Macinul supravegheat de camere video

Noutati si evenimente importante in Macin.

Macinul supravegheat de camere video

Mesajde marian pe 03 Feb 2009 11:15

În perspectivă, Primăria Măcin va instala un soi de "Big Brother" în locurile publice din oraş. Este vorba, mai exact, de un proiect, aflat actualmente în stadiul efectuării studiului de fezabi­litate, ce are ca obiectiv ampla­sarea de camere video în toate locurile publice din oraş - şcoli, biserici şi alte spaţii publice, în vederea diminuării fenomenului infracţio­n­­alităţii pe raza oraşului Măcin.
Iniţiativa de creare a zonei de securizare se înscrie în portofoliul de proiecte finanţate aproape integral de Agenţia de Dezvoltare 2 Sud Est din fonduri europene, administraţia locală măcineană suportând o cofinanţare de doar 2%. În acest sens, documentaţia aferentă va fi depusă de către Primăria Măcin până la data de 30 martie 2009, după care se va purcede la derularea etapelor următoare.
Primarul Andone Ichim consideră că acest demers va rezolva proble­ma delicată a securităţii populaţiei din Măcin. "Este o problemă delicată la noi, întrucât elementul infracţional pare că ia amploare, în loc să scadă, referindu-mă în principal la unii reprezentanţi ai etniei rome. De aceea, sperăm că acest fenomen se va diminua prin materializarea acestui proiect, camerele video având rolul de a monitoriza şi astfel de a menţine siguranţa cetăţenilor în zonele de intrări şi ieşiri din şcoli, bănci, biserici precum şi în alte spaţii publice", a declarat în acest sens primarul oraşului Măcin.
Obiectiv Tulcea
marian
Site Admin

Re: Macinul supravegheat de camere video

Mesajde dorin pe 04 Feb 2009 16:34

mi se pare ceva promitator dar trebuia facut mai demult!!!!!!!
dorin

Mesajde chrisrotlmacin pe 24 Feb 2009 04:35

Mai bine sa puna becuri la fiecare stalp de strada in tot Orasul inainte sa puna camere !!!!

Exista metode de iluminare mult mai ieftine decat clasicele becuri care consuma enorm .
chrisrotlmacin

Mesajde cristig pe 06 Apr 2009 20:28

Mai nea Andone matale nu ai pe ce cheltui banii publici?...Fa mai bine canalizare
pe toate strazile dim macin, fa statie de epurare si o piata calumea...si nu uita de pod ca PSD-ul tot promote
cristig

Mesajde mikutzoo pe 03 Mai 2009 13:50

chestia asta se discuta de mult timp. nu stiu daca este mai avantajos din pct de vedere economic ,dar mai bine era daca aveam o trupa de interventie rapida de la jandarmerie ,sau politie. pt ca acele camere nu vor rezista in timp ,si oricum pot fi evitate , nu le vad rostul si nu cred ca va civiliza pe cineva.
mikutzoo

Mesajde 1stupid pe 09 Mai 2009 21:52

Nu sunt bani din fondurile primariei sunt bani din fonduri europene (eu asea stiu), investitia este acum blocata undeva la Bucuresti la nush ce comisie si astepta aprobarea.
Personal cred ca este o solutie buna ptr. a preveni infractionalitatea in Macin, trupe de interventie??? garantez ca in max 2 luni o sa ajunga sa faca plecaciuni in fata "interlopilor" din Macin la fel cum fac acum "militienii" macar cu camerele exista o dovada care oricand poate fi probata in orice instanta.
1stupid

Mesajde mikutzoo pe 12 Mai 2009 12:51

1stupid scrie:Nu sunt bani din fondurile primariei sunt bani din fonduri europene (eu asea stiu), investitia este acum blocata undeva la Bucuresti la nush ce comisie si astepta aprobarea.
Personal cred ca este o solutie buna ptr. a preveni infractionalitatea in Macin, trupe de interventie??? garantez ca in max 2 luni o sa ajunga sa faca plecaciuni in fata "interlopilor" din Macin la fel cum fac acum "militienii" macar cu camerele exista o dovada care oricand poate fi probata in orice instanta.

vax! In instanta nu se admite ca proba inregistrari video, asa ca sunt egale cu zero din acest pct de vedere .Eu ma refeream la mascati ,ca 'interlopii ' astia de Macin fac pe ei numai cand aud de mascati ;iti spun eu ca stiu ce zic.
mikutzoo

Mesajde 1stupid pe 31 Mai 2009 00:44

Cand veneau mascatii de la Tulcea nici nu apucau sa plece din Tulcea si "baietii" din Macin stiau ca "vin mascatii"
1stupid

Mesajde mikutzoo pe 31 Mai 2009 11:17

1stupid scrie:Cand veneau mascatii de la Tulcea nici nu apucau sa plece din Tulcea si "baietii" din Macin stiau ca "vin mascatii"

aflau probabil de la politistii nostri care sunt prieteni buni cu interlopii, dar raman la parerea mea ca aceste camere de filmat pot fi ocolite ,intrebarea este : cate camere crezi ca-si poate permite primaria? o sa puna doua ,trei in centru si cu asta basta ,crezi ca o sa inteseze orasul ca intr-un film s.f.?
mikutzoo

Mesajde Iulia pe 23 Apr 2010 15:54

mikutzoo scrie:
1stupid scrie:Cand veneau mascatii de la Tulcea nici nu apucau sa plece din Tulcea si "baietii" din Macin stiau ca "vin mascatii"

aflau probabil de la politistii nostri care sunt prieteni buni cu interlopii, dar raman la parerea mea ca aceste camere de filmat pot fi ocolite ,intrebarea este : cate camere crezi ca-si poate permite primaria? o sa puna doua ,trei in centru si cu asta basta ,crezi ca o sa inteseze orasul ca intr-un film s.f.?

Ca bine ai zis, vai de politistii nostri care dorm toata ziua pan masina sau isi plimba fundu din stanga in dreapta. Cand e vorba de o interventie din partea lor, vin, se uita care e treaba si pleaca, nu i-au masuri. Degeaba pun ei camere de filmat, doar nu o sa puna pe fiecare strada, hai sa o gandim logic...
Iulia

Inapoi la Stiri si evenimente