as vrea sa vin acasa!

Comunitatea macinenilor care si-au parasit tara.

as vrea sa vin acasa!

Mesajde faiton maria pe 02 Aug 2011 20:11

stiu ca pare banal acest mesaj si poate multora li se va parea o expresie naiva, dar nu conteza: as vrea sa vin acasa!
nu am cuvinte ca sa va pot descrie cat e de dureros cand ma gandesc ca am o casa in macin si eu stau in italia ca sa platesc chierie si sa cumpar tot de la supermarket, pentru ca altfel nu pot, sa muncesc intr-un birou de recuperat credit.....oricum stau bine in sensul ca sunt indipendenta si nu am nevoie de ajutor nimanui ......
imi aduc aminte serios de anii copilariei cand ai mei abia reuseau sa ajunga la sfarsitul lunii...eu imi aduc aminte totusi ca reuseam sa facem agricultura biologica si nu aveam nevoie de cine stie ce, tigari, cafea, zahar, ceea ce nu reuseam sa facem in casa.. acum ma gandesc la lucrurile astea cu placere si un pic de melanconie pentru ca as vrea sa le fac din nou, din pasiune si pentri sanatate, ..... eu ma gandeam chiar la o afacere, la o cooperativa, as fi gasit si niste sponsori sau asociati care ar fi de acord dar in macin...... mi-e cam frica sa-i aduc sa vada terenul sa nu cumva sa aiba vreo surpiza neplacuta.....
(ma bucur totusi ca hotelul din macin a fost renovat asa cand voi veni cu prietenul, am unde sa dorm :-) )
mi se intampla des sa ma gandesc acasa la macin, imi pare rau cand aud ca nu ai unde sa bei o cafea sau un suc in macin..... ca nu sunt tineri, doar rom.... ca nu ai unde sa te duci sa-ti tai parul sau sa-ti faci unghiile......
acum va povestesc de ce mi s-a intamplat mie cand am venit acum trei ani....
am venit la sfarsitul lui septembrie ca sa-i fac o surpriza unei verisoare in ziua nuntii. nu mi-am facut parul, unghiile di restul gandindu-ma ca era evident ca intr-un oras putem sa gasesc un coafeur deschis, nu? nu a fost deloc asa .... deci a trebuit sa caut de nebuna..... si mi-am facut parul la o femeie acasa.... nu va spun ca nu avea nici macar apa curenta calda..... cava de nedescris si mi-a luat daca nu ma insel dublu decat ar fi trebuit, normal cum eu nu am intrebat nimanui cat ar fi trebuit sa platesc si am fost proasta sa spun ca tocmai ce ma intorsesem din italia...... cu unghiile la fel..... oameni buni e rusinos!!!!...... invatare de minte : imi fac tot inainte de a veni!!!!
ma gandeam si la o alta afacere pe care am putea sa o facem, noi tinerii e pretutindeni macineni... am putea descide un centru estetic di de benessere bineinteles cu ajutorul U.E. unde sa poate gasi eventuali turisti, pentru ca dupa parerea mea macin e super frumos si numai din prietenii mei daca i-as invita cred ca in fiecare an minim 20 de persoane ar veni luna, mai ales pe timpul verii.....( chiar o agentie de viaggi este in macin? care sa organizeze excursii, ecc .... nu cred)dar normal avem nevoie de un sprijin politic sau cel putin un consilier , pe cineva care sa ne "ajute" sa nu inchidem inainte de a deschide..... intrebarea e: cati ani trebuie sa mai asteptam ca sa incepem sa schimbam ceva? noi tinerii din ziua de azi care avem o licenta, experienza si am vazut cat de cat ce inseamna inovatie, pentru ca am satt ani de zile in strainatate dar chiar si cei care sunt la bucuresti (minim 60% din persoanele de varsta mea sunt in bucuresti, pun pariu pe ce vreti) si avem capacitatea de a realiza ceva complet nou si pentru viitor..... ce asteptam? eu va spun sincer in italia nu am venit ca sa raman pentru totdeauna, aici nivel de trai nu mai e cum era odata. multi vor sa se intoarca. eu sunt de acord cu cine spunea ca romanii chiar daca duc foamea in strainatate si acasa au o casa un teren sau oricum o oportunitate nu se intorc pentru ca le e rusine...... e adevarat, dar dupa mine e o mare prostie.......... imi plac mult greceni! au fost inafara au investit si au adus acasa..... bravo lor! asa ar trebui sa functionese si cu noi macinenii ......sper sa va faca sa reflectati un pic situatia din ziua de azi!
sa stiti ca situazia se agreaveaza peste tot si ca intradevar criza se simte..... stiati ca presedintele italiei a renuntat la marirea de salariu pana la sfarsitul mandatului, 2015? oare in macin, ca sa nu zic romania vreun primar sau deputat sau senator ca sa nu zic presedinte ar face un gest de genul asta?
eu sunt aici de 6 ani si cand am venit intr-adevar lucrurile stateau altfel. cu 50 de euro reuseam sa facem cumparaturile prt 4 persoane pe saptamana, acum iti trebuiesc minim 100. si asta sa zicem ca e normal.... suntem in italia, in 6 ani se maresc preturile, dar zau nu pot sa-mi dau seama cum reusiti voi sa traiti in romania cu salariile asa mici si preturile atat de mari. .... e impresionant. eu acum termin facultatea de stiinte politice si va spun sigur ca un post de munca nu il am asigurat si nici in romania sunt sigura. daca nu ai relatii sau nu dai ...... la cine trebuie nu ajungi nicaieri..... (una pe care nu pot sa o vad e ramona badescu care a dat o imagine rusinoasa a femeii in italia!!!! dar asa cum e, e pusa bine si nu cred ca se va intoarce in romania decand nu o s-o mai vrea nimeni ca sa o .....)
faiton maria

Re: as vrea sa vin acasa!

Mesajde danjalea pe 04 Aug 2011 12:43

Eu zic sa-ti termini facultatea si sa vii acasa. Treaba cu spagile pe la angajari, exista doar pe la bugetari. La privati, facultatea nu este suficienta, trebuie sa confirmi ca te descurci pe post. Firma la care lucrez eu aplica regulile pe care le-am precizat. Daca vrei sa afli cate ceva despre firma unde lucrez(www.curtearegala.ro , Face book vinuri de Macin). DAca mai citesti cateva materiale pe care le am postate la sectiunea "Turism", vei afla ca zona nu este chiar in letargie; lucrurile incep sa se miste, se cauta pensiuni ptr. cazare, apoi exista programul "Strategia UE pentru Dunare", care are foarte multe fonduri de accesat, ptr. mai multe domenii(poti cauta si pe google). Asa ca esti binevenita, sa pui in aplicare ce ai invatat in Italia, sau ce ai vazut acolo...Avem si frizerie si coafor, nu stiu cu manichiura si pedichiura daca se mai ocupa cineva. Dar porblemele acestea sunt minore, in week end poti pleca la Braila sau GAlati, sunt foarte aproape; gasesti acolo tot ce vrei...Cu banii trebuie sa ne invatam si cu mai putini, uneori, chiar daca ne-am invatat sa castigam mai mult(poti face economii daca iti faci singura manichiura...a fost o gluma, dar cu chibzuinta poti sa duci un trai decent); am vazut si noi problemele prin care trece acum si Grecia si Italia, Spania si Portugalia...Vremurile bune s-au cam dus..Alegerea este a ta; mai ales ca ai si casa in MAcin. Tinem legatura!
danjalea

Inapoi la Macineni in lume