Romania a pierdut azi in fata Frantei A. Scorul : 16-20. Prima repriza am jucat slab si cu o lipsa de omogenitate enervanta. Frustrant , dar francezii au inscris doua eseuri, iar pentru noi Vlaicu a ratat doua lovituri de pedeapsa. In final a inscris Dumitras, printr-o penalitate de la mare distanta, dar pozitie centrala, la pauza fiind 17-3.
Dupa pauza am jucat mai bine, revenind printr-o penalitate marcata de data asta de Vlaicu, si apoi am reusit un eseu. Incercarea s-a marcat in urma unei faze prelungite de atac, dupa incercari chinuitoare si extenuante de a sparge apararea francezilor.Ma intreb daca nu am avea forta in linia de inaintare , oare ce realizari ar avea Romania ? Nu prea stim sa placam la glezne si picioare, 90% din placaje fiind la corp, implicit dificile si mari consumatoare de energie. Vlaicu isi intra in mana si transforma dupa eseu. Ajungem la un punct de francezi, 16-17.
Jocul a intrat intr-o perioada de efervescenta pentru stejari, dar din pacate nu ne mai iese eseul care ar fi adus victoria, iar francezii primesc o penalitate in jumatatea noastra. Transforma si meciul se incheie 16-20. Atmosfera a fost absolut superba, cam 4000 de spectatori, record de asistenta pentru "Arcul de Triumf", cald si generos cu stejarii. Si francezii au fost aplaudati la fiecare realizare. O seara superba.
Celelalte meciuri : Scotia-Uruguay 27-3 . Imi plac sud-americanii

. Si-au jucat iarasi bine sansele. Scotienii au prins si o zi mai slabuta, plus caldura , cam 35 grade, a facut ca timp de 25 minute scorul sa fie 0-0. Uruguayenii au o aparare foarte buna, placaje la glezne foarte bune si replieri exacte. Numai ca in atac n-au fost prea inspirati. Iar transformeurul lor- o catastrofa. Tipul a ratat 4 lovituri de pedeapsa din pozitii deloc dificile. Cu alea 12 puncte scorul ar fi fost 27-15.
Italia-Rusia 35-3. Rusii au jucat slab, parca mai slab decat in meciul cu Scotia. Daca la inceputul meciului au rezistat aproape 20 de minute fara puncte incasate, in scurt timp au cedat lupta. Pe final nu mai aveau forta sa se opuna gramezii italiene. Italienii au jucat binisor, dar dupa parerea mea ar trebui ca sambata Romania sa-i spulbere. Au un jucator de culoare (nr. 8) foarte puternic, tipul inscriind de altfel 2 eseuri- a fost omul care a strapuns barajele rusesti. Rusii au jucat slab, o singura ocazie reala de eseu, si vreo 3 lovituri de pedeapsa ratate.
Sambata se vor juca Romania- Italia A (sper sa fie o mica revansa a meciului de la Cupa Mondiala din 2007) ; Franta A-Scotia A si Rusia-Uruguay.