Prima zi de scoala

Propune sau comenteaza subiectul lunii.

Prima zi de scoala

Mesajde kili pe 16 Sep 2008 00:02

Astazi a inceput scoala, prima zi de scoala pentru aproximativ 300 de mii de elevi, ce au calcat pentru prima data pragul unei scoli. Pentru alti 3 milioane de elevi, a insemnat inceputul unui nou an de scoala 2008 - 2009. Astazi mi-am amintit cat de frumos era in prima zi de scoala. De la clasa 1 pana in clasa a 12-a, prima zi de scoala era cea mai frumoasa si toti mergeam cu cea mai mare placere pentru ca nu faceam ore. Era o placere sa ne revedem colegii, sa povestim tot felul de intamplari din vacanta, sa ne incurajam si sa spunem ca anul ce va urma va fi mai bun si vom invata mai bine, sa ne revedem profesorii vechi si sa-i cunoastem pe cei noi. Anii petrecuti pe bancile scolilor sunt cei mai frumosi ani. Sunt anii in care ne formeaza ca oameni. Cat timp esti la scoala, vrei sa fi mare si cand ajungi sa termini scoala, facultatea, iti dai seama ca vrei sa fi iar la scoala. Iti aduci aminte de chiulurile pe care le trageai cu colegii si mergeai sa bei o bere prin barurile din apropiere, sau chiulurile de la ore si mergeai sa joci fotbal in curtea scolii. Amintiri care nu se vor uita indiferent de varsta. Tin minte ca-n liceu aveam un coleg foarte “nebun”, eu cu el intr-o zi am reusit sa mancam 50 de eugenii(eugenii bune suprapuse). Nu este exagerare, colegii daca-si mai aduc aminte pot confirma. Vremuri frumoase petrecute in cei 12 ani de scoala preuniversitara si 4 ani de facultate. Voi ce amintiri aveti de pe bancile scolilor?
kili

Re: Prima zi de scoala

Mesajde oanna pe 16 Sep 2008 00:36

Ai dreptate, Sorin, anii de scoala, mai ales cei din liceu, sunt cei mai frumosi. Si eu am simtit ca aceasta este perioada in care te formezi ca om, cu adevarat. Imi amintesc ca eram sefa clasei si era musai sa fiu prezenta cu flori pentru diriga. :D
Cred ca pentru 90% dintre liceeni, aceasta este o perioada in care traiesti prima iubire, prima dezamagire, iei cele mai mici note posibile, legi prietenii, chiulesti ca sa faci niste chestii banale si faci cate si mai cate...toate traznaile lumii. Ca, deh, daca nu acum, atunci cine? :lol: Era frumos...A fost.
Azi, si in Bucuresti s-a simtit ca a fost prima zi de scoala: autobuze aglomerate, copii, parinti, tineri pe strada cu flori in maini, altii mai rebeli doar cu entuziasm si fitze-n cap. Per total, o atmosfera frumoasa, calda (in ciuda vremii) care ma face sa imi amintesc de primele zile de scoala.
Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic!
www.oanna.eu
oanna

Mesajde daniela pe 16 Sep 2008 01:13

Cel mai bine imi amintesc frigul din liceu. Abia puteam scrie de inghetati ce eram. :geek:
Cu toate astea mi-as dori sa fiu din nou elev, sa mai fie o prima zi de scoala si pentru mine, sa astept nerabdatoare sa-mi cumpar rechizite, sa-mi scriu numele pe prima pagina a caietului, sa rasfoiesc manualele (captivante la inceput). 8-v Imi amintesc cu placere si prima zi din clasa I. Aveam niste emotii... Cu uniforma apretata si cu pompon in par (nu stiu daca se mai poarta acum), cu ghiozdanul in spate si cu flori in mana am urmat-o pe doamna invatatoare in clasa in care urma sa invatam 4 ani. Pe fiecare banca era cate o foaie pe care, pentru fiecare dintre noi, doamna invatatoare a scris o poezie. Nu mai stiu poezia, dar imi amintesc desenul: o mana. O mana ce avea sa ne indrume de atunci. (stiu sigur ca mai am foaia aceea...) Cred ca e cea mai frumoasa amintire a mea, ca elev. :)
daniela

Mesajde Gabry pe 16 Sep 2008 12:58

Intr-adevar amintiri foarte frumoase Eu am avut norocul de a intra la liceu in aceiasi clasa impreuna cu alti colegi cu care am fost si in generala.La liceu am invatat sa chiulesc,sa copii,am luat primul meu doi la matematica.Eram o clasa plina de fete cu doar doi baieti si eram toit pusi pe glume si farse de tot genul.Imi aduc aminte cand intr-o zi nu aveam deloc chef de ora si am hotarat toate clasele de a XII-a sa facem greva deoarece nu aveam caldura in liceu si stateam la ore imbracati cu geci si manusi.Si de la o simpla gluma s-a transformat intr-o problema serioasa incat directoarea liceului (pe atunci era D.na Turnea) a condiderat necesara interventia primarului pt.a ne explica problema.Iti mai aduci aminte Marian?Gluma sau nu,noi asa am pierdut doua ore de lectii si dupa cateva zile am avut si caldura.Amintiri placute sunt si cele petrecute de ziua liceului de Sf.Gheorghe cand cu toti in cor cantam "Ani de liceu".Dar cea mai hazlie intamplare am petrecut-o cu Andra cea mai buna prietena cand intr-o zi am hotarat sa fugim de la ora de engleza si ne-am ascuns in spatele internatului sa citim o carte fff.interesanta "1000 de moduri pt.a satisface un barbat",dar din pacate tocmai din internat a iesit diriginta noastra care ne-a prins in flagrant.Dar cate si mai cate amintiri am...Pt.cei care au dat bacul la Tulcea si au stat la internatul ala infect va mai amintiti cate traznai am facut?Ca pana la urma administratotul a fost nevoit sa-i dea afara pe baieti ca au transformat internatul intr-o ruina...
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde georgecantea pe 16 Sep 2008 23:46

Nu mai stiu cat de frumoasa, placuta, interesanta era prima zi de scoala dar stiu ca anii de liceu au fost cei mai frumosi. Cate intamplari, nebunii, tampenii a fost tare misto!
Amintirile cu colegii, sala de clasa, internatul, liceul, sala de sport, anexa, etc, cantina (unde se tine-au balurile) vor ramane ptr. totdeauna vii in fiecare dintre noi. Oricum a fost "beton" in liceu, asa ceva nu se compara cu generala sau profesionala poate doar cu facultatea.
georgecantea

Mesajde alphonse pe 17 Sep 2008 01:10

Hmm..prima zi de scoala am petrecut-o la scoala nr1.frig, soba din tabla,lemne pe langa ea,fete speriate in clasa...atat imi amintesc...si seara a venit viitoarea invatatoare sa ma cheme la scoala nr2. singura chestie sau amintire care mi-a lipsit a fost la sfarsitul claselor 1-4 ,nu aveam acel desen pe care ii pusesera pe toti,la sc nr 2 sa il faca,despre orice!in rest...ghiozdan cu mikey mouse, eram mai plinut la fata ca acum, timid, costum cu matricola,sapca cu stema romaniei! hmmm..ce vremuri...:)
alphonse

Mesajde Macineanul pe 30 Oct 2008 17:59

E D U C A T I E: Ma face-ti sa rad...cu cine? Profii din Macin au fost mereu o categorie aparte fata de ceilalti locuitori. sunt atat de putine exceptii incat nici nu merita mentionate. De fapt raspunsul l-au dat chiar cei ce au scris pe forum: Cu profi ca Anton, Oprescu, Sarghi, Mititelu................si multi altii educatia va fi la acelasi nivel. Daca ai ceva in cap de la D.zeu ai o sansa, mai ales dupa ce te rupi de acolo. Eu doresc succes elevilor! Despre educatie, in sensul largit al termenului, de ceva ani buni locuitorilor nu li se ofera mai nimic: nu film, nu activitati culturale, nu activitati de club, nu activitati de coeziune comunitara nu...NIMIC. Chiar de vrei nu ai unde si cu cine. Concluzia: N-ai cu cine...n-ai cu cine... .
Macineanul

Mesajde Gabry pe 31 Oct 2008 00:23

Educatia la Macin nu lipseste pt.ca daca imi aduc bine aminte Macinul este unul dintre cele mai bune licee din judet.Ceea ce ne strica la Macin in educatie e coruptia, cine are si da mai mult e mereu mai destept.Iar asta s-a demonstrat in 2003 cand am dat bac-ul la Tulcea si multi din "destepti"au picat.
As long as you can be disappointed as long you are still young.
Gabry

Mesajde Quark pe 03 Noi 2008 01:31

Macinene, fara a te intepa, dar discutand despre educatie, te-ai cam incurcat cu "face-ti" si "faceti"...
Profii din Macin sunt la fel ca peste tot, la fel ca in orice meserie. Unii o iubesc si o fac cu pasiune, facandu-ne sa ne amintim cu drag de ei, altii isi iau un salariu si sunt multumiti cu un statut social (inca) respectat. Liceul de la noi are o evolutie "normala" , aflandu-se ca multe alte institutii de invatamant intr-un regres (facultati cu mii de studenti, sute de facultati perticulare, etc.).
Quark

Urmatorul

Inapoi la Subiectul lunii