MACINUL-PLATOU DE FILMARE

Despre filme, filme preferate, recomandari.

MACINUL-PLATOU DE FILMARE

Mesajde danjalea pe 15 Feb 2010 11:08

M-am gandit la un topic nou. De curand am aflat ca la Macin s-a filmat in perioada 1965-1968 filmul "Zile de vara", in regia lui Ion Nita, dupa un scenariu de Fanus Neagu. Din distributie au facut parte printre altii: Stefan Banica, Coca Andronescu, Draga Olteanu... Am o poza cu Coca Andronescu, care a stat in gazda la Mielu Cerchia( Str. cu denumirea actuala 1 Decembrie, nr.50- prima casa de la fabrica de tricotaje, spre Farmacia Bratu-pe partea dreapta, cum urci). Stefan Banica a stat la fam. Focseneanu, iar regizorul Ion Nita la fam. Voinescu- pe aceeasi strada.
Daca aveti informatii si despre alte filme, am rugamintea sa le postati! Stim cu totii despre filmele din seria"Margelatu' ", cu inegalabilul Florin Piersic.
Mai am un material din Saptamana Financiara, pe care am sa-l postez.

Coppola a gasit India in Muntii Macinului

Asa cum se stie, dupa opt ani de pauza cinematografica, Francis Ford Coppola (unchiul lui Nicolas Cage) produce in Romania, cu sprijinul MediaPro Pictures, un film inspirat din nuvela lui Mircea Eliade "Tinerete fara tinerete". Peste 90% din distributie este alcatuita din romani: Alexandra Maria Lara, Marcel Iures, Florin Piersic Jr, Zoltan Octavian Butuc, Victor Rebengiuc, Theodor Danetti, Gheorghe Dinica, Andi Vasluianu, Cristi Iacob, Gelu Nitu, Oana Pellea, Adrian Pintea, Alexandru Bindea, Ana-Maria Marinca, Dorina Lazar, Dragos Bucur, Claudiu Bleont, Ana Ularu, Dan Astilean, Alexandru Repan etc. Director de imagine este Mihai Malaimare Jr, iar scenografia este semnata Calin Papura. In luna decembrie, dupa filmarile in Bucuresti (la Institutul Ana Aslan), Coppola a plecat in Muntii Macinului (Dobrogea), pentru a filma exterioare din India. Aici, zice regizorul, decorul natural este foarte asemanator celui din patria lui Buddha. Dupa "India", Coppola a plecat la Balcic, in Bulgaria, pentru a filma "Malta". Nu e de mirare, daca tinem cont ca nici pe Dracula nu l-a filmat in Romania.
Sursa: Saptamana Finaciara
Atasamente
film.jpg
danjalea

Re: MACINUL-PLATOU DE FILMARE

Mesajde chrisrotlmacin pe 22 Feb 2010 02:43

S-a filmat si Drumul Oaselor si alte filme din aceeasi serie . Au filmat si francezii in 90-91 ,au facut un film despre legiunea franceza,imi aduc aminte ca au luat figuranti elevi de la liceu . Unul chiar a luat un cartus de manevra si a incercat sa-i scoata varful la polizor in atelierul de la actuala profesionala :D ce s-a intamplat va dati singuri seama :lol:
chrisrotlmacin

Inapoi la Film si teatru