ECOLOGIE...SI NOUA NE PASA!

Propune o tema pentru dezbatere.

ECOLOGIE...SI NOUA NE PASA!

Mesajde danjalea pe 15 Apr 2010 12:12

O vorba veche romaneasca spune: ca nu e om, cel ce-n viata lui, n-a plantat un pom. Plecand de aici, dar si de la premisa ca si noua ne pasa, un grup de colegi de la ALCOVIN MACIN ( http://www.curtearegala.ro ), am efectuat o plantare de pomi (ulmi), pe dealul Carcaliului. Nu am fost foarte multi si nu am plantat decat 50 de pomi. Dar este un inceput. La actiune, participarea a fost pe baza de voluntariat. Suntem convinsi ca la plantarea din toamna( ne-am propus sa repetam si-n toamna activitatea de plantare), vor participa mai multi. Si mai speram sa constituim un exemplu si pentru alti cetateni resposabili. Multumiri voluntarilor! Prin Marian voi atasa si cateva fotografii.
Atasamente
00-068.jpg
00-056.jpg
00-052.jpg
00-006.jpg
00-002.jpg
danjalea

Re: ECOLOGIE...SI NOUA NE PASA!

Mesajde Quark pe 28 Apr 2010 18:01

Felicitari dl. Jalea, o initiativa demna de continuat de cat mai multi.
Ma gandeam la o chestie...daca elevii din ziua de azi aproape ca nu mai fac nici un fel de sport, si n-au nici un fel de notiuni de voluntariat, de ce nu ati face un proiect impreuna cu liceul, scolile si primaria ? O data in primavara si o data toamna, plantarea unor copaci in zonele din jurul Macinului. Ar fi un lucru nou, ar schimba si ei un pic monotonia cursurilor, ar afla lucruri noi si ar face si ceva treaba. Daca s-ar planta macar 1000 de copaci pe an ar fi ceva grozav. Detaliile se pot discuta cu autoritatile.
In timp, copii care acum probabil ar stramba din nas, ar deveni mandri ca au lasat ceva in urma lor, ca ei au facut lucrul ala. In lumea de azi a participa si executa tot felul de proiecte, conteaza enorm. Iar voluntariatul in Occident este ceva firesc si care nu deranjeaza pe nimeni. De ce ne-ar deranja pe noi ?
Quark

Mesajde danjalea pe 10 Mai 2010 21:16

N-o sa-ti vina sa crezi! Copiii chiar participa la astfel de actiuni. In proiecte care le apartin, la initiativa profesorilor. Iti dau un singur exemplu, initiativa educatoarei Mia Marcu. Cred ca poti gasi articolul accesand pe google. Si PNMM a avut o astfel de actiune in zona Cerna, cu copii din Tulcea. Noi, cei adulti suntem mai puturosi. Sper ca generatiile care urmeaza sa nu ne semene! Toate cele bune! Te asteptam la actiunea din toamna. Tine legatura cu "Funu' "!
danjalea

Mesajde regepsinan pe 06 Iun 2010 10:54

Bravo Danut sunteti de toata stima.pacat ca nu se potate planta si vara cind vin acasa toti macinenii este de departe cel mai bun lucru mai ales pentru copii nostri.tot respectul si la mai multe.Te vreau primar de Macin .
regepsinan

Inapoi la Propuneri