Sportul preferat

Pasionat de sport? Sportul preferat, echipa îndragita.

Re: Sportul preferat

Mesajde razwin pe 13 Iun 2009 15:00

Quark scrie:rezultate :
Italia A - Franta A 15-31
Scotia A - Rusia 49-7
Romania-Uruguay 17-11

nu am reusit sa vad decit o bucata din scotia-rusia, dar a fost superb meciul. scotienii pur si simplu i-au distrus pe rusi :D
frumoasa coordodnarea, frumoase atacuri, de fapt..frumos tot. eseul marcat in primele 30 de secunde spune tot..
chiar vroiam sa stiu ce au facut rominii, mersi de rezultat
razwin

Mesajde Quark pe 15 Iun 2009 00:26

Scotia si-a respectat blazonul....desi era clar ca ii puteau ierta pe rusi, nu au facut-o. Si e mai bine asa, iti respecti adversarul jucand la turatie maxima si nu la misto. Rusii au fost de 2 ori cat pe ce sa inscrie un eseu. Publicul a fost cald si cu ei, caci la fiecare realizare (de exemplu o tusa de 50 m) i-am aplaudat. In final au reusit si ei un eseu, aplaudat generos.
Scotienii, in final au facut un gest venit din elita bunului simt sa zic asa: au format un tunel in care i-au aplaudat pe rusii ce ieseau extenuati de pe teren. Le-au aplaudat dorinta si lupta pe care o depusesera in meci, in ciuda decalajului enorm de viteza, stiinta si forta de joc. Rusii le-au intors gestul, aplaudand invingatorii. Alt lucru a lasat masca audienta: in loc sa plece precum italienii, francezii sau rusii la dusuri, scotienii au plecat spre terenul secundar unde au facut un antrenament usor, cu streching, pase, alergari usoare si discutii ....profesionisti 100%. Asa ceva mai rar.
Cele mai bune echipe de pana acum : Franta si Scotia. Primii au o trupa solida, cu un joc matur, o echipa care stie sa blocheze adversarul si sa il adoarma, cei din urma, un joc extrem de curat, plin de combinatii (nu am vazut deloc sa loveasca balonul cu piciorul, sau sa castige teren cu tuse excesive sau baloane lungi) viteza f. mare a actiunilor.
Ai nostri au inceput siguri pe ei meciul cu Uruguay, dar sud-americanii s-au dovedit a fi foarte artagosi si pe alocuri provocatori. Au cam lovit fara minge, prin meleuri si au rezistat fizic surprinzator de bine. Dupa pauza, Romania nu a mai jucat mare lucru, adversarii au revenit si au marcat 1 eseu dupa o cursa de 40 de m, faza la care cel care sprinta spre buturile noastre a fost prins din urma. Traditionala noastra lipsa de unitate a iesit iar la iveala, daca uruguayenii l-au sprijinit pe cel blocat in extremis cu 4 oameni, la noi, cei 2 care il prinsesera pe adversar au fost sprijiniti doar de 1. Asa ca, adversarii desi blocati la un moment dat, au dat drumul la 3 pase si au gasit bresa. Pacat, caci in rest apararea ne-a stat bine in teren. Mi-au placut (iarasi) Manta, Tonita, Vlaicu si Fercu .
Dupa meci am discutat un pic cu Sorin Socol, a confirmat ca in meciurile retur din Cupa Europeana a Natiunilor (competitia care ne triaza pentru Cupa Mondiala din Noua Zeelanda din 2011) vor veni "greii", adica oamenii care joaca in campionatele tari din Europa. Trebuie sa batem tot, Rusia si Portugalia in deplasare si Georgia acasa pentru a ne califica. Extrem de greu, dar sa vedem, eu am incredere in ei si in orogliul lor. Socol vrea neaparat sa mai prinda o Cupa Mondiala, cu siguranta ultima din cariera lui.
Pana atunci, marti de la ora 20:00 vom juca cu Franta A. Hai stejarii !
Quark

Mesajde Quark pe 16 Iun 2009 23:33

Romania a pierdut azi in fata Frantei A. Scorul : 16-20. Prima repriza am jucat slab si cu o lipsa de omogenitate enervanta. Frustrant , dar francezii au inscris doua eseuri, iar pentru noi Vlaicu a ratat doua lovituri de pedeapsa. In final a inscris Dumitras, printr-o penalitate de la mare distanta, dar pozitie centrala, la pauza fiind 17-3.
Dupa pauza am jucat mai bine, revenind printr-o penalitate marcata de data asta de Vlaicu, si apoi am reusit un eseu. Incercarea s-a marcat in urma unei faze prelungite de atac, dupa incercari chinuitoare si extenuante de a sparge apararea francezilor.Ma intreb daca nu am avea forta in linia de inaintare , oare ce realizari ar avea Romania ? Nu prea stim sa placam la glezne si picioare, 90% din placaje fiind la corp, implicit dificile si mari consumatoare de energie. Vlaicu isi intra in mana si transforma dupa eseu. Ajungem la un punct de francezi, 16-17.
Jocul a intrat intr-o perioada de efervescenta pentru stejari, dar din pacate nu ne mai iese eseul care ar fi adus victoria, iar francezii primesc o penalitate in jumatatea noastra. Transforma si meciul se incheie 16-20. Atmosfera a fost absolut superba, cam 4000 de spectatori, record de asistenta pentru "Arcul de Triumf", cald si generos cu stejarii. Si francezii au fost aplaudati la fiecare realizare. O seara superba.
Celelalte meciuri : Scotia-Uruguay 27-3 . Imi plac sud-americanii :) . Si-au jucat iarasi bine sansele. Scotienii au prins si o zi mai slabuta, plus caldura , cam 35 grade, a facut ca timp de 25 minute scorul sa fie 0-0. Uruguayenii au o aparare foarte buna, placaje la glezne foarte bune si replieri exacte. Numai ca in atac n-au fost prea inspirati. Iar transformeurul lor- o catastrofa. Tipul a ratat 4 lovituri de pedeapsa din pozitii deloc dificile. Cu alea 12 puncte scorul ar fi fost 27-15.
Italia-Rusia 35-3. Rusii au jucat slab, parca mai slab decat in meciul cu Scotia. Daca la inceputul meciului au rezistat aproape 20 de minute fara puncte incasate, in scurt timp au cedat lupta. Pe final nu mai aveau forta sa se opuna gramezii italiene. Italienii au jucat binisor, dar dupa parerea mea ar trebui ca sambata Romania sa-i spulbere. Au un jucator de culoare (nr. 8) foarte puternic, tipul inscriind de altfel 2 eseuri- a fost omul care a strapuns barajele rusesti. Rusii au jucat slab, o singura ocazie reala de eseu, si vreo 3 lovituri de pedeapsa ratate.
Sambata se vor juca Romania- Italia A (sper sa fie o mica revansa a meciului de la Cupa Mondiala din 2007) ; Franta A-Scotia A si Rusia-Uruguay.
Quark

Mesajde razwin pe 03 Oct 2009 20:50

cel putin in sportul asta rusii nu prea au reprezentanti, si chiar ma mir. sunt un popor destul de 'calit' , ar fi trebuit sa aiba mai multa energie
razwin

Anterior

Inapoi la Sport