Sa reintorc macinenii!?

Propune sau comenteaza subiectul lunii.

Sa reintorc macinenii!?

Mesajde marian pe 01 Dec 2008 23:16

Suntem în criză, criză financiară. Unii o simt mai mult, alții mai puțin, deocamdată. Criza financiară ne afectează cel mai grav prin pierderea locurilor de muncă. Apoi încep toate... Fără loc de muncă ești fără bani, fără bani nu-ți poți plăti datoriile lunare (chirie, întreținere, curent etc), încerci să economisești, renunți la anumite lucruri, mai ai și un copil etc ...
Cei care locuiesc în Măcin, în principiu, dacă nu dă faliment nicio firmă, nu ar trebui să fie foarte afectați. Dar dacă ne gândim ca o proporție foarte mare o au confecțiile, încep să-mi fac griji serioase. Industria textilă este foarte afectată de acestă criză econimică după cum se spune și in articolul din Business Standard.
Dar eu voiam să ajung în altă parte, la măcinenii plecați în stăinătate... În Spania sunt foarte mulți, iar țara este foarte afectată de criză... nici Italia nu o duce prea bine... Ce vor face oamenii noștri care sunt acolo dacă își pierd locurile de muncă? Se vor întoarce acasă, la Măcin?
marian
Site Admin

Re: Sa reintorc macinenii!?

Mesajde georgecantea pe 02 Dec 2008 23:43

Bai esti nebun?!
Macinenii nostri din Italia si Spania prefera sa "faca foamea" acolo decat aici. Si pana la urma tu ce crezi, de bine au plecat oamenii astia din oras, din tara. Nicidecum.
Si mai e o vorba, ce face romanul cand e criza? Simplu - mai schimba 50 de euro :lol:
georgecantea

Mesajde Maryline pe 03 Dec 2008 14:33

Am cativa prieteni de familie care muncesc de mai multi ani in spania si de ceva timp lucrurile nu mai merg bine pe acolo. Prin urmare, se gandesc sa se intoarca in tara, dar nu in macin ci undeva prin vestul tarii :D Si mi se pare absolut normal ca cei care se intorc in tara sa se stabileasca in alta parte.
Maryline

Mesajde Nico pe 03 Dec 2008 14:45

Parerea mea este ca depinde de situatia fiecaruia. Nu cred ca putem generaliza situatia. Cei care au familii si "radacini" in strainatate vor prefera ramana afara, cei care sunt flexibili, poate ca se vor gandi la posibilitatea intoarcerii in tara.
Nico

Mesajde georgecantea pe 04 Dec 2008 23:23

Maryline are dreptate zilele trecute am auzit si eu pe cineva care mi-a spus o asemenea chestie. Mai precis femeia cu care vb i-mi poveste-a de fiul ei. A acceptat sa vina in tara dar nici decum in Macin, baiatul si-a cumparat un apartament in Galati, si au decuis ca e mai bine decat in Macin. Se inseala oare?!
georgecantea

Mesajde marian pe 05 Dec 2008 00:21

Eu puneam problema în felul următor: mă întorc la mama acasă, nu plătesc chirie & stuff, iar cu banii stânși (dacă am reușit să stâng ceva) pot trăi aici. Ideea e că este o alternativă de moment, pentru că oricum ai nevoie de job, iar în Măcin nu-s... dar nici nimeni nu face nimic pentru a fi, parcă...
Eu vin și deschid un business în Măcin, mă ajută, susține cineva? Poate doar să-mi spargă prăvălia și să-mi fure tot, s-au mai întâmplat și destea... :(
Sau mai există o variantă, dacă nu ma bag în politică, să am tangenge cu oamenii de pe acolo, să mi se pună bețe în roate... Dacă Primăria vrea un site, de exemplu, îl va face cu o firmă din altă localitate... în loc să-și susțină un business local. ;)
Eu chiar aș putea veni în Măcin să fac asta, acum, în București lucrez de acasă, aș putea face același lucru în Măcin, fără chirie și alte cheluieli, oameni să zic că mi-aș forma și aș face o echipă bună, aș crea niște locuri de muncă... dar există o mare problemă: ar trebui sa mă duc la Greci să beau un suc... iar prieteni... ar fi prea puțini... toți sunt plecați... Cine, din cei care sunt plecați, ar vrea să se mai întoarcă în Măcin dacă ar avea un job? Chiar sunt curios... poate ne întoarcem și facem o mică gașcă... :)
marian
Site Admin

Mesajde Maryline pe 05 Dec 2008 00:46

Eu nu m-as intoarce la Macin chiar daca as gasi un job acolo...Nu exista posibilitati de promovare,afirmare si nici nu se castiga la fel de bine ca intr-un oras mare. De exemplu, un contabil la Macin nu cred ca ia mai mult de 12 milioane pe luna, pe cand un contabil la Bucuresti sau in alt oras mare sub 35 milioane nici nu trebuie sa stea la discutii. Eu sunt studenta la Marketing si vreau sa ma specializez pe domeniul asta, pe relatii publice, publicitate poate...dar la Macin...unde pot sa fac eu asta? E drept, as putea sta linistita la mamy si la taty acasa, cu mancarica gata facuta, fara niciun stres...dar m-as plafona. In plus, nu cred k se va produce minunea ca Macinul sa inceapa brusc sa se dezvolte astfel incat sa fie rentabil sa stai acolo.
Mai mult, unde as putea sa ma distrez si sa ma relaxez la Macin? Ai zis-o chiar tu, Marian. Daca nu te duci nici la Greci, nici la Magnolia, singura "distractie" este sa stai acasa, eventual sa chemi cativa amici si sa te uiti la filme mancand muuuuuuuuult popcorn :lol:
Maryline

Mesajde caracter pe 06 Dec 2008 11:57

Tu sa stai drq unde esti ca nu are nevoie macinul de oameni ca tine !! Pt ce este forumul asta , sa mancatzi voi kkt care nici macar nu suntetzi in oras ? Cum naiba ajutatzi voi cu ceva orasul asta ? .. gaina obosita .. sa te duci la dracu ca acolo sigur o sa ai salariu mare
caracter

Mesajde marian pe 06 Dec 2008 16:04

caracter scrie:Tu sa stai drq unde esti ca nu are nevoie macinul de oameni ca tine !! Pt ce este forumul asta , sa mancatzi voi kkt care nici macar nu suntetzi in oras ? Cum naiba ajutatzi voi cu ceva orasul asta ? .. gaina obosita .. sa te duci la dracu ca acolo sigur o sa ai salariu mare

Și crezi că de tine ar avea nevoie? Tu de ce nu ești plecat din Măcin? Îl iubești prea mult? Scopul nostru nu este doar de a ajuta orașul, ci de a uni toți măcinenii într-un singur loc, chiar dacă nu locuiesc acolo. Și dacă vrei, consideră forumul ăsta al celor plecați din Măcin și tu stai pe forumul unde discută măcinenii adevărați (cei patrioți care își iubesc mult orașul). Te aștept aici când vei părăsi și tu orașul. :lol:
P.S. La următoarea intervenție de genul ăsta îmi va părea rău de tine...
marian
Site Admin

Mesajde regepsinan pe 07 Dec 2009 23:00

Bravo Marian,nu avem nevoie de mitocani pe forum se pot exprima pareri in mod civilizat<chiar daca sunt contradictorii>.
regepsinan

Inapoi la Subiectul lunii