Ca impatimit al mersului pe bicicleta, incerc de vreo 3 ani sa fac lobby pentru infiintarea unui traseu cicloturistic intre Smardan si Macin. Cum bine cunoasteti, zona, pe partea dinspre Dunare, e superba(chiar si iarna). Atat vegetatia cat si pasarile sunt asemantoare celor care se gasesc si in Delta. Multi dintre turistii care ajung pentru prima data la noi, cum trec cu bacul la Smardan, au impresia ca au ajuns deja in Delta. Cei care cunosc ruta, au observat ca pe mare parte din traseu, soseaua se poate largi cca. 1m-1.5m; cat este necesar pentru a realiza o pista cicloturistica. Avand un contact permanent cu cei de la Parcul National M-tii Macinului, acestia, receptivi la mesaj, au si realizat o harta cu traseul cicloturistic montan. Mai trebuie sa asiguram si legatura dinspre Braila-Galati, respectiv ruta Smardan-Macin. Am realizat un c.d., cu materiale informative despre mersul pe bicicleta si posibilul traseu, pe care l-am dat diverselor persoane si personalitati cu care am intrat in contact. Eu sper, ca impreuna, ne vom putea face auziti, cei care iubim miscarea in aer liber, iubim natura, dorim sa atragem turisti in zona. Va invit pe acestia, sa folosim orice ocazie, pentru a ne face cunoscuta dorinta. Celor interesati, le pun la dispozitie, gratuit acest c.d. Scrieti-mi pe
danjalea@clicknet.ro ,
danjalea@gmail.com, mess ID: danjalea ! Am sa incerc, cu ajutorul lui Marian, sa postez cateva fotografii sugestive.