ADMINISTRATIA LOCALA SI FUNCTIONARII PUBLICI

Cine ne conduce si incotro.

ADMINISTRATIA LOCALA SI FUNCTIONARII PUBLICI

Mesajde Lor3ntzo pe 30 Iul 2008 15:34

Multi probabil o sa isi puna intrebarea : De ce topicul asta :?: Nu suntem cu toti satui de "iei" :?: Uni dintre noi probabil stiu de ce. Pentru necunoscatori o sa incerc sa aduc cateva argumente: Timp de o luna shi ceva s-au zbatut cu totii, mare vanzoleala mare, agitatie peste tot, care cu faleza, cu campania sau anticampania, cu fly-ere, cu benere, sloganuri, cu discutii savante pe forumuri de cotidiane cunoscute (ex. Obiectiv Jurnalul de Tulcea) care cu concerte cu artificii, scopul fiind acelasi pentru toti: niste fotolii comode in care isi pot petrece linistiti un concediu binemeritat <dupa efortul din campanie> de 4 ani, dupa care isi reiau din nou sarguinciosi, timp de 1-2 luni munca in serios cu gandul binentzeles la meritata si prelunga vacantza.

Din aceste motive am luat decizia de a deschide acest topic, care este tot in favoarea aleshilor noshtrii shi a sanatatii lor ( sa nu cumva sa le scada coeficientul cognitiv pe parcursul acestei lungi vacante) si sa-i impulsionam cumva ca sa " miste" si ei, ca mai apoi sa putem spune : " Meritati shi voi un concediu de odihna, da nu mai mare de minimul legal 21 de zile lucratoare."
Lor3ntzo

Re: ADMINISTRATIA LOCALA SI FUNCTIONARII PUBLICI

Mesajde Lor3ntzo pe 30 Iul 2008 15:35

Sa pun tot eu primul post pentru acest topic, care cuprinde raspunsul la o intrebare a unui amic: " Pe unde se perinda Primarul nostru drag, caci in Primarie nu e de gasit si nici prin oras nu-si mai face aparitia?"
Va spun eu unde umbla: - cauta " saracul de el" investitori si finantzari pentru bunastarea si inflorirea orasului nostru, plimbandu-se agale intro "caruta neagra" (VW TUAREG) "azi l-am vazut la Bac", nu cum odinioara strabatea orasul dintr-un capat in altul cu faimoasa lui Dacie Breack pentru a demonstra concetatenilor lui caci chiar ii pasa de noi si de problemele noastre si ca problemele noastre sunt si ale lui.
Lor3ntzo

Mesajde paoola pe 02 Aug 2008 17:42

Dintre toti cei care au candidat pentrul postul de primar..a fost ales tot fostul primar... Probabil au fost destule motive ca cetatenii orasului Macin sa-l aleaga. Pentru ca a fost singurul primar care si-a pus amprenta osupra orasului Macin: inceperea de locurinte noi ANL, o renovarea afalezei, aprobarea proiectului "Groaopa de gunoi ecologica" care pune la dispozitii un numar destul de mare de locuri de munca pentru barbati, renovarea parcului tineretului de la Dunare, alimentarea orasului cu gaze, finalizarea constructiei bisericii din centru, aprobarea proiectului de constructie a unei piete noi asa cum cer normele Uniunii Europene. Si ca sa stie TOT POPORU' acest primar caruia i se aduc o sumedenie de critici...bla..bla.. a fost nominalizat ca "CEL MAI BUN PRIMAR AL ANULUI 2007". Si ma intreb eu: "Oare chiar degeaba...a primit titlul asta...si chiar p-asta al nostru de la Macin l-au ales dintre atatia cati sunt in Romania asta..??...cand erau atatea orase importante..cu primari "mari"...???? Si care a fost premiul? Alegerea unui priect si finantarea acestuia de catre guvern. Acesta fiind: constructia unei sosele de centura pentru milioanele de tiruri care fac sa trepideze toate geamurile caselor pe langa care trec. Si pentru curiosi...acel VW Touareg..nu-i apartine primarului. Ar trebui sa va informati mai mult. N-as vrea sa se inteleaga eronat ca incerc sa creez o tabara PRO primar... sunt un simplu cetatean al macinului putin mai informata decat ..RESTUL.
paoola

Mesajde crinutza_angel pe 02 Aug 2008 22:14

Si colac peste pupaza, sa-l intrebi Paoola pe Dl. Primar ca-ti tigani au fost carati pentru dansul cu masina in ziua votarii, si chiar eu o sa-l intreb ceva:< Dom' Primar ce o sa faceti cu toti acesti tigani cand vor veni la primarie sa-si ceara "drepturile" ?>
crinutza_angel

Mesajde Lor3ntzo pe 04 Aug 2008 12:51

Rromi, stati voi linishtitzi ca si-au primit drepturile si le primesc in continuare sub forma de AJUTOR SOCIAL, in schimbul caruia ar trebui sa presteze servicii in folosul comunitatii, strans gunoiaie, maturat, plivit spatii verzi, etc., dar "saracii" n-au timp de munca, deoarece sunt toti ocupati cu gestionarea fondurilor care vin din UE.
Ultima oara modificat de Lor3ntzo pe 04 Aug 2008 13:10, modificat 1 data in total.
Lor3ntzo

Mesajde Lor3ntzo pe 04 Aug 2008 13:04

In ceea ce priveste comparatia sus mentionata, sunt multe deosebiri intre ce-i doi, prima ar fi varsta, a doua ar fi faptul ca al nostru in loc sa conduca este condus de divershi intreprinzatori privati careshi urmaresc target-ul si el doar semneaza "ca primarul", primarul din Luncavitza alearga peste tot sa faca cunoscute problemele si realizarile lumii intregi prin intermediul mass-media, si de fiecare data are succes atrage investitori, pe cand al nostru e "PICA PARA MALAIATZA IN GURA LU ...PRIMAREATA", asteapta (milostiv) sa-i mai dea shi lui Judetu ceva fonduri, ca de dom-le, noi nu suntem in stare, caci problemele urbei nu sunt problemele lui, el are vorba aia 2 copii una la Bucuresti si unu la Macin care trebuie intretinuti. Restul in episodul urmator.
Lor3ntzo

Mesajde crinutza_angel pe 05 Aug 2008 19:10

Eu zic ca se vor respecta aceste proiecte dar nu in intregime. Ma refer ca fondurile vor fi folosite dar nu in totalitate pentru scopurile pentru care au fost date. Si primarul trebuie sa raspunda in fata cuiva privind acesti bani, de aceea macar trebuie sa dea impresia ca s-a apucat de treaba. De "partea lui" cu siguranta se va ocupa inainte de a se cheltui fondurile, ca doar nu o sa opresca "resturile" :mrgreen: .
crinutza_angel

Mesajde georgecantea pe 04 Sep 2008 22:25

Apropo
Ptr. cei interesati de discutii azi am insotit functionarii publici din cadrul serviciului de asistenta sociala in actiunea de impartire a persoanelor asistate social (Lg. 416) a cate 20 de pungi de faina a cate un kg fiecare ajutor din partea agentiei de plati si interventii in agricultura (celebra A.P.I.A)la nevel guvernamental, nu local.
de mentionat ca mai bine de 90% din beneficiarii acestui ajutor conform listelor de "asistati" sunt macineni de etnie rroma.
A fost relativ interesanta actiunea ne-am deplasat pe Calarasi 2(soseaua de centura), Ghetariei, Muncii, Nuferilor, tot ceairu' , unde sincer va spun a-m obersvat un lucru, o mica parte dintre ei au primit ajutorul au multumit si si-au vazut de treaba lor, majoritatea si aici ma refer la zona Cetate nu numai ca primeau 20 de pungi de faina a cate un kg fiecare destul de greu de carat, dar veneau cu intrebari de genul: da zahar nu ne da" Da ulei nu? Da ce sa fac io cu faina? Maia (drojdie) nu ne da? ce paine se faca numai cu faina? Si credeti-ma nu i-mi aduc acum aminte multe dinaste-a
Eu lansez sau cel putin incerc acest lucru pentru toti cei care sunte-ti interesati o mica dezbatere pe urmatoarea tema:
Care credeti ca sunt masurile sociale, educationale, etc. cele mai bune pentru rezolvarea problemei rromilor?
georgecantea

Mesajde Gabry pe 06 Sep 2008 00:29

Nu pot sa inteleg de ce primaria vine in ajutorul rromilor avand in vedere ca ei sunt cei care ne strica imaginea orasului,deranjeaza linistea publica si multe altele.Si poi cu siguranta nu sunt morti de foame,poate nu au venit declarat dar cu siguranta castiga destul dupa urma afacerilor murdare cu care se ocupa.Nu sunt rasista dar sunt satula sa fim paragonati cu rromi in toata lumea si mai ales in Italia avand in vedere ca suntem 2 civilizatii total diverse.
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde Striker pe 20 Sep 2008 18:29

Ona politica administrativa !
Stiti ceva ? Despre prostiile astea cu cine conduce ... ce face ... ce conduce ? ... deja ma lasa rece! Sa fim seriosi! Astea sunt vrajeli pentru toata prostimea (adica `noi`). Niciodata nu o sa vad ceva in Macin facut .... asa cum nu am vazut pana acum! Ma `bucur` ca mai sunt naivi, ca sa nu zic prosti, care sa creada toata labareala care-o scuipa cei cu `cap`.
Ma mai intreb daca un site ca asta (Marian) isi are rostu si-si merita osteneala cand sunt doar 4-5 care mai scriu ceva, si tot aia 4-5 care-l mai citesc si in plus se mai si cearta pentru prostii.
Sunt satul de prostia asta cu Macinu masii! Mi-e si sila! Un oras cazut in gaura neagra din care se mai profita cat se poate ... in rest nimic.
Nu va mai chinuiti tata, nu aveti altceva de facut pentru voi ? ... ca nimeni nu va face nimic pentru nimeni! Deci ?
Striker

Urmatorul

Inapoi la Politica si Administratie