bune si ospitalitatea romanilor este bine cunoscuta. Pe acesta cale am reusit sa realizam o buna colaborarea cu angajatii parcului national Muntii Macinului pe care i-am avut in vizita de doua ori cu grupuri de colegi ai lor din intreaga Roamanie- deasemenea responsabili de parcuri nationale, naturale, arii protejate. pentru oricine vine in zona poate poposi la Alcovin sa faca o degustare de vinuri in Pivnita lui Terente sau la Crama Dobrogeana.
http://www.curtearegala.ro

noi speram ca acesta sa fie doar inceputul turismului in zona.......

legat de vizite in zona va atasez un link sa vedeti si voi ce cred oamenii de la oras

http://www.len.ro/2008/05/o-zi-in-macin/
Atasamente
parcul national M.jpg
Trasee in Parcul National Muntii Macinului
Degustari de vinuri Podgoria Sarica Niculitel si excursii pe Dunare.jpg
Degustari de vinuri Podgoria sarica Niculitel si excursii pe Dunare
54.jpg
Pivnita lui Terente
64.jpg
Crama Dobrogeana
sigma23

Mesajde sigma23 pe 29 Dec 2008 18:00

revin cu poze de la celelalte atrctii turistice
Atasamente
sigla_12..jpg
IMG_0045.jpg
Mica Delta de la Macin
DSCF1520.jpg
degustare de vinuri
38.jpg
Vinoteca
sigma23

Mesajde kili pe 15 Apr 2009 17:03

S-a votat Delta Dunarii ca brand national turistic. Deci jud. Tulcea are potential din punct de vedere al turismului. Hai sa ne mobilizam sa promovam intr-un fel sau altul
kili

Mesajde Quark pe 28 Apr 2009 15:32

Mi-ar place sa facem spre vara un lucru. Daca ne gasim acasa prin concediu, via Marian, poate mergem sa curatam zona aia de la Piatra Fetii, unde se strang pescarii si uita sa-si mai ia gunoaiele. Asta toamna, prin octombrie, venind de la Braila cu masina, am oprit pentru niste poze . In asfintit se vedea superb toata zona, dar gunoaiele si peturile sclipeau sinistru. Brusc mi-a adus aminte de o zona urata a orasului, Rampa.... Va spun, numai de pe 15 metri de mal am adunat 3 pungi pline ochi de peturi(asta dupa ce am desurubat dopurile si le-am presat) si alte plastice...cam un sac plin. La primul tomberon le-am facut vant. Acolo merg vara cu sotia la pescuit, ne bucuram de locurile alea magnifice, dar mereu iau dupa mine un sac de plastic in portbagaj sa adun peturi. Si mereu gasesc altele noi....aici e durerea. Acum, pe bune, mai in gluma mai in serios, cand mai gasesc vreun batran de prin Braila sau aiurea care vine la pescuit si isi lasa gunoaiele acolo unde a pescuit, am sa i le bag pe gat.
Deci, in final, cine vrea sa ia parte, pun la bataie masina pana acolo, sacii de gunoi si manusi de plastic.
Eu oricum voi merge.
Putem sa discutam mai mult despre lucrurile astea. Locurile frumoase trebuie sa ramana curate.
Quark

Mesajde danjalea pe 28 Apr 2009 20:34

Te felicit ptr. initiativa. SA stii ca am strans si eu asta toamna un sac cu peturi. Eu nu prea frecventez zona P.Fetei, dar oprisem sa+mi salut nasul, care pescuia pe acolo. Pt. ca tot am stat putin de vorba, eu si familia mea am strans un sac de peturi, l+am bagat in portbagaj si l-am lasat la ghena pentru sticle pet.
Asa ca ne ai alaturi , eu impreuna cu sotia si copilul, ne deplasam cu auto propriu si avem si manusi menajere :lol: Conteaya pe noi si cand te hotarasti da+ne un semnal. Mergem apoi la o bere.
danjalea

Mesajde Gigi M. pe 28 Apr 2009 21:04

Buna initiativa,asa ca daca voi fi acasa in timpul actiunii vin si eu cu sotia si cei doi copiii.Asa ca poate hotarim o data din avans.Poate pe la inceputul lui Iunie daca se poate.
Gigi M.

Mesajde georgecantea pe 02 Mai 2009 23:39

Eu zic ca ar fi mult mai interesant sa mai strangi cativa prieteni cunostinte sa pui bazele unui O.N.G. si abia apoi sa treci la actiuni de ecologizare, sa implici si comunitatea locala si presa si autoritatile, etc. Ideei exista , practica = ?
georgecantea

AnteriorUrmatorul

Inapoi la Turism