Profesori celebri de la scoala 2

Discutii si amintiri ale elevilor din scoala nr. 2

Profesori celebri de la scoala 2

Mesajde al3csu pe 03 Oct 2008 14:00

Sa ne aducem aminte de profesori din generala, fiecare cu bune si cu rele
Buiculescu - profu de istorie - (fetele in fusta erau mutate in primele banci :) )
Serghi - profu de georgafie - (daca nu erai atent luai bataie)
profu de biologie, nu mai retin cum il chema (trei sferturi de ora preda lectia, un sfert somn)
Daca va mai aduceti aminte si de altii va rog sa continuati lista
al3csu

Re: Profesori celebri de la scoala 2

Mesajde Gabry pe 03 Oct 2008 15:14

Aaaa super topic-ul.Proful de biologie Mititelu?Toata clasa mea avea ceva cu el el nu ne suporta dar nici noi.
Ar mai fi dirigintele meu D-l Petre care 80% din lectii era mahmur...Hihihi.
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde Maryline pe 03 Oct 2008 23:52

Legat de domnul Mititelu, la unele ore se juca Nintendo (parca asa se numea...) si noi trebuia sa facem rezumatul lectiei din manual...pierdere d timp. In rest, alti profi: doamna Rizea (mi-a fost diriginta si e o pers deosebita), domnul Rizea (prof d mate), doamna Roata (profa d franceza)...hmm...profu' de sport Bujenita care desi avea intrare in biroul lui si prin vestiarul baietilor dansul intra totusi pe la fete :oops: profu' de fizica Oprescu (imi aduc aminte cum stateam aliniati in fatza laboratorului d fizica, la nu stiu cati centimetri distanta de perete :)), si ne faceam rugaciuni cand era zi de ascultare)...mai sunt multi dar deocamdata nu-mi mai trece nimeni prin minte :D
Maryline

Mesajde xTaZ pe 13 Oct 2008 19:13

Maryline scrie:profu' de fizica Oprescu (imi aduc aminte cum stateam aliniati in fatza laboratorului d fizica, la nu stiu cati centimetri distanta de perete :)), si ne faceam rugaciuni cand era zi de ascultare)

Domnu` Oprescu...fostu' meu diriginte 8-) ...acum un an asta faceam si eu...rugaciuni inainte de ascultare :lol: ...are un stil foarte...sever de a asculta elevii...cand ne auzeam numele strigat si trecut pe LISTA NEAGRA stiam ca nu mai iesim "vii" de acolo :lol:
xTaZ

Mesajde paoola pe 25 Oct 2008 15:52

E imposibil sa uiti de orele de biologie cu d-nul Mititelu....! Trebuia sa aducem o floare in glastra pe an ..sau ceva de genul asta ca sa iti puna nota. Si iti punea nota in functie de cat de frumoasa era floarea. Eu stiu ca luasem 8, ca mama s-a zgarcit si mi-a dat sa duc un pui de floare.. :D
aaa..Sau cum copiam la el...Dumnezeul.. Luam subiectele dinainte de la A sau de la C, (ca astia dadeau lucrare inaintea noastra)ca eu eram la B si veneam la ora cu lucrarea gata facuta pe fitzuici. Si intr-un an...l-a prins pe unul din prima banca copiind (asta era Dicianu), el a parat-o pe colega ("Domnu' da' si Boerencu copie!")... care in cele din urma..suparata ca va lua 2... a spus ca de fapt toata clasa copie... ca ne-au dat subiectele aia de la C. :D
paoola

Mesajde paoola pe 25 Oct 2008 15:55

Si tot legate de ora de biologie.. erau momentele in care zburau zeci de pixuri prin clasa..pline de biletele pe care ni le trimiteam unul altuia. Pentru ca de! ce erai sa faci o ora intreaga in care profesorul te punea sa conspectezi lectia si el citea ziarul..sau dormea... Normal ca te plictiseai si oricum intotdeauna se gaseau lucruri importante de comunicat cu colegii de breasla... :lol:
paoola

Mesajde paoola pe 25 Oct 2008 16:01

Cat despre Domnul Oprescu...ce sa spun... ca ma enerva ca imi spunea "costitza" si ca aveam un caiet de matematica la fizica, liniat cu doua linii rosii la distanta de 4 patratzele, ca o idee noua era scrisa de la capat la o distanta de doua patratele, iar definitia era subliniata cu 2 linii rosii, si concluzia cu o linie rosie. Am mai pastrat si acum caietele de fizica. Erau impecabile. Daca mi se parea ca scriu urat rupeam pagina si scriam din nou. Ca la sfarsitul semestrului primeam o nota la caiet. Si oricum asta era salvarea noastra la medie...ca la cum ne descurcam la fizica. Eu una inafara de teoriile invatate pe de rost.. nu stiam sa rezolv nici macar un centimetru din problemele alea.
paoola

Mesajde Iulia pe 23 Apr 2010 16:22

xTaZ scrie:
Maryline scrie:profu' de fizica Oprescu (imi aduc aminte cum stateam aliniati in fatza laboratorului d fizica, la nu stiu cati centimetri distanta de perete :)), si ne faceam rugaciuni cand era zi de ascultare)

Domnu` Oprescu...fostu' meu diriginte 8-) ...acum un an asta faceam si eu...rugaciuni inainte de ascultare :lol: ...are un stil foarte...sever de a asculta elevii...cand ne auzeam numele strigat si trecut pe LISTA NEAGRA stiam ca nu mai iesim "vii" de acolo :lol:

Da iti aduci aminte cand am facut mare taraboi ca i-a prins politia pe Cristi si pe Riad parca cand beau in cimitir la umbra crucii? :lol: :lol: :lol: ..aaa si parca mai era si Ionut G. cu ei...ala era beat crita, nici macar nu mai stia unde ii e casa. De la intamplarea aia, intr-una facea misto de ei, ca daca le e foame sau sete se duc la umbra crucii si stau cu mana intinsa si primesc pomana de la babe :lol: :lol:
Iulia

Mesajde Quark pe 28 Apr 2010 17:23

din pacate dl. Oprescu nu ii invata pe elevi exact ceea ce era mai important de transmis : fizica. Pot spune ca am fost un privilegiat, am facut materia asta cu dl. prof. Eiub Faat. Fara suparare, dar nu cred ca exista termen de comparatie intre dansii.
Cunosc elevi de liceu (considerati buni) proveniti de la scoala 2, care nu cunosc lucruri elementare de fizica, si nu ma refer la definitii sau formule, ci la intelegerea unor lucruri si concepte banale....
Cand ajungi aici, e de inteles cat de usor se poate detesta o materie absolut superba, care implica mult mai putina munca bruta comparativ cu altele. Fizica , nici macar la facultate, nu-ti va consuma noptile (asta doar daca nu le lasi pentru seara de dinaintea examenului), dar iti va cere tot timpul concentrare.
Pe dl. Eiub nu-l interesa cat de frumos recitam o definitie, ci cata fizica am inteles noi dintr-un fenomen. Cand era vorba de formule, te corecta, la el important era sa ii demonstrezi ca ai inteles si ca le poti explica logic si inlantuit. Si aici nu mai mergea sa bagi definitii seci. Pleca de la cele mai simple exemple pana la lucruri pe care nu le intelegeam pe moment dar pentru care se oprea din predat si le explica. Exista si o parte aplicativa in ora dansului, ne invata sa nu ne temem de cabluri, legaturi, magneti si alte minuni. Si avea si suficient de mult umor, cat sa ne faca sa ramanem atenti la ce ne preda. Mereu ne demonstra ca lucrurile sunt simple si intuitive....
Trecand anii, si cunoscand oameni din toata lumea, incep sa inteleg ca ceea ce preda dansul atunci era ceva diferit fata de sistemul clasic romanesc... se apropia de felul in care se preda fizica in Vest, prin discutii care te provoaca sa-ti deschizi ochii si mintea, sa te intrebi, si sa te indoiesti.
Dansul a stiut sa ma faca sa iubesc fizica, trezindu-ma la timp , chiar daca asta a insemnat sa-mi dea un 3 mare cat mine si sa ma tina in sah cu o medie de 4.66 pe trimestrul 2 intr-a opta, ca mai apoi sa ajung sa incep o cariera in domeniu.
II doresc multa sanatate si ii transmit tot respectul meu.
Quark

Mesajde doruflorin pe 10 Feb 2011 02:01

Intamplator am dat de acest forum macinean, in care vad ca isi exprima opinia cu privire la diverse domenii cetatenii interesati de soarta Macinului.Fiindca este vorba in aceasta sectiune de profesorii pe care i-am avut in gimnaziu, vreau sa spun ca imi aduc aminte cu placere de cativa profesori ,care mi-au format si modelat personalitatea.Am venit la acesta scoala in clasa a V-a, din Luncavita.
Incep cu d-nul prof.Vinga,care in maniera sa personala , ne-a impus o rigoare si disciplina aproape spartana.Avea o cultura f.vasta( o adevarata enciclopedie) si asta se vedea la fiecare lectie pe care o preda.Nu accepta sa copiem rezumate ale diverselor opere literare ci ne punea sa le concepem noi,asta in contextul in care aveam "obligativitatea" sa citim aceste opere.Orele de dirigentie erau adevarate "tribune" de idei si norme de viata, pe care nu am sa le uit niciodata.Deasemenea , lectiile la latina erau adevarate discursuri de oratorie antica. Ne punea deasemenea sa scriem schite si nuvele, pe care le citeam in fata colegilor si care erau mai mult sau mai putin apreciate.In clasa a VI-a am inceput sa public aceste creatii ale mele in revista scolii "Hercinica", revista pe care o infiintase impreuna cu alt profesor,d-nul Oprescu(era directorul scolii).Mi-aduc aminte ca "Hercinica"a a fost prima revista scolara din Macin si care inca de la prima aparitie a fost premiata la nivelul judetului(am participat vreo 3 ani la rand la festivitatea de premiere de la Palatul Copiilor din Tulcea).Totodata ne punea sa citim si sa scriem povestiri S.F., lucru care mi-a deschis noi orizonturi .Am inteles ca de un an a iesit la pensie.Mare pierdere pentru scoala macineana.
Fiindca am amintit ceva mai sus de d-nul prof.Oprescu, am sa continui cu dansul.Era un dur dar si un tip f.ordonat si asta ne-o impunea si noua, care eram niste bieti scolari speriati si total dezordonati.Asa cum spuneau si cei de mai sus, caietele si notitele mele la fizica erau adevarate opere de arta caligrafica.Ideile principale trebuia sa le luam cu liniuta de dialog, definitiile si formulele trebuiau scrise intr-un anumit mod, precum si faptul ca problemele rezolvate erau impartite in doua:teme obligatorii si teme suplimentare.La inceput nu am inteles de ce trebuia sa fiu asa de ordonat, cand era mult mai simplu sa luam notite la fel ca la celelalte materii.Deabia in clasa a VII-a , dupa olimpiada de fizica si dupa ce un semestru intreg am participat la Centrul de excelenta la fizica, am inteles cat de important este ca la stiinte sa fi f.ordonat si notiunile sa le ai f.clare in minte(acest lucru l-am aplicat si la alte materii, inclusiv in liceu).La acest Centru de excelenta am avut ocazia sa fac cursuri si cu d-nul Eiub, de la Scoala Nr.1.Ca si stil de predare era f.asemanator cu profu' nostru dar mult mai putin ordonat si mai lapidar in explicatii cu privire la notiunile teoretice.Am vazut un comentariu mai sus , al lui Quark si care afirma( fara macar sa fi facut o ora cu Oprescu)ca elevii veniti de la Scoala 2 nu prea le aveau cu fizica.Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar la liceu nici un coleg de la Scoala 1 nu era sigur pe fizica, toti avand idei destul de vagi in ceeace priveste continutul fizicii iar la olimpiada se clasau de obicei pe ultimele locuri.La ore , cand rezolvam probleme(am facut cu d-nul Radoi primii doi ani), intotdeauna asteptau sa fie corectati la scrierea formulelor(asa erau obisnuiti, imi spuneau cei mai multi), niciodata nu stiau clar la ce fenomen se refera.In schimb, erau mult mai dezinvolti si joviali cu profu' Radoi.Dupa un timp am inteles de ce aveau acest comportament,d-nul Radoi fusese elevul d-lui Eiub.Mai tarziu, cand am ajuns la alt liceu(am plecat cu parintii la Constanta),am constatat ca stilul acesta ordonat si clar al notiunilor era cheia reusitei la facultate si chiar mai departe(am facut un master in Franta in domeniul ingineriei).
Totodata ,pe langa orele de fizica , sub indrumarea d-lui Oprescu ,am facut alaturi de alti colegi , prima revista scolara de S.F. din judet-Galaxy-care ca si Hercinica a fost premiata inca de la inceput.Nu stiu cum mai este acum, dar la acea vreme era o adevarata batalie cine sa faca parte din colectivul de redactie.Articolele erau elaborate de elevi iar noi,cei din staf daca vroiam sa publicam ceva trebuia sa citim critica literara S.F., pe care o imprumutam din biblioteca personala a profului(avea toata colectia de Almanahuri S.F. dela aparitie).Deasemenea tot colectivul de redactie facea parte din dintr-un club numit "SPACE SCOUTS-UFO FAN CLUB"(Cercetasii spatiului-OZN fan club),care avea si un logo, desenat de o colega(atunci am auzit prima data de logo).Tot sub indrumarea lui ,am stabilit heraldica steagului scolii.De atunci am indragit aceasta stiinta(heraldica) si a devenit un hoby pt.mine.
Intotdeauna ma voi mandri cu faptul ca am absolvit Scoala"Gh.Banea" si ca am avut o pleiada de profesori "europeni".Educatia primita a fost de inalta calitate iar atunci cand am ajuns la Constanta,la Liceul Mircea cel Batran,colegii de acolo habar nu aveau de multe din ceea ce stiam eu.Nu stiu daca la cealalta scoala s-a"deranjat" careva sa faca ce au facut cei doi profesori mai sus amintiti si altii alaturi de ei, pe care o sa-i amintesc intr-un alt topic.
doruflorin

Urmatorul

Inapoi la Scoala 2