Ca nemtii sunt bautori de bere, o stim cu totii. Va spun sigur, ca nici vinul nu le displace.
O caravana formata din 15 autorulote, in care se aflau 30 de nemti, ce faceau un traseu din Romania(bine stabilit), aflandu-se in Delta Dunarii si-au spus ca le-ar prinde bine, o degustare de vinuri.
Si unde unde puteau sa se bucure de un asemenea eveniment, daca nu la Crama Dobrogeana, apartinand ALCOVIN MACIN ( http://www.curtearegala.ro) . Degustarea a fost programata pentru ora 15, intr-o zi de marti, din luna mai.
Nu pot sa va povestesc cat de impresionat am fost de aceasta caravana. I-am insotit de la Statia Peco Lukoil, pe straduta ce duce catre Parcul National Muntii Macinului (http://www.parcmacin.ro) si pana la curtea firmei. Ulita era plina de autorulote, cum nu am vazut in viata mea( cea mai ieftina costa cat un apartament in Macin, iar cea mai scumpa : 250000 euro.
Camparea s-a realizat in curtea firmei. Am insumat rapid valoarea rulotelor parcate in curte. Suma este impresionanta, pentru un roman.
Dupa o scurta incursiune in “maruntaiele” fabricii, prin Crama Terente si Sala Trofeelor, incepe festinul. Degustarea de vinuri este ionsotita de traditionalul aperitiv , specific degustarilor(branza, slaninuta, ghiudem, babic, masline, legume de sezon. Felul principal: ciorba de vacuta si piept de pasare la gratar, servit ca saramura, cu mamaliguta.
Revelatia evenimentului : placinta de de branza dobrogeana si cea cu mere si nuca ; colacei(calavii- servite cu vin, in care s-a pus zahar). Nemtii aufost incantati de acest produs traditional(scos de la « naftalina »).
De remarcat seriozitatea, punctualitatea si ordinea, nemteasca. Este primul grup a carui prezenta, aproape nu a fost simtita. Nu stii cand au venit, nu stii cand au plecat. Cinste lor !
-A ! Era sa uit ! Si-au rezervat deja o degustare pentru 2011. Daca in 2005, la primul grup de nemti, o turista nota in cartea de onoare(despre Pivnita Terente) : …’’ este un loc de care te indragostesti, de cum sosesti si unde-ti doresti sa revii, inainte de a pleca’’ , iata ca de aceasta data, grupul nostru, mai pragmatic, a si facut rezervare, pentru anul 2011.
Imaginile spun mai multe decat am incercat eu sa creionez acest placut eveniment.