3 mil. euro pentru Muntii Macinului

Discutii despre Parcul National Muntii Macin.

3 mil. euro pentru Muntii Macinului

Mesajde marian pe 11 Apr 2009 01:56

Administratia Nationala Parcul National Muntii Macinului a castigat un proiect de 3 milioane de euro pentru dezvoltarea potentialului turistic din zona, transmite corespondentul NewsIn.

Proiectul, care se vrea o punte de promovare a potentialului turistic de la poalele Hercinicilor, inclusiv prin reteaua ariilor protejate nationale si internationale, are un suport financiar venit de la Uniunea Europeana, prin Ministerul mediului, de circa 3 milioane de euro.

Viorel Rosca, seful Administratiei Parcului National, a declarat ca finantarea proiectului va incepe la 1 mai si se axeaza pe dezvoltarea infrastructurii si valorificarea traditiilor si mestesugurilor populare.

"Au fost omologate 6 trasee turistice pe teritoriul Parcului National Muntii Macin si in acest context vreau sa va spun ca am fost selectati in urma unui concurs de proiecte in care au fost implicate administratiile a 27 de arii protejate pentru realizarea unui Centru Turistic zonal care va urmari promovarea potentialului turistic la nivel regional", a declarat Rosca.

"Primaria Greci ne-a pus deja la dispozitie gratuit 1.800 metri patrati de teren in imediata vecinatate a Parcului pentru constructia Centrului Turistic, unde vom prezenta, la parter, toate mestesugurile populare si traditionale din zona Muntii Macinului", a mai precizat Viorel Rosca.

Acesta mai sustine ca in nordul Dobrogei a aparut inca o oportunitate capabila sa contribuie, impreuna cu Delta Dunarii, la dezvoltarea turistica a judetului Tulcea.

http://www.dailybusiness.ro
marian
Site Admin

Re: 3 mil. euro pentru Muntii Macinului

Mesajde Gigi M. pe 11 Apr 2009 12:48

Salut Marian,in numele macinenilor sau cei interesati de Macin iti multumesc pentru forumul acesta.Nu sunt in oras de mult timp,vin doar in scurte concedii,dar sufletul ,amintirile si cred ca viitorul( batrinetile )mi le vad ACASA la Macin.Sa ne ajute Dumnezeu sa apara ceva investitii in diferite domenii prin oras sau inprejurimi ca doar astfel sa se intoarca macinenii sau chiar sa vina si altii sa descopere ce frunoasa zona avem.Motivul ca unii dintre noi nu mai suntem pe acasa este de ordin financiar sau de ascensiune in cariera cum spunea o alta participanta la forum.Cred ca cel mai sigur viitor al urbei sta in: Turism,Agricultura eco,Mestesuguri traditionale si Dunarea care curge aproape degeaba asa aproape de oras.Dar poate vom putea sa discutam despre idei de afaceri,pentru cei cu bani de investit.Oricum ar fi tot in folosul nostru general va fi.
Gigi M.

Mesajde Quark pe 28 Apr 2009 15:18

Primaria Greci ne-a pus deja la dispozitie gratuit 1.800 metri patrati de teren in imediata vecinatate a Parcului pentru constructia Centrului Turistic,

As vrea sa postati fiecare o parere despre locatia acestui Centru. Cititi cu atentie, si ziceti, de ce credeti ca nu se va construi in Macin? Castigatorul primeste o sticla de vin.
Quark

Mesajde georgecantea pe 02 Mai 2009 23:47

Pai Greciul dau terenul, macinul (vorbim de administratie) de unde sa-l dea poate doar in extravilan.
La Greci pe mosia comunei sunt 4 sau 5 trasee turistice, tot acolo exista si o rezervatie stiintifica "Moroianu" iar dincolo de munte cealalta rezervatie si ea tot stiintifica "Valea fagilor", dealtfel singurele din P.N.M.M.
Iar daca mergem spre Tulcea pe la Horia si nu pe la Isaccea vedem ca singurul loc pe drumul catre municipiu unde exista marcare, indicatoare turistice sau de informare despre P.N.M.M. se afla intr-un singur loc si anume la soseaua Greciului langa Hanul Greciului (DN22D)
Tot la Greci se afla si cel mai inalt varf din lantul muntos nord dobrogean Vf Tutuiatu 4sute nu mai stiu cat mai sunt acum in prezent m.Si poate mai e la mijloc ca in majoritatea cazurilor la noi in Romanica si factorul politic.
Decideti voi!
georgecantea

Mesajde Maryline pe 06 Mai 2009 22:10

Umbland teleleu pe net am dat peste un site unde exista o serie de poze facute in Muntii Macinului de cateva persoane pasionate de alpinism (cred). Pozele sunt destul de artistice...fff reusite. Chiar avem munti frumosi :D
Adresa unde puteti vedea pozele este: http://alpinet.org/main/poteci/foto_ro_ ... .html#foto
Maryline

Inapoi la Muntii Macin