CU RULOTELE...LA DEGUSTARE DE VINURI

Avem munti, avem Dunare, ce facem cu ele?

CU RULOTELE...LA DEGUSTARE DE VINURI

Mesajde danjalea pe 17 Mai 2010 17:58

Ca nemtii sunt bautori de bere, o stim cu totii. Va spun sigur, ca nici vinul nu le displace.
O caravana formata din 15 autorulote, in care se aflau 30 de nemti, ce faceau un traseu din Romania(bine stabilit), aflandu-se in Delta Dunarii si-au spus ca le-ar prinde bine, o degustare de vinuri.
Si unde unde puteau sa se bucure de un asemenea eveniment, daca nu la Crama Dobrogeana, apartinand ALCOVIN MACIN ( http://www.curtearegala.ro) . Degustarea a fost programata pentru ora 15, intr-o zi de marti, din luna mai.
Nu pot sa va povestesc cat de impresionat am fost de aceasta caravana. I-am insotit de la Statia Peco Lukoil, pe straduta ce duce catre Parcul National Muntii Macinului (http://www.parcmacin.ro) si pana la curtea firmei. Ulita era plina de autorulote, cum nu am vazut in viata mea( cea mai ieftina costa cat un apartament in Macin, iar cea mai scumpa : 250000 euro.
Camparea s-a realizat in curtea firmei. Am insumat rapid valoarea rulotelor parcate in curte. Suma este impresionanta, pentru un roman.
Dupa o scurta incursiune in “maruntaiele” fabricii, prin Crama Terente si Sala Trofeelor, incepe festinul. Degustarea de vinuri este ionsotita de traditionalul aperitiv , specific degustarilor(branza, slaninuta, ghiudem, babic, masline, legume de sezon. Felul principal: ciorba de vacuta si piept de pasare la gratar, servit ca saramura, cu mamaliguta.
Revelatia evenimentului : placinta de de branza dobrogeana si cea cu mere si nuca ; colacei(calavii- servite cu vin, in care s-a pus zahar). Nemtii aufost incantati de acest produs traditional(scos de la « naftalina »).
De remarcat seriozitatea, punctualitatea si ordinea, nemteasca. Este primul grup a carui prezenta, aproape nu a fost simtita. Nu stii cand au venit, nu stii cand au plecat. Cinste lor !
-A ! Era sa uit ! Si-au rezervat deja o degustare pentru 2011. Daca in 2005, la primul grup de nemti, o turista nota in cartea de onoare(despre Pivnita Terente) : …’’ este un loc de care te indragostesti, de cum sosesti si unde-ti doresti sa revii, inainte de a pleca’’ , iata ca de aceasta data, grupul nostru, mai pragmatic, a si facut rezervare, pentru anul 2011.
Imaginile spun mai multe decat am incercat eu sa creionez acest placut eveniment.
Atasamente
DSCF0542.JPG
DSCF0560.JPG
DSCF0629.JPG
DSCF0663.JPG
DSCF0667.JPG
DSCF0712.JPG
DSCF0655.JPG
danjalea

Re: CU RULOTELE...LA DEGUSTARE DE VINURI

Mesajde Nico pe 03 Iun 2010 23:09

Cand a fost degustarea? Pe ce data?
Nico

Mesajde mikutzoo pe 04 Iun 2010 10:08

Nico scrie:Cand a fost degustarea? Pe ce data?

acum vreo 3 saptamani .
mikutzoo

Mesajde danjalea pe 20 Sep 2011 17:42

RECIDIVA

Credeti ca anul acesta nu au revenit? Va inselati! M-au sunat din ianuarie; sa nu programez nicio degustare pe 6 mai 2011, ziua in care vor reveni. Mi-au mai spus sa nu uit si de acel "cozonac cu vin", care in fapt era o calavie, cu paine de casa facuta la cuptorul cu vatra. Anul acesta le-am diversificat programul. Dimineata urmatoare dupa degustare i-am dus la Fantana de Leac, le-am spus povestea cu mocanul Stroe si fata lui..Apoi i-am dus la geamia turceasca, din orasul Macin si la via firmei din Dealul Carcaliului..
Programarea pentru 2012 este deja facuta. Turistii care vin cu rolotele se simt bine la noi si sunt incantati de ceea ce vad si ceea ce li se povesteste despre vinuri. Voi incerca si cateva fotografii.
Atasamente
DSCF1078.jpg
DSCF1071.jpg
DSCF1045.jpg
DSCF1025.jpg
danjalea

Inapoi la Turism