Incepand cu 05.03.2010, Parcul National M-tii Macinului, are o macheta. Ea poate fi vazuta in holul Primariei Macin inca o saptamana de la data amintita anterior. Ca participant la evenimentul de prezentare oficiala, a cestei machete am pregatit un material.
In data de 04.03.2010, in Sala de Sedinte a Primariei Macin s-a desfasurat, sub egida Administratiei parcului National Muntii Macinului si Primariei Macin, primul seminar organizat in Macin, despre potentialul turistic pe care il ofera zona noastra si posibiliatati de promovare a obiectivelor pe care le avem in zona.
Au fost invitati reprezentantii celor doua institutii, oameni de afaceri, personalitati ale urbei. Cu aceasta ocazie a fost prezentata si macheta Parcului National Muntii Macinului, realizata de ing. Badilas Vasile, ranger in cadrul parcului.
Din partea firmei Alcovin Macin, am participat eu, in calitate de delegat si de persoana care se ocupa, in firma(alaturi de colegii de la marketing)de promovarea degustarilor de vinuri la « Crama Dobrogeana », de integrarea ofertei noastre intr-o oferta generala, pe care ar trebui sa o facem pentru toata zona. Discutiile au fost interesante, sau impartit materiale promotionale( ghidul turistic al PNMM, pliante cu degustarile pe care le organizam la « Crama Dobrogeana », cd-uri prin care se face lobby pentru infiintarea unui traseu cicloturistic intre Smardan si Macin). E un prim pas in stabilirea unor legaturi, in elaborarea unui program integrat de promovare turistica a zonei. Sa speram ca vor urma si alte intalniri, ca vor participa si alti agenti economici. Dl. viceprimar a amintit ca sunt sanse pentru infiintarea unui centru de informare turistica, chiar in acest an. S-a amintit ca prin insistentele d-nei Socobeanu Iordana(si prin donatia pe care a facut-o dansa), Universitatea Bucuresti v-a construi in zona « Lacul Sarat », un centru de cercetari de mediu care va purta numele »Ionel Socobeanu » ; un centru mare, spun eu, cu 5 sali de curs, o sala de seminariu, 12 camere a doua paturi, cu baie in fiecare camera, cu sala de mese. Costructia va demara in anul viitor, anul acesta fiind dedicat pentru obtinerea autorizatiilor. In acest lacas vor face practica studenti romani, dar si din Uniunea Europeana.
Lucrurile incep sa se miste in aceasta directie, despre care v-am vorbit si voi poasta cu sprijinul lui Marian, cateva fotografii.