Ce credeti ca trebuie schimbat in Macin?

Discutii diverse despre orasul Macin.

Ce credeti ca trebuie schimbat in Macin?

Mesajde crinutza_angel pe 30 Iul 2008 14:33

Eu cred ca multe. Sunt multi tineri care pleaca din acest oras pt ca nu le poate oferi ceva atractiv. Piata muncii in Macin este la pamant si din aceasta cauza multi se orienteaza catre orase mai mari. Daca am sti cum sa pastram acesti tineri in oras, Macinul va arata altfel peste cativa ani. Dar va las pe voi sa continuati aceasta idee...
crinutza_angel

Re: Ce credeti ca trebuie schimbat in Macin?

Mesajde dalilla pe 31 Iul 2008 13:10

Salutari tuturor forumistilor..cam putini ce-i drept dar sper sa ne strangem mai multi..nu am fost niciodata o forumista(scuzati repetitia..e oricum intentionata, ma amuza prea tare termenul)dar daca parerea mea poate ajuta, o voi impartasi cu placere..m-as simti si mai bine daca ea ar fi citita de cine ar trebui, si nu doar de noi, cei care chiar am dori sa se schimbe ceva..De ceva timp, simt o bucurie imensa dar inedita in acelasi timp, atunci cand vin sau ies din casa..de ce?..nu va ganditi la o ironie subtila, chiar vorbesc serios..Spun asta pentru ca de ceva timp se renoveaza parcul..la asta chiar nu ma asteptam..renuntasem de cand m-am nascut la ideea de a mai vedea leagane, verdeata si bancute in parcul asta si spun asta pentru ca eu nu-l stiam decat din povesti antice, de pe vremea cand el chiar reprezenta ceva pentru Macin. Ma bucur pentru copiii astia multi care se intrec in a se da in topogane si leagane, pentru parintii care mai au puterea sa aprecieze ceva nou in Macin, pentru toti cei care vin sa vada ce s-a mai facut nou...
Problema vine de-abia acum..e bine ca s-a inceput treaba asta..dar daca s-ar si continua ar fi si mai bine..zic eu...si daca renovarea s-ar face si cu cap..ar fi de 2 ori mai bine..Un aspect care m-a frapat..s-au plantat magnolii si tot felul de braduleti care chiar nu au cum sa traiasca in conditiile de aici, si mai ales in umezeala din parc..din cauza Dunarii. In fine, se cam usuca multe pe acolo, pe bani multi chiar..dar..ma gandesc eu..nu era mai bine daca se gandeau la trandafiri..Mai asteptam..poate poate..asa..mi-am zis si eu offul..ce vreti, am suferit toata copilaria ca nu am avut si eu un topogan :? :P ..
dalilla

Mesajde al33xxxx pe 31 Iul 2008 18:50

eu zic sa lasati balta gandurile de a face o mare realizare din orasul acesta,nu se poate,atat timp cat tot e influentat de 'marii lingai ai orasului',si pentru ce sa faci?e un motiv anume?eu unul nu cred,pentru mine e doar orasul meu si atat,si mai e si problema cu cine sa faci,ar fi multe de facut,multe de transformat,dar pana ajungi la a le face e drum lung,si noi cei tineri prea multe nu cred ca putem face pentru ca nu avem sprijinul necesar,e o initiativa buna un blog pt macineni dar cei din ziua de azi is interesati de siteuri de manele,filme deocheate si alte prostii.va felicit initiativa,aveti suportul meu.si app ce trebuie schimbat,totul!!!si asta spune multe
al33xxxx

Mesajde al33xxxx pe 31 Iul 2008 19:24

da dar inainte de a face ceva trebuie sa ai sprijin,pe al meu asta care critica il aveti,dar pe al celor pe care nu ii intereseaza nu il veti avea,si astia sunt multi,mai intai trebuie o politica de educare si apoi sa punem bazele unui proiect de transformare al amcinului,ce ziceti de niste afise foarte sugestive ce se pot gasi pe stalpii macinului cu gunoiele,iarba si toata mizeria ce se afla in unele locuri care au putea aduce profit:rezervatia si dunarea,parcul si multe altele,sunt atatia care au ajutor social crezi ca nu ar fi in masura sa aranjeze putin parcul acela?eu zic ca da,si mas duce si eu
al33xxxx

Mesajde dedea pe 31 Iul 2008 20:43

CE trebuie schimbat....s-a cam spus sau nu....probabil problema ar fi CINE!!L revolutzie a spus cineva(Silviu Brucan daca nu ma insel) ca or sa mai treaca 20 ani sa intelgem DEMOCRATIA. atunci lumea la luat in ras... l-a facut senil...etc.

toti spuneau ca au inteles:facem ce vrem....aiai democratia!!!pana nu schimbam de la conducere pe cei care asa au inteles revolutia si democratia....nu se schimba nimic

Hai sa ne invatam minte sa mergem la vot sa alegem un primar caruia sai putem cere sa faca ceva in oras

eu cred ca ar fi INCEPUTUL...INCA 4 ANI.... D-nul Brucan a fost un optimist
dedea

Mesajde Vineri13 pe 31 Iul 2008 21:20

vreti sau nu vreti sa recunoasteti ..fata macinului s-a schimbat mult in ultimii ani ..in bine zic io :D si se vor mai schimba multe, e nevoie de timp numa`
Vineri13

Mesajde kili pe 31 Iul 2008 22:05

Se pot schimba multe si eu cred ca e bine sa incepem cu mentalitatea. Multi au fost in afara, multi am plecat in orasele mari, hai totusi sa punem in aplicare ceea ce vedem peste hotare si in acele zone unde, de drag ai merge mereu.
kili

Mesajde deea pe 01 Aug 2008 00:01

conducerea in totalitate si ignoranta locuitorilor.
deea

Mesajde Adrian pe 01 Aug 2008 00:49

Privire din afara: orasul asta nu are strazi si servicii.
Vara trecuta mi-am propus sa ma mut in Macin, sa lucrez de acolo macar vara.( stau in Bucuresti )

Si am ajuns, am ocolit gropile si noroiul, am intrat in casa. Am fost la cateva magazine, nu am vazut nicio reclama in oras la servicii internet ( adica nu romtelecom sau rds, o retea locala cu net de mare viteza ), deci se merge tot pe reclama "intreaba-ti vecinul". Cine are timp de asa ceva ?

Restaurante care livreaza la domiciliu, magazine cu haine decente, ceva entertainment...
Vreau cand ies pe strada, daca e intuneric, sa nu cad in groapa, si la juma' de ora, asa, poate o masina de politie trece pe langa mine...

Vreau cand ma duc la magazin sa fie cineva care sa ma faca sa vreau sa revin, nu sa caut alt magazin.

Vreau sa se schimbe orasul asta in care am crescut si unde am bunici cat inca sunt in viata si cat sunt inca tanar. Altfel raman unde sunt. Poate mai vin in vizita...
Adrian

Mesajde crinutza_angel pe 01 Aug 2008 12:02

Nu poti spune ca nu s-a schimbat nimic in Macin, ca a ramas acelas oras de acum zece ani. Gropi si noroaie sunt peste tot, mai ales in Bucuresti. Toata Romania este plina de asa ceva, asa ca nu poti condamna un oras de max 12000 locuitori. Crede-ma ca Macinul are sosele bune, are cateva magazine alimentare mereu aprovizionate, o retea de interent de mare viteza careia i se va face publicitate si inca se investeste. Dar nu le poti avea pe toate asa batand din palme. Bani sunt in orasul asta, pentru ca nu degeaba avem 3 banci. Eu cred ca multi tineri pleaca de aici din cauza locurilor de munca prost platite si in numar foarte mic, dar nu putem spune ca orasul asta este varza. Si daca te duci in Bucuresti la pomul cu mere laudate, crede-ma ca politia l-a fel de ignoranta este, noroaiele sunt cu mult mai mari si lumea este cu mult mai rea decat cea din Macin. Nu cred ca noaptea cand mergi pe starada cazi in gropi, sau iti da cineva in cap. Eu cred ca aici vorbesti de Bucuresti.
crinutza_angel

Urmatorul

Inapoi la Diverse