Ce credeti ca trebuie schimbat in Macin?

Discutii diverse despre orasul Macin.

Re: Ce credeti ca trebuie schimbat in Macin?

Mesajde georgecantea pe 28 Aug 2008 19:09

Viitoarea piata va aparea chiar in locul in care mergeam noi cu totii odata pe an in luna august cam pe la final sa vedem unicul spectacol local si care strangea cam 90% din populatia macineana.
Exact Miiss Arrubiana adik la Arena de Box (fosta)
In prezent la aceea adresa nu a mai ramas "in picioare" decat gardul metalic de jur imprejur.
Acolo "se aude" ca se va face viitoarea piata, oricum consilierii locali vor demara proiectul la inceputul anului viitor (dupa buget, adik prin aprilie).
in fine, de facut se va face , dar ... dureaza.
georgecantea

Mesajde Gabry pe 28 Aug 2008 20:21

Ii dau dreptate lui George.Noi aici vorbim despre orasul pe care am vrea sa-l avem nu de cel pe care putem sa-l avem.Ideile si gandurile noastre sunt multe dar possibilitati,de unde?Credeti ca eu n-as vrea sa stau in Macin unde am crescut si unde am toti prietenii si colegii,la casa mea linistita decat aici intr-un apartament micut si in aglomeratie,smog...Eu sincer in toate discuttile de genul asta nu am intervenit deoarece nu am mai dat prin oras de 5 ani si nu stiu cum e si ce s-a schimbat.nu am nici macar idee cine e primar la noi in oras,dar deja acum 5 ani inainte sa plec Macinul decadea...Tineri nu mai ieseau la discoteca pt.ca era superpopulata de rromi terasele idem asa ca toti plecau prin sate.Ca sa vezi satele ne ofereau mai multe puncte de interes decat orasul nostru.Aiurea!Eu una ma distram dar sincer imi aduceam aminte cu parere de rau de timpurile cand am inceput sa-mi fac si eu aparitia prin discoteca(cca 14 ani) si cat de mult imi placea discoteca de la turist si mai ales cea in aer liber pe timp de vara.Acum din cate am inteles discoteca nu mai e,cred si eu ca Stanel s-a saturat sa-i distreze pe tigani.Eu inca nu m-am hotarat sa vin in tara dar tare mi-e teama ca atunci cand o sa vin o sa ma plictisesc sau o sa ma duc si eu ca voi in alte sate din imprejurimi...
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde jordas pe 13 Sep 2008 06:46

Un pod mai fratilor, la Braila, si sa vedeti cum vin si investitori, bani, locuri de munca, nu mai pleaca tinerii de-acolo, etc.

Asta i-ar trebui in primul rand Macinului
jordas

Mesajde georgecantea pe 18 Sep 2008 23:36

In primul rand mentalitatea noastra a tuturor.
Sa avem un simt civic de invidiat si apoi sa cerem celorlalti
Sau macar sa ne pese catusi de putin de ceea ce exista in oras, de lucrurile ce vor fi si de acele lucriri pe le consideram valori.
Putem?
Putere avem, atunci cand ne alegem primarul si consiliul local, atunci cand apelam la autoritati (institutiile statului), sa punem piciorul in prag, sa fim corecti cu noi insine, nu sa venim in Macin sau pentru cei plecati din tara, sa venim "acasa" si sa facem afirmatii de genul: "birocratie mare baaa in tara asta", sau "ce draku sa faci in orasul asta", sau "ce face ma primaru' asta, da consilieruii, vicele", sau "ce ma aia e' fantana arteziana, ala e parc, ala e stadion", sau "unde sa te duci ma in orasul asta, n-ai un bar n-ai o terasa", etc. etc. etc.
Deci pentru noi toti care am facut si facem genul acesta de remarci, nu uitati ca o parte din vina o purtam noi insine,
nu cred ca e corect sa stam si numai sa criticam
Oameni buni dak nu va place cum arata Macinul zilelor de azi IMPLICATIVA fratilor si schimbatil, cum? nu stiu ... o organizatie non guvernamentala, investiti pe plan local, inscrietiva intr-un partid, orice ...
georgecantea

Mesajde chrisrotlmacin pe 19 Sep 2008 02:32

Schimbarea mentalitatii se va face in timp .In primul rind este necesara o transparenta din partea primariei .

Sa fie facut public cate fonduri s-au colectat , ce fonduri au venit central ,cum s-au utilizat aceste fonduri ,ce firme executa lucrarile contractate de primarie ,etc . Exista un web site http://macin.romclub.ro si cam atat . Macar sa foloseasca un panou in fata primariei unde sa prezinte aceste date .
Sa se anunte si sa se explice ca exista finantare din fonduri europene pentru agricultura ,mici intreprinderi si agroturism .

Una din principalele probleme la nivel regional este podul . OK , vin in Macin ,investesc intr-o fabricuta ,orice , iarna cind este gheata pe Dunare sau soseaua Macin-Smardan inchisa din cauza nivelului ridicat al Dundarii trebuie sa ocolesc pe la Harsoava daca vind de la Bucuresti . Nu mai zic daca vin de la Iasi sau de la nord prin Moldova . Asta e o problema care pe mine personal ma retine sa investesc in Macin . Clentii nu stiu de gheata sau alte probleme ,isi vor produsele la timp. Ca exemplu mai rentabil iesi sa-ti iei teren la Vladeni linga Braila ,e ieftin ai sosea nationala aproape in toate directiile si mana de lucru la fel de ieftina . Sa-l dea japonezilor sa-l faca in concesiune sau cui vor ei , nu ma streseaza sa platesc taxa la pod dar sa stiu ca ajung intodeauna .
chrisrotlmacin

Mesajde georgecantea pe 19 Sep 2008 23:45

Corect toata lumea vrea pod e si normal nu?
A si la faza cu publicitatea activitatilor primariei se face dar undeva pe un geam termopan cu afise de A4 la intrare in institutie si la un afisier, doua parca amplasate pe trotuarele de jur imrejurul parcului primariei.
Publicitate la nivel local se face, mai mult nu poti sa-i ceri primarului si celor abilitati cu aceasta sarcina.
Dak ar fi existat un ziar un post de radio local
poate ar fi stiut mai multa lume dar nu asta e problema macinului
ci POD-ul
locurile de munca etc.
georgecantea

Mesajde chrisrotlmacin pe 19 Sep 2008 23:57

Ok . Vrem pod atunci sa-l cerem . Daca stam tacuti nu se face nici in 50 de ani .

Sa se faca o petitie semnata de toti locutorii si de cei din localitatile invecinate inclusiv Braila ,Galati . Eu zic ca lejer s-ar strange 200.000 de semnaturi scrise intr-un an si inca pe atata on line . Sa se mearga din poarta in poarta si sa se adune semnaturile .

O demonstratie , chemat citeva televiziuni interne si externe si sa vedeti ca atunci atragem atentia guvernului .

Imagine
chrisrotlmacin

Mesajde jordas pe 24 Sep 2008 06:18

Degeaba avem semnaturi daca n-avem bani...

Sa strangem ban peste ban intr-un cont, luna asta 50 eur, luna viitoare 100, fiecare cat si cum poate si poate in 50 de ani avem si noi bani de pod :P

Va dati seama daca incepeam acum 50 de ani? :))
jordas

Mesajde singlecrys pe 06 Oct 2008 13:28

sal. scuze ca intervin ...podul pe care voi toti in asteptati se pare ca mai dureaza pana se va realiza ceva, din cate stiu eu, diabia acum se organizeaza o licitatie pentru a se proiecta podul, care va fi doar auto(nu si feroviar)!implicate vor fi consiile celor doua judete, adica Tulcea si Braila, Galatiul neimplicandu-se in acest proiect ! Consililul judetean Tulcea doreste realizarea acestiu pod, doar ca Presedintele Consiliului jud Braila nu prea vrea, din cauza ca "nu este trafic", dee asa zice el ( cica ar fi mana in mana cu cei de la Romnav, sau ce a mai ramas din el!).Zona ar avea o dezvoltare enorma daca acest pod se va face, investitori si multe multe altele! Cam atat am avut sa va zic! [Informatiile le am din SURSE sigure]
http://turcoaiaforum.forumhit.ro ...forum pentru turcoaieni
singlecrys

Mesajde al3csu pe 06 Oct 2008 15:29

pe pagina primariei din braila era un proiect al podului facut de prin 2006, nu stiu daca mai este, oricum cred ca se intarzie intentionat lucrarile, se castiga prea bine din trecerea cu bacul.
http://www.primariabraila.ro/ sus in partea dreapta "Prezentare POD peste DUNARE"
al3csu

AnteriorUrmatorul

Inapoi la Diverse