Guvernul a triplat taxa auto pentru masinile SH

Motoare, masini, cai putere, tunning.

Guvernul a triplat taxa auto pentru masinile SH

Mesajde kili pe 05 Dec 2008 00:49

Guvernul a decis, joi, triplarea taxei auto de poluare pentru toate masinile second-hand de import incepand cu data de 15 Decembrie. Tot joi au decis cresterea primei de casare pentru scoaterea din uz a masinilor uzate.
Deci adio masini SH, nu ramane decat sa cumparam dacii care nu au luat nici 3 stele la teste.
kili

Re: Guvernul a triplat taxa auto pentru masinile SH

Mesajde marian pe 05 Dec 2008 00:53

Deci adio "jobului" unora din Măcin de a aduce mașini din Germania. Dar totuși ce facem? Credite nu se obțin, mașinile noi sunt scumpe? Cele SH sunt scumpite de această taxă, unde ajungem? La bicicletă? :?
marian
Site Admin

Mesajde kili pe 05 Dec 2008 00:55

Marian eu imi iau role.....Oricum la ce criza se anunta la anu.....faceti economii in cash.
kili

Mesajde Maryline pe 05 Dec 2008 00:58

Baieti (Marian si Kili) rolele si bicicleta sunt niste optiuni ffff bune...protejati mediul...nu poluati. Olanda e deja faimoasa pt faptul ca acolo se circula cel mai mult cu bicicleta.
Maryline

Mesajde marian pe 05 Dec 2008 01:03

Chiar am avut intenția de a-mi cumpăra o bicicletă, dar am vorbit cu un tip, de pe stradă, dacă se merită... mi-a răspuns că nu e sigură... cu câteva zile în urmă îl lovise o mașină, nu pățise nimic grav, dar avea bicicleta varză... În București, cel puțin, pe acele piste, care sunt doar în centru, că parcă până acolo am zbura cu bicicleta, sunt parcate mașini, pietonii se cred pe bicicletă etc... nu suntem încă educați. Și mai este o chestie de mentalitate. Dacă mă duc cu bicicleta la serviciu ar fi o rușine... cam așa gândesc mulți... :?
marian
Site Admin

Mesajde Nico pe 08 Dec 2008 14:44

Cat e acum taxa de inmatriculare?
Nico

Mesajde marian pe 10 Dec 2008 23:54

Păi depinde de la mașină la mașină, în funcție de an, capacitate cilindrică, emisia de dioxid de carbon, etc...
Se poate calcula online pe http://www.autovit.ro/taxapoluare2009.php
marian
Site Admin

Mesajde georgecantea pe 11 Dec 2008 23:25

tu cand i-ti mai iei masina, Mariane?
georgecantea

Mesajde marian pe 11 Dec 2008 23:54

Cu toate că este un moment bun acum în criză, pentru că sunt ieftine, în același timp e nașpa că nu prea poți să mai faci credite la bancă și nici nu prea mi-ar veni să-mi fac unul pentru că viitorul nu prea sună bine. Știi ce bine mă simt în perioada asta că nu am credite? ;)
Aștept să văd ce se mai întâmplă pe la anu și voi vedea... și cu criză și cu taxa și cu creditele...
marian
Site Admin

Mesajde paoola pe 13 Dec 2008 19:25

Pe de-o parte sunt de acord cu marirea taxei auto. Eu una m-am saturat de cei care-si cumpara BMW-uri de 1000-2000 euro ruginite si dogite care polueaza mult mai mult aerul decat acele dacii ale noastre. Sa fim seriosi.... cate jafuri si rable de genul asta s-au importat in ultimii ani la noi in Romania? Mi s-a facut sila: noi suntem tara care aduna toate ciurucurile de la toti. Zilele trecute am auzit o discutie in maxi-taxi cum ca unul si-a cumparat o masina de 900 de euro din afara (un W), iar omul era iritat de faptul ca taxa e cu mult peste pretul masinii.. Pai bine, bine... N-are decat sa plateasca! Pentru ca si-a cumparat o masina pe care as indrazni sa o numesc "bomba a poluarii". Al doilea lucru si foarte important este faptul ca Uzina Dacia s-a inchis pentru ca nu mai sunt vanzari. Sute de oameni au ramas fara locuri de munca. Si mai apoi, daca iti permiti sa iti cumperi o masina de marca, CA E DE MARCA, DOM'LE.. pai frate.. inseamna ca te tine sa iti platesti si taxa aia pe care au impus-o aia! Ca in afara, sa poti intretina o masina e un efort foarte mare, cu asigurarile imense de acolo. Dar noi...eh.. pai cum? Acum, acei negustori care aduceau masinile din afara au iesit in pierdere... mda.. pai cred ca ar fi cazut sa se apuce sa isi ia un serviciu mai bun... ! Eu una, posed o masina romaneasca. De fapt, sunt la a doua masina romaneasca (tot dacia logan) si sunt foarte multimita de ea. din toate punctele dunctele vedere.Ce-i drept, nu imi ofera luxul unei masini de marca nemteasca.
paoola

Urmatorul

Inapoi la Auto/Moto