TRASEU CICLOTURISTIC SMARDAN-MACIN

Avem munti, avem Dunare, ce facem cu ele?

TRASEU CICLOTURISTIC SMARDAN-MACIN

Mesajde danjalea pe 24 Noi 2009 13:39

Ca impatimit al mersului pe bicicleta, incerc de vreo 3 ani sa fac lobby pentru infiintarea unui traseu cicloturistic intre Smardan si Macin. Cum bine cunoasteti, zona, pe partea dinspre Dunare, e superba(chiar si iarna). Atat vegetatia cat si pasarile sunt asemantoare celor care se gasesc si in Delta. Multi dintre turistii care ajung pentru prima data la noi, cum trec cu bacul la Smardan, au impresia ca au ajuns deja in Delta. Cei care cunosc ruta, au observat ca pe mare parte din traseu, soseaua se poate largi cca. 1m-1.5m; cat este necesar pentru a realiza o pista cicloturistica. Avand un contact permanent cu cei de la Parcul National M-tii Macinului, acestia, receptivi la mesaj, au si realizat o harta cu traseul cicloturistic montan. Mai trebuie sa asiguram si legatura dinspre Braila-Galati, respectiv ruta Smardan-Macin. Am realizat un c.d., cu materiale informative despre mersul pe bicicleta si posibilul traseu, pe care l-am dat diverselor persoane si personalitati cu care am intrat in contact. Eu sper, ca impreuna, ne vom putea face auziti, cei care iubim miscarea in aer liber, iubim natura, dorim sa atragem turisti in zona. Va invit pe acestia, sa folosim orice ocazie, pentru a ne face cunoscuta dorinta. Celor interesati, le pun la dispozitie, gratuit acest c.d. Scrieti-mi pe danjalea@clicknet.ro , danjalea@gmail.com, mess ID: danjalea ! Am sa incerc, cu ajutorul lui Marian, sa postez cateva fotografii sugestive.
danjalea

Re: TRASEU CICLOTURISTIC SMARDAN-MACIN

Mesajde al3csu pe 25 Noi 2009 17:47

Parerea mea ca e cam periculos pentru un biciclist sa mearga pe marginea soselei si sa treaca pe langa el un TIR de 20m cu 80Km/h :) si in plus e foarte circulata soseaua. O solutie ar fi ca pista pentru biciclete sa fie separata de sosea de un parapet metalic de protectie.
al3csu

Mesajde marian pe 25 Noi 2009 20:18

Poze...
Atasamente
DSCN1703.jpg
DSCF1373_resize.jpg
DSCF0664.jpg
DSCF0464.jpg
DSCF0198.JPG
DSCF0147.JPG
01022009285.jpg
marian
Site Admin

Mesajde regepsinan pe 25 Noi 2009 21:33

Bravo baieti, superb mi s-a facut dor de casa.La vara vin cu bicicleta la macin.
regepsinan

Mesajde sigma23 pe 26 Noi 2009 10:54

am gasit pe net intr-o discutie directa cu ministrul turismului o intrebare pertinenta pentru acesta la care insa nu a dat raspuns:

" Ceea ce vreau sa aduc la cunostinta ministrului (va multumesc pentru oportunitate) este traseul unui posibil circuit cicloturistic in zona Dobrogei, de la Smardan pana in Macin, jud. Tulcea, o distanta de 11 kilometrii unde vezi pe o parte un brat al Dunarii, cu nuferi si pescari iar pe cealalta parte muntii Macinului. La iesire din Macin este si o crama unde se fac degustari. Nu credeti ca turistii si-ar dori ca zona Dobrogei, in special m-tii Macin, cu o fauna incredibila de la broaste testoase la veverite, sa fie mai accesibila? "
sigma23

Mesajde danjalea pe 08 Dec 2009 11:42

:D Apropo de biciclete! Stiti care este asemanarea intre o femeie si o bicicleta?...- Daca n-ai camera, mergi pe langa ea.
danjalea

Mesajde danjalea pe 05 Ian 2010 09:11

:D Daca am vorbit de asemanari , sa spunem si o deosebire intre o bicicleta si o femeie: bicicleta mai intai se umfla si apoi se incaleca, pentru femeie este invers.... :lol:
danjalea

Mesajde marius pe 05 Ian 2010 19:28

da, da' mai sunt si exceptii,care intra la ”asemanari”...daca femeia e...gonflabila :) (bine,nu ca ar fi cazu' meu,ca ma astept de la mikootzu la o replica de genu asta...)
marius

Mesajde mikutzoo pe 05 Ian 2010 20:28

marius scrie:da, da' mai sunt si exceptii,care intra la ”asemanari”...daca femeia e...gonflabila :) (bine,nu ca ar fi cazu' meu,ca ma astept de la mikootzu la o replica de genu asta...)

hehe , te-ai prins repede :D ........
mikutzoo

Mesajde danjalea pe 13 Ian 2010 16:29

« Peisajul si patrimoniul natural din Muntii Macin pot fi admirate prin practicarea cicloturismului. In acest sens in zona parcului sunt avizate trasee de cicloturism(conform hartii) de dificultate medie care unesc comunitatile invecinate parcului pe drumuri preexistente. »
Sursa : Ghidul Turistic –Parcul National M-tii Macinului-
Proiectul GEF/UNDP#47111. editia 2009.
Am sa rog pe Marian sa posteze si harta cu traseele amintite mai sus.
Atasamente
Trasee de cicloturism.jpg
danjalea

Urmatorul

Inapoi la Turism