Acvariu

Despre caini, pisici si alte animalute dragi.

Acvariu

Mesajde chrisrotlmacin pe 05 Sep 2008 04:22

Are cineva acvariu ? Un schimb de plante ??
chrisrotlmacin

Re: Acvariu

Mesajde marian pe 16 Sep 2008 00:55

Ce mai fac peștișorii? Ar fi interesant să-mi cumpăr și eu un acvariu, este o oază de liniște și relaxare, dar nu am răbdare să le fac curățenie și cred că nici loc de el nu prea aș avea... :cry:
marian
Site Admin

Mesajde chrisrotlmacin pe 16 Sep 2008 01:06

marian scrie:Ce mai fac peștișorii? Ar fi interesant să-mi cumpăr și eu un acvariu, este o oază de liniște și relaxare, dar nu am răbdare să le fac curățenie și cred că nici loc de el nu prea aș avea... :cry:

Am refacut acvariul mare pe care il stii in total 3 acasa si 2 la birou .

Am postez poze aici .

Vezi ca sunt la Horbach promotii la acvaraii sau uita-te pe www.acvarist.ro
chrisrotlmacin

Mesajde daniela pe 05 Oct 2008 21:56

Eu nu am acvariu. A avut o colega de camera... pe vremea cand stateam in camin. Sunt intr-adevar o oaza de liniste. Aveam chiar pestisorul meu. Era rosu cu o dunga neagra pe burtica. Coincidenta sau nu a murit la putin timp dupa ce am pierdut pe cineva foarte drag...
daniela

Mesajde daniela pe 05 Oct 2008 21:59

p.s.: Marian, curatenie nu tb sa le faci zilnic si nu dureaza mai mult de jumatate de ora (depinde si de cat de mare e acvariul, al nostru era mic). Iti iei niste sanitari... ei se ocupa de "curatenie" :D . Iti usureaza munca ;)
daniela

Mesajde chrisrotlmacin pe 07 Oct 2008 00:08

In principiu sunt usor de intretinut daca ai echipamentul potrivit pentru marimea acvariului .

Eu schimb 30% din apa o data pe saptmana si spal filtrele la 2 saptamani . Mincare 1-2 ori pe zi .

Ca pesti am neoni , guppy ,scalari si sanitari .
chrisrotlmacin

Mesajde razwin pe 03 Oct 2009 20:57

si eu sunt fan acvarii si pesti. deocamdata am doar 4 pesti si un melc ce se mareste pe zi ce trece intr-un bol..
cind o sa termin cu mutatul vreau sa iau ceva zdravan- 60-100 l. am vazut o chestie deosebit de interesanta la un pet shop- un acvariu lat si foarte putin inalt- in centru pe o insula erau puse flori ornamentale si in fata si pe laterale se vedeau pestii inotind. superb. chiar ar merge pus intr-un colt de apartament, cu toate ca era cam mare- cam 1 m 2 in total.
poate reusesc sa ii fac o poza data viitoare
razwin

Mesajde chrisrotlmacin pe 25 Oct 2009 20:27

razwin scrie:si eu sunt fan acvarii si pesti. deocamdata am doar 4 pesti si un melc ce se mareste pe zi ce trece intr-un bol..
cind o sa termin cu mutatul vreau sa iau ceva zdravan- 60-100 l. am vazut o chestie deosebit de interesanta la un pet shop- un acvariu lat si foarte putin inalt- in centru pe o insula erau puse flori ornamentale si in fata si pe laterale se vedeau pestii inotind. superb. chiar ar merge pus intr-un colt de apartament, cu toate ca era cam mare- cam 1 m 2 in total.
poate reusesc sa ii fac o poza data viitoare

Inainte sa te apuci de acvarsitica intra pe http://forum.acvarist.ro/
Cateva sfaturi pentru a face un acvariu profi ca incepator :
1.Documenteaza-te in detaliu inainte .
2.Evita plantele de plastic sunt un kitch ,nu natura . Nu mai zic ca se inegresc de la alge etc .
3.Evita ca pesti carasii care fac mizerie si mananca plantele
4.Ca incepator iti recomand scalari sau guppy . Sunt usor de intretinut .
5.Baga-ti substrat si plante ca sa arate cat mai natural .
6.Ca filtre iti recomand filtru cascada Aquael ,sau filtru extern canistra . Nu baga filtre interne ,pompe de aer . Daca te prinde mocrobul mai devreme sau mai tarziu tot le cumperi ,iti spun din experienta proprie . Mai bine dai un ban o data si cumperi un lucru de calitate si durabil decat sa cumperi de 2 ori si sa iesi mai scump .
chrisrotlmacin

Inapoi la Animale de casa