Achizitie masina

Motoare, masini, cai putere, tunning.

Achizitie masina

Mesajde marian pe 13 Aug 2008 12:39

Intenționez să-mi cumpăr o mașină, ideea e ca sunt foarte nehotărât. Așa sunt eu cam de fiecare dată când intenționez să-mi cumpăr ceva... încerc să analizez din toate punctele de vedere, deoarece vreau sa fac cea mai bună alegere :)
Aș avea mai multe optiuni:

1. mașină nouă din România
avantaje: e nouă frate...
dezavantaje: sunt începător, recunosc că nu sunt as (încă) și ar trebui să conduc, să o parchez prin București, la ce trafic e aici mi-e cam târșă. Fiind nouă platesc ceva ani la ea... și te doare sufletul dacă pățește ceva, iar în București șansele sunt foarte mari.

2. mașină SH din România
avantaje: o vezi, îți place, o cumperi rapid
dezavantaje: obosită de pe străzile României, scumpă (față de modele similare din alte țări), cu dotări acceptabile, nu full

3. mașină SH din Germania
avantaje: bună, ieftină
dezavantaje: transportul de acolo, dacă nu te duci personal o știi doar din poze, plata taxă de mediu la înmatriculare, dacă o cumperi de la băieți nu știi cât îți umfă prețul.

Cam acestea ar fi opțiunile pe care le vad eu pentru achiziționarea unei mașini.
Voi ce părere aveți? Ce îmi recomandați? Ce metodă? Ce mașină?
marian
Site Admin

Re: Achizitie masina

Mesajde Gabry pe 13 Aug 2008 16:30

Eu recomand tuturor masina pe care am cumparat-o de mai putin de o luna numai ca, cred eu, e mai recomandata pt.fete.Am un peugeot 107 Plaisir accesoriata ,e mica,simpatica 50kw putere 1000 ideala pt.parghegiu si orase super aglomerate ca Torino.Noua si full optional nu costa f.mult si economisesti si cu asigurarea.Numai ca deobicei voua baietilor va plac masini mai mari...
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde marian pe 13 Aug 2008 17:31

dutumihai scrie:Mariane, ai uitat un detaliu extrem de util atunci când decizi să cumperi ceva (orice): BUGETUL.

Pai acum depinde, dacă este nouă nu aş vrea să dau mai mult de 12 mii euro, iar dacă e SH maximum 7 mii.
marian
Site Admin

Mesajde marian pe 14 Aug 2008 22:40

Alte opţiuni pentru maşina nouă, la banii aia ar mai fi:
Skoda Fabia
Fiat Albea
Hyundai Accent
Opel Corsa
Ford Fiesta
Chevrolet Aveo

Ideea e că nu știu dacă pentru început se merită o mașină nouă. Pe lângă investiția mai mare mi-e târșă pentru ca sunt începător și va trebui să o conduc în București.
marian
Site Admin

Mesajde kili pe 14 Aug 2008 23:16

Marian in 7 mii iei un Opel Astra Clasic 2003 - 2004 si e super marfa si la costuri de intretinere si ca masina. Am vb cu foarte multi si din afara si din Romania....mecanici si piloti. In banii astia...e cea mai recomandata. Pisele sunt acceptabile, motorizare super ok, consum bun.

Masina noua in 12 mii.....Renault Megan Sedan. Are Petrica...domn Primar....si vreau sa spun ca e super ok din multe puncte vedere. Daca vrei ii spun sa vina in Bucuresti sa o vezi si tu. E masina eleganta, masina masculina, masina puternica, masina ok si pentru Bucuresti
kili

Mesajde kili pe 14 Aug 2008 23:48

Mihai tu ai inteles ceva din ce-am zis eu acolo? Nu cred. Marian a inteles si el stie si cine e Petrica si care sunt persoanele din Bucuresti:)
kili

Mesajde marian pe 15 Aug 2008 00:12

kili scrie:Masina noua in 12 mii.....Renault Megan Sedan. Are Petrica...domn Primar....si vreau sa spun ca e super ok din multe puncte vedere. Daca vrei ii spun sa vina in Bucuresti sa o vezi si tu. E masina eleganta, masina masculina, masina puternica, masina ok si pentru Bucuresti

Nu vreau Reanult, mai bine Skoda Fabia sau Opel Corsa... Renault-ul face mașini cu design frumos dar nu prea sunt așa sigure... Parerea mea...
marian
Site Admin

Mesajde kili pe 17 Aug 2008 16:09

Petrica este un bun prieten al nostru. Marian il stie. Tatal lui e primar in Jud Giurgiu. Renault Megan Sedan 11500 euro luata la o promotie de la o reprezentanta din Bucuresti.
Cunosc piloti de raliuri si persoane pasionate de automobilism. Eu intentionez sa-mi iau o masina si ei mi-au recomandat din multe analize un Opel Astra de 2003-2004. Si am avut ocazia sa merg cu astfel de masinute, chiar mi-au placut din mai multe puncte de vedere. O alta optiune ar fi un GOLF 4 sau GOLF 5.
Cam asta am vrut sa spun Mihai, fara ironie si fara alte lucruri. Si da sunt deacord cu tine legat de Renault dar e o masina care costa mult la intretinere. si masinutele asiatice sunt bune. Honda Jazz spre exemplu, masina de oras
kili

Mesajde chrisrotlmacin pe 30 Aug 2008 16:07

admin scrie:
dutumihai scrie:Mariane, ai uitat un detaliu extrem de util atunci când decizi să cumperi ceva (orice): BUGETUL.

Pai acum depinde, dacă este nouă nu aş vrea să dau mai mult de 12 mii euro, iar dacă e SH maximum 7 mii.

Eu recomand Hyundai i30 12364 euro 1.4 benzina sau 13441 euro 1.6 benzina sau Kia Ceed care este acceasi masina ,cu 2-3000 de euro mai ieftina .Kia Ceed a fost masina anului pe 2007 ,este una in Macin ,am vazut-o parcata pe la blocurile din spatele casei de cultura.

5 ani garantie ,Eu am i30 1.6 crdi style si sunt foarte multumit de ea .

Imagine

Imagine
chrisrotlmacin

Mesajde marian pe 03 Sep 2008 13:57

O, lume nouă!
gabybro scrie:pai poate facem o sectiune speciala pt tine , marian si baietii tai din bucuresti .. ca sa nu va mai deranjeze nimeni ..

Stai că nu prea înțeleg unde este problema... dacă doar cei din București îmi răspund nu înseamnă că altcineva deranjează pe cineva... să discute toată lumea!
gabybro scrie:p.s.: vad ca devine un loc de "joaca" pt voi 2 , adminii supremi (fara kili , el doar se crede ) , daca ,noii cobaii ,deranjam sa ne zicetzi

Care sunt cei doi admini supremi? De unde ai scos-o pe asta cu deranjul? Asta simți tu? Că deranjezi? Pe cine? De ce loc de joacă?
P.S. Tu împreună cu echipta ta (inclusiv Mihai Duțu), încercați să mă denigrați și să manipulați lumea. Se vede clar comparând tonul discuțiilor de la început cu cel de acum, și asta, de când suntem pe cale să devenim "concurenți", cu toate că nu vrei sa o recunoașteți...
marian
Site Admin

Urmatorul

Inapoi la Auto/Moto